Jarná súťaž

reklama

karamelová plnka


reklama

Prosím vas babky ja viem ,že sa zasa opakujem ale prosím vás ako sa robí karamelový krém zo salka do veterníkov je taký super dakujem ,dakujem dakujem.Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam

Pozrite si aj


reklama


reklama

karinaZ, Pi, 12. 03. 2010 - 12:06

No uplne jednoducho ja ho mám tiež rada. Uvaríš si salko v konzerve zhruba tak 2,5 hodiny, necháš vychladnúť a potom vmiešaš do 250g masala. Je tuhý a super. Ja dávam niekedy aj viac masla a je aj tak dobrý... Dúfam, že ti moja rada pomožeSlnko

keli62, Pi, 12. 03. 2010 - 13:44

ja bi som dala k tomu salku ešte aj šlahané vajíčka nad parou /3ks plus 1 vanilka a 150gr cukru/ je to jemnejšie a velmi mnamky

keli62 a tie vajička potom dáš k tomu salku prosím popíš mi to dakujem Áno Áno

AHOJ JA DAVAM NA 1 UVARENE SALKO DVE 250g MASLA AJE FAKT SUPER,NIEKEDY SI K TOMU ESTE PRIDAM UPRAZENY KARAMEL Z CUKRU S PRIDANIM MLIEKA/150gCUKRU SPRAZIS NA KARAMEL A PODLIEVAS PO TROSKE 0,50ml.VLAZNEHO MLIEKA,PO VYCHLADNUTI POMALY PRIDAVAS DO KARAMELOVEJ PLNKY.DUFAM ZE SOM POMOHLA.Úsmev Úsmev Úsmev

...ale do veterníkov nejde krém zo salka...
TO JE KARAMELOVá šlahačka - 4 dl šlahačky + 460g cukru upáliť...

kremiesik napíš mi postup lebo som nedôvtipná díky aj ked som salkovú plnku už spravila aj s karamelom je dobrá ale napíš mi prosím postup.Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe

...ahoj,dám si upáliť na karamel 460g kryšt.cukru a do roztopeného pomaly prikvapkávam šlahačkovú smotanu /4 dcl/.Krátko prevarím,odstavím,nechám vonku vychladnúť a potom uskladňujem niekde v chladničke.Potom si odoberám vždy kolko potrebujem.Je lepšie si to variť min. 24 hod pred použitím - je to také parádne zhustnuté.
----------------------------------------------
spodnú časť veterníkovej plnky si pripravím takto: l liter vody,200g kryšt.cukru,140g krém.prášok.Uvarím hustejší puding - kašu.Odstavím a posypem vanilk.cukrom kvôli šupke na vrchu.Nechám vychladnúť a po vychladnutí dám prešlahat do hladej masy,prifarbím žltou potravin.farbou,
------------------------------------------------
Vyšľahám si zvlášť 1 liter rastlinnej a 0,5 litra 33% normálnej šľahačky.Po vyšlahaní ich zľahka spojím a rozdelím na 2 časti.Jednu zlahka zmiešam s pudingom a tú druhú z nejakou časťou z tej karamelovej hmoty.Vždy primiešavame lahšiu časť do ťažšej - čiže šlahačku do pudingu,karamelu,atd.....
Potom už len ozdobným vrecuškom plním veterníky.CESTO VIEŠ?-TO moje je toto:
-----------------------------------------------------
8 dl vody,štipka soli,2 dl oleja - dám variť a prisypem 500 g hl.múky.Aspon 2 - 3 minútky premiešavam na ohni,nechám tak do vlažna vychladnúť.Potom si to dám do misy a pridávam 13 celých vajec - po jednom.Poriadne do hladka vyšlahať a na plechu potretým olejom striekam bud veterníky,alebo venčeky.Pečiem 15 min na 240st.Upečené nechám vychladnúť a máčem fondánovou karamelovou polevou.Práve teraz som v metre natrafila na 5kg kýblik od fy.CARLA je super.Počet kusov je rôzny podla toho aké veľké ich striekaš.Mne z tejto dávky vyjde 100 ks venčekov alebo 45- 50 veterníkov.Ja neviem ak ti niečo nieje jasné opýtaj sa ma.Vieš ja to už robím takto dlho,je mi postup samozrejmí a hlavne - sú strašne SUPER.Slnko

makab, Po, 15. 03. 2010 - 08:05

A ak si upečiem venčeky popredu, vydržia mi nenaplnené cca 1 týždeň?

...tak ako všetko,tak aj odpaľované cestá sú naljepšie čerstvé...
No pár krát sa mi stalo,že som upečené,vychladené zabalila do mrazáku.Boli celkom dobré,no už to bolo také mäkkšie.Ale ved celý ten postup netrvá dlho,stačí si len prepočítať či potrebuješ celú dávku,prípadne menejÚsmev

Hihih babenky u nas vydrzia venceky tak hodinku nanajvis dve ak sa nenechavaju na nejaku prilezitost
Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe Váľam sa od smiechu po podlahe

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama