reklama

Domáce Mozartove gule

Pridal/a duranlb dňa 30. 05. 2011 - 00:06 - Recepty duranlb
Domáce Mozartove gule, Recepty na zákusky, duranlb

reklama

Výborná mňamka, inšpirovaná marcipánovou dobrotou z Rakúska

Ingrediencie
Cesto:
80 gramov horká čokoláda
80 gramov maslo
50 gramov práškový cukor
2 kusy vajce
50 gramov hladká múka
50 gramov mleté mandle
1 balík prášok do pečiva
Krém:
100 gramov čokoláda na varenie
100 millilitrov smotana na šľahanie
100 gramov maslo
Na obalenie:
400 gramov marcipán
4 polievkové lyžice práškový cukor
150 gramov čokoláda na varenie
Postup

1. Na cesto nasekáme čokoládu a rozpustíme vo vodnom kúpeli. Maslo, čokoládu, cukor vyšľaháme a postupne po jednom zašľahávame vajcia. Múku, mandle a prdopeč zmiešame a jemne vareškou pridáme do cesta. Dáme do tortovej formy vystlanej papierom a upečieme vo vyhriatej rúre na 170 stupňov cca 30 min.

2. Na krém nasekáme čokoládu, smotanu zohrejeme, zložíme z ohňa, rozpustíme v nej čokoládu a necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vyšľaháme so smotanovou zmesou.

3.Čokoládové cesto rozdrobíme do misy a zmiešame s rumom a krémom. Na 40 min od chladničky. Potom z masy tvarujeme rovnako velke guľôčky a dáme do chladničky na 30 min.

4. Marcipán krátko premiesime s cukrom, rozvaľkáme na 3mm a vykrajujeme kolieska, do ktorých obalíme čokoládove guľky. 5. Každú guľku obalíme v čokoláde.

Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Priemer 5 (1 hlas)

Ďalšie recepty


reklama


reklama

zaujmavy recept Tlieskam ......len neviem aka ingrediencia je prdopeč Smútok

adamira, St, 29. 06. 2011 - 16:57

dakujem
uz mam opisane Chichocem sa Prosim Ta cesto ide do formy s akym priemerom ?
Zboznujem ich !!!!

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama