
Kakaový korpus s orechovým krémom a marcipánom.
Cesto: | ||
12 | kusy | vajce |
12 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
4 | polievkové lyžice | kakao |
2 | plátky | polohrubá múka |
1 | čajová lyžička | sóda bikarbóna |
Plnka: | ||
500 | millilitrov | mlieko |
2 | balíky | smotanový puding |
250 | gramov | maslo |
250 | gramov | práškový cukor |
200 | gramov | mleté orechy |
Marcipán: | ||
70 | gramov | práškový cukor |
70 | gramov | sušené mlieko |
50 | gramov | Cera |
Dokončenie: | ||
čokoláda |
Cesto:
Suroviny rozdelime na polovicu a z kazdej si upecieme jeden plat. Takze zo 6 bielkov a 6 pl kr.cukru si uslahame tuhy sneh potom po jednom pridavame 6 zltok a nakoniec primiesame 1 pl muky zmiesanu s 2 pl kakaa a 1/2 ml sody bicarbony.
Upecieme na vymastenom a mukou vysypanom papieri. Postup zopakujeme.
Plnka:
Uvarime mlieko s pudingom a vychladene pridame k maslu, ktore sme vyslahali s cukrom, poriadne vymiesame a pridame orechy.
Plnku rozdelime na polovicu jednu dame medzi cesta a druhou polovicou potrieme vrch.
Na vrchnu plnku postruhame cokoladu a na to este postruhame na hrubom struhadle marcipan ktory sme spravili zmiesenim suseneho mlieka s cukrom a cerou. On sa zo zaciatku trocha hrcka ale casom sa spoji musi byt pevny aby sa dal dobre struhat.
Ďalšie recepty
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
a foto ?