reklama

Kakaové rezy so strúhaným marcipánom

Pridal/a janett dňa 25. 02. 2010 - 17:43 - Recepty janett
obrázok k receptu

reklama

Kakaový korpus s orechovým krémom a marcipánom.

Ingrediencie
Cesto:
12 kusy vajce
12 polievkové lyžice kryštálový cukor
4 polievkové lyžice kakao
2 plátky polohrubá múka
1 čajová lyžička sóda bikarbóna
Plnka:
500 millilitrov mlieko
2 balíky smotanový puding
250 gramov maslo
250 gramov práškový cukor
200 gramov mleté orechy
Marcipán:
70 gramov práškový cukor
70 gramov sušené mlieko
50 gramov Cera
Dokončenie:
  čokoláda
Postup

Cesto:

Suroviny rozdelime na polovicu a z kazdej si upecieme jeden plat. Takze zo 6 bielkov a 6 pl kr.cukru si uslahame tuhy sneh potom po jednom pridavame 6 zltok a nakoniec primiesame 1 pl muky zmiesanu s 2 pl kakaa a 1/2 ml sody bicarbony.

Upecieme na vymastenom a mukou vysypanom papieri. Postup zopakujeme.

Plnka:

Uvarime mlieko s pudingom a vychladene pridame k maslu, ktore sme vyslahali s cukrom, poriadne vymiesame a pridame orechy.

Plnku rozdelime na polovicu jednu dame medzi cesta a druhou polovicou potrieme vrch.

Na vrchnu plnku postruhame cokoladu a na to este postruhame na hrubom struhadle marcipan ktory sme spravili zmiesenim suseneho mlieka s cukrom a cerou. On sa zo zaciatku trocha hrcka ale casom sa spoji musi byt pevny aby sa dal dobre struhat.

Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama