krém nad parou-neroztopený cukor
Pozrite si aj
robila som totiž dve dávky a je tam už kilo palmarinu, tak je to škoda vyhodiť. Kde som zrobila chybu?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Katka chyby boli asi v cukre, ja robím nad parou krém často a vždy dávam kryštálový, ale lepší je ten cukor ako krupica, ja byť tebou dám do krému buď hrubšie namleté orechy, alebo zrnkovej kávy mletej .
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
katka, aj mne sa toto párkrát stalo. Chýb môže byť viacero... Ja používam IBA práškový cukor. Ja to robím tak, že si riadne do penista vyšľahám vajíčka mimo pary. Dám vrieť vodu a až keď riadne vrie, dám hrniec nad paru a šľahám asi 15-20 min. Určite nie pol hodinu. V poslednej dobe robím stále dokola tento krém a viem, že to stačí. Robím ho zo 6 alebo z 8 vajec.
Môžeš ešte skúsiť dať roztopiť čokoládu do MW asi na minutu-dve a keď bude ešte tekutá ale už chladná, tak to tam vmiešaj. Minule som takto krém zachránila, ale nezaručujem, že sa ti to tak podarí. Držím palce.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a už sa mi aj zraziiiiiiiil
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
robila som s považským ale kryšt. cukrom, minule som šľahala asi len 10 minút, a bol super. Teraz som ho našľahala nad parou, cukor sa ku podivu pekne rozpustil, aj sa pekne spojil. Chladne, a ja len dúfam, že keď naplním korpusy, tak sa znovu nezrazí. Ste moje bleskovky asi som ho naozaj prešľahala. Zo
ďakujem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj katka ja tie suroviny vsetky dam do mliekovara co sa vari mlieko a pridam este 2 lyzice zlateho klasu a kym nezacne mliekovar piskat tak to dovtedy miesam elektrickym slahacom potom to dam do stidenej vody a este to v studenej vode troska slaham dufam ze som troska pomohla nech sa ti dari
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
...ja pouzivam zasadne len krupicovy cukor -rychlejsie sa roztopi ako krystal,a slaham tak asi 15-20min.urcite nie viac.ak sa ti zrazil tak si daj cely krem nad paru a slahacom slahaj chvilku uvidis ze sa to da do poriadku.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
myslím ,že si ho naozaj prešlahala,lebo aj mne sa to stalo.Od vtedy vždy robím rovnako a to prvých 10 min šlahám len vajcia s cukrom a potom pridám čokoládu a šlahám asi 5-7 min.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
No babušky moje, tak som to včera voľajako dokopala, chrupky sa mi síce rozpustili, ale bola z toho riedka zrazenina. Tak som to dala najprv do drezu s horúcou vodou, šľahala a nič. Potom nad paru, tam sa mi to síce spojilo, ale keď mi to chladlo, tak sa krém znovu zrážal. Už som z toho bola hotová, tak som tam ešte prišľahala jednu roztopenú čokoládu s polkou roz.cery, a nič. Tak som ešte skúsila poslednú možnosť a vyšľahala som si okreme v miske jedno maslo s troškou cukru, a do toho pomaly zašľahávala polovicu z tej zrazeniny, a hurá konečne z toho bol hladký nadýchaný krém. To isté som zrobila aj s druhou polovicou. Skúsila som isto všetky Vaše rady a zistila som, že na zrazený krém šľahaný nad parou, zaberá tá posledná varianta. Ďakujem za rady, nabudúce ho už neprešľahám.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte, nevie mi niekto poradiť, robila som teraz Bohušov krém šľahaný nad parou s čokoládou a neviem, čo som urobila zle. Minule mi vyšiel OK. Riadne v ňom chrupčí, akokeby sa mi neroztopil cukor. Veď som ho šľahala pol hodiny nad parou
, a to isté sa mi stalo, keď som robila falošný parižák. Kde robím chybu? Myslíte, že to bude v torte veľmi vadiť, ak ho takým naplním? Ďakujem.