reklama

K2 (zase) prosím súrne


reklama

Ahojte,
voľakedy som bez problémov pracovala s K2 (vaľkala som medzi 2 igelitmi). Potom som prešla na WI. Teraz mám opäť K2 a nejak s ním vôbec nedokážem pracovať. Lepí sa a hrozne trhá. Lepí sa ako na valček, tak aj na ten igelit. Ako s ním pracujete? Zapracovávate do neho niečo? Ako vaľkáte aby sa nelepil a dal sa preniesť na tortu??? Chladnička moc nepomáha, lebo kým vyvaľkám, tak je zase mäkký....
prosím súrne o odpoveď, mockrát vďaka
marta

Pozrite si aj


reklama


reklama

veva, Pi, 18. 09. 2009 - 08:12

Ahoj Martuška ja som s K2 robila len raz a valkala som ho na pr.cukri,ale nebola som moc spokojná,síce sa s ním robilo dobre,ale po vytiahnutí z chladničky sa rosil a nedržal tvar (mašla sa mi celá zcapla).Najradšej robím s falošným marcipánom.

Betuli, Pi, 18. 09. 2009 - 08:17

Martuška ja vaľkám medzi igelitmi a podsypávam solamylom. Na tortu ju prenášam na igelite, inak sa mi trhá. Aj ja sa s K2 dosť trápim ale všetkým chutí, tak sa snažím nájsť nejaké grify.

daduš, Pi, 18. 09. 2009 - 08:20

martuska, ja vaľkám bez igelitov, priamo na linke a podsypávam hojne maizenou. Trhá sa len keď je príliš na tenko vyvaľkaná

Také jsem jí měla a je prostě řídká, ale po přidání močkového cukru a solamylu to šlo, ať se ti zadaříMrkám jo a vyvalovala jsem to taky na solamylu

neviem ja mám asi šťastie. Ja som začiatočníčka, robím len z K2 a pracuje sa mi s ňou veľmi dobre. Vyvaľkám si ju tak asi na tretií kráta a trhá sa naozaj len vtedy ak je pritenká. Prenášam si ju najčastejšie na rukách a niekedy na valčeku. Podľa toho na akú veľkú tortu. A podsypávam solamylom.Nie pr.cukrom! Sú to rady tu od Vás a som nesmierne rada, že ste také skvelé učiteľky a učitelia! Bozkávam

z pečenie hrou a raz som mala z Bratislavy od myslím že tá modrá záložka na pravo v odporúčaniach. Pracuje sa mi s ním veľmi dobre. Možno preto lebo som si zvykla a iné som zatiaľ nemala. Kúpila som si aj Geraldine, ale z tej som zatiaľ nič nerobila lebo jej neviem prísť na chuť. Niako mi stále nedrží tvar. Inak všetk torty čo tu mám sú poťahované K2. Vaľkám priamo na kuchynskej doske zo solamylom.

ďakujem baby Bozkávam - tak sa mi to podarilo. Asi bol problém v škrobe - podsýpala som Gustinom predtým, teraz Solamylom a šlo to oveľa lepšie. Aj keď K2 sa nikdy nevyrovná WI, lebo K2 sa mi ešte nikdy nepodarilo tak krásne vyhladiť, ako WI. Ak to niekto zvláda, tak ho obdivujem

amercy, Pi, 18. 09. 2009 - 13:13

Ahoj Martuska. Aj ja mam skusenost, ze sa mi s K2 pracovalo uplne fantasticky a potom neskor zase dost zle /nedalo sa mi to vyvalkat, alebo sa to trhalo/ Neviem, ci to bolo teplotou, alebo len tym, ako to namiesal vyrobca ... Teraz v poslednej dobe sa mi dari, ak mam K2 dlhsie v kuchyni, samozrejme dobre zabalenu v igelite /nie mikrotene/ Hnietim ju, kym nie pekne tvarna, na stole s umakartovym, alebo hladkym umelym povrchom, nie na doske. No a igelity z vnutornej strany mierne potriem olejom Áno . Robim to tak, ze si dam 1 igelit na stol, pokvapkam olejom, rozotriem a 2 nan polozim - on sa vlastne od 1 zamasti.... No a K2 ked medzi to dam, tak sa vlastne tak "vytlaca" do stran.Slnko Ak sa spravy fald, tak nadvihnem igelit a je ..... Mne to pomohlo, ale tiez to nemam z vlastnej hlavy, ale niekto tu tak valkal tusim MMF. Nech sa ti dari!!!!

amercy, Pi, 18. 09. 2009 - 13:16

... este som zabudla dodat, ze to robim valcekom .... nevytlacam rukami Chichocem sa Ozi a ak sa mi igelity smykaju po stole, tak aj ten troooollliiiinku pomastim, ono sa to tak pricucne o stol ... mozno pomoze aj voda .... ale iba maaalicko!!!!!!

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama