reklama

Lístkové trubičky

AnaP , 10. 05. 2010 - 10:51

reklama

Cukrári a cukrarinky,mám prosbu:Dostala som za úlohu spraviť väčšie množstvo trubičiek.Hľadala som v receptoch nejaký dobrý s tým,že bude u neho aj koľko sa z jednej dávky dá urobiť.Ale potrebujem taký,aby to nebolo po 10 kúskoch na 1 dávku.Prosím,poraďte.Súrne!!! ďakujem Zlomené srdce Anka

Pozrite si aj


reklama


reklama

HelkaT, Po, 10. 05. 2010 - 10:54

Anka teraz neviem presne ale myslím si že Jakub tu mal trubičky a ja som ich robila a boli veľmi dobréTlieskam

neviem ci skusite tieto. recept mam od mamky ktora chodila pekavat po svadbach ked bola mladsia. teraz dava skusenosti mladsim. takze tu je moj recept.250 smetol,350 muka hladka, 2 vajcia,1Pl lyzica octu,pol stipky soli. Postup.1 tretinu muky zmiesame so smetolom. Do 2 tretin dame 2 vajcia,ocot,soľ,podla potreby pridat vlaznu vodu a ak mate kysle mlieko tak za 2-3 lyzicky mozte dať. z tohoto cesta vypracovat cesto ktore sa vyvalka a na to cesto sa navalka smetolove a posklada sa.Kazdej pol hodiny prevalkame a na treti krat ideme piect.ten smetol s mukou vypracujeme tak aby sa nam to len dalo do kopy. to druhe cesto co tam ide ocot atd.tak sa musi ja to robievam na doske kde valkam cesto na buchty musi sa to cesto odlepovat od ruky.Takze neviem ci pomozem nech sa vam podari a kludne si mozte dat aj 2 davky nemate co pokazit. ked som sa to naucila ja laik tak pre vas to musi byt lahke nech sa podariÚsmev Slnko Úsmev Slnko Úsmev Slnko Slnko

minule sme sa už venovali tejto téme,osobné skúsenosti poradila Lia 51,skús ju osloviť určite ti dá 100% radu.Jedno čo ti poradí určite je že ak ich chceš mať krásne,nadýchané - nepotrieť vajcom !!!!!!!Mrkám

AnaP, Po, 10. 05. 2010 - 13:04

Ďakujem za rady,ja trubičky robievam,ale len v malom množstve-cca 24 jedna dávka.mám robiť min. 150 ks.Neskazím to ,keď znásobím dávku povedzme 4x?

sona7, Po, 10. 05. 2010 - 13:32

..nie neskazy ,len budes mat co robit, to bude 1.40 kg muky to budes mat tazke,do ruk,ked mas velky robot to je ine....

Ako cukrarka som robila vela listkoveho cesta no nie stale som mala velmi dobre cesto ono to zalezi aj od surovin no nastastie po mojich viacerych experimentoch som prisla nato,ze tuk som zacala davat polovicu margarinu a polovicu ceru az vtedy som mala cesto krasne listkovane.Skratka margarin som zmiesala s tukom a zapracovala do cestaKvietok

Sigetka, Po, 10. 05. 2010 - 15:31

Dievčence, cukrárky, aký rozdiel je medzi obyčajným margarínom a "ťažným" - ponúka ho Ekvia - vraj sa používa na prekladané cestá - lístkové, plundrové atď.?

presne je to nieco podobne ako som pisala ze je tam aj tuk,ale je tam viac tuku a to uz nie je velmi dobre potom je tazke cestoKvietok mozno by to slo trosku ho zriedit s margarinom.Kvietok

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama