reklama

Čokoládový krém šľahaný nad parou

jaja64 , 05. 02. 2010 - 11:58

reklama

Ahojte dievčatá,
včera som robila tento krém, no po pridaní čokolády celá tá nadýchaná pena spadla, a zostalo to také ťažké. Vmiešala som to vychladnuté s maslom, ale to sa nedalo porovnať, keď robím klasický varený krém. V čom som urobila chybu ? Miešala som asi 25 minúť nad parou, odstavila, postupne pridávala čokoládu, ktorá sa roztopila a miešala kým nevychladne.

Pozrite si aj


reklama


reklama

Ja si dám čokoládu hned´ na začiatku ku vajíčkam s cukrom. Šľahám dlho ako Ty a do vychladnutého dám maslo. A do teraz sa mi vždy vydaril. Skús dať čokoládu hned´ a uvidíš. Slnko Slnko Slnko

ela1, Pi, 05. 02. 2010 - 13:46

ja dávam tiež čokoládu hneď a doteraz som nemala žiadny problémTorta Torta Torta

Ja si myslim ze problem nieje v tom kedy dat cokoladu.Ak slahas na vyssich obratkach rak krem je skor vyslahany ako uvareny.Ja vsetky plnky ktore robim nad parou neslaham ale miesam.Slnko

jaja64, Pi, 05. 02. 2010 - 17:10

Ešte taký detail, keď to šľaháte nad parou, ako silno Vám vrie voda, má vrieť silno alebo nemá vrieť vôbec ? Mám dojem, že tam som spravila chybu.Chichocem sa

Janka22, Pi, 05. 02. 2010 - 17:44

ja mam podobny recept od mojej starej mamy, ale ja vajicka s cukrom a kavou varim v hrnci a nie nad parou, aspon nemusim mat stres ze to nebolo dost prevarene.ten recept od nej uz bol taky. a tiez sa to len miesa a neslaha sa. a potom postupne zamiesavam cokoladu, kakao a na zaver maslo

Korona, Pi, 05. 02. 2010 - 19:18

..jaja, toto sa stalo aj mne a čítala som to vo viacerých komentároch, že sa to stalo aj iným dievčatám. Možno je to tým šľahaním, asi je lepšie miešať.Torta Torta Torta

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama