môj prvý krát
Pozrite si aj
200g sušeného mlieka
300g cukru- spolu preosiať
2 P.L kukuričného sirupu
mandľová alebo iná aróma
vodu po kvapkách
a cery od oka ale asi tak jednu P.L
ja z nej modelujem a aj som poťahovala tortu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Možno si to prehnala zo začiatku s tou vodou. Vodu by si mala dávať len po troške, ja robím tiež tento mliečny marcipán čo Ty, cery len trošku.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...ano,ano,sušeného mlieka ide vždy o niečo menej a ani medu tolko netreba,potom to moc "tečie",cery len ozaj kúsok,lebo ked sa jej dá veľa,/ako napr.na tie dvojfarebné kocky zo sušeného mlieka/,potom to už nieje marcipán...,je tu ozaj veľakrát zverejnený osvedčený recept na mliečny marcipán.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja si na poťahovanie kupujem hotovú hmotu a na modelovanie si robím suš. mlieko a práš. cukor 1:1 + voda + farba. Ide to rýchlo, ale má to nevýhodu, že to rýchlo tuhne. Ale na ruže, kvietky a listy mi to stačí. Ale treba vyskúšať viac receptov a určite si nájdeš ten svoj.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som skusala tento recept a neviem, asi nie som velmi sikovna, nikdy sa mi to nepodarilo tak,aby som s tym bola spokojna a tak pouzivam tento recept a vzdy sa mi podari:
200g sojoveho suseneho mlieka (super sa s nim robi,lebo uz obsahuje kukuricny sirup)
400g praskoveho cukru-preosiat
20gcery
mandlova aroma
voda len po kvapkach, ja to vypracovavam s mokrymi rukami
urobis si ho super ako plastelinu,ale je lepsie si ho urobit den vopred,a premiesit sem-tam,aby bola hmota jednotvarna.
ja som s nim velmi spokojna
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem vám všetkým. vyskúšam možno ten zo sójového mlieka-vyjde lacnejšie,a na tie moje začiatočnícke pokusy mi to snád stačí. len mne soj.mlieko velmi nechutí,nie je ho velmi cítit v tej hmote???
inak som skušala zatial len MMF,s tým sa mi super robilo. chxcela som aj ten sušák skúsit,ale teda asi nabudúce už nééé
vdaka ešte raz
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ked tam das dostatok aromy,je to dobre,aspon nam to chuti a ked budes kupovat,tak ten so zajacom na obale.drzim palce
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte
Potrebovala by som rady skúsených šikovníc ohľadne "marcipánu" zo suš.mlieka.Viem že sa tu už popísalo,a aj som si prešla príspevky,ale mám už riadny guláš z toho...čiže:
...
Dnes som absolutne 1x skúšala,dala som pomer cukor-mlieko 1:1( po 200g),trocha vody,1PL medu,a trocha cery,tu som postupne pridávala.
Bolo to stráááášne lepkavé,podsýpala som cukor,mazala ruky tukom...nakoniec som tam dala cca 200g cery,už nelepilo,ale bolo makké ako blato,vaľkala som medzi igelitmi,horko-ťažko som to doslova napatlala na
Poradíte,prosím, overený receptuš na mliečny marcipán?? A je rozdiel v pomere surovín ked ho chcem len na potahovanie,a ked chcem aj modelovať??
Dakujem veľmi pekne!