Čokoládová plnka
Pozrite si aj
Gledis ja robievam tiež plnku šľahanú nad parou. Robím vždy naraz z 9 celých vajec + ostatné suroviny. Šľahám to vždy nad parou minimálne 20 minút. Ešte sa mi nestálo, že by z plnky čosi vytekalo. Ako dlho si to šľahala? Može byť chyba aj v tom ak sa hmota nestihla dostatočne prehriať.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahoj Gledis, já mám tú plnku od Bohusa a robím ju skoro stále do každej torty. Miešam ju vždy nad parou približne 30 minút a vždy vyjde super. Podľa mňa to bude asi v dĺžke šľahania ako vraví Gabika....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tiez s myslim,ze malo slahane nad parou,nic ine tam nemoze byt.Ja ju pouzivam roky a este sa mi to nestalo.doddes
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Aedy pridávate čokládu do vajíčok a akú tam dávate, roztopenú alebo kakao ? Nezrazí sa to ?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som si zvykla miešať iba vajíčka+kakao+cukor (najskôr riadne vyšľahám mimo pary a kladiem už nad vriacu vodu a šľahám asi 15-20 minút). Musí to byť hustejšie a aj kontrolujem, či dosť teplé
Po vychladnutí vymiešam s maslom, čokoládu roztopím v mikrovlnke, nechám vychladnúť a ešte tekutú vychladnutú ju vmiešam do plnky. Ešte sa mi nikdy nezrazila. Skôr mi robila problém čokoláda, keď som ju šľahala nad parou spolu s vajcami. Dosť záleží od kvality čokolády, preto to robím takto
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
prosim aky je ten recept od bohuša DAKUJEM
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
... aj ja, aj ja by som ho chcela vedieť..ďakujeme...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Asi som to nemala zbuchať hned všetko dokopi lebo som to šlahala asi 45 min a stále sa mi to zdalo nejaké riadke nabudúce to spravím ako tu píše martuška.
Dik babenky
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
babenky tu je receptik neviem či je práve od bohuša ale mám ho z tejto stránky tak nech sa vám vydarí:
6 celých vajec, 300g kryš.cukru, 150-200g čokolády(nemusí byť a bude vanilková), 2lyžice kaaa(tiež nemusí byť), 0,5dlvody, 2sáčky vanilky. Všetko spolu šľaháš nad parou do zhustnutia. Po vychladnutí zmiešať s 500g Hery ktorú si do penista vymiešala s troškou práškového cukru.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja neviem, ako ostatné, ale ja tú vodu vynechávam, vždy mi tam narobila šarapatu....
a toto je link na recept, ktorý má Bohuš na svojej stránke, tiež sa tam voda nespomína
http://bohusl.multiply.com/journal/item/7/7
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem za link na Bohušove recepty
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte babenky.Skúsila som tu plnku čokoládovú z tých
6 vajec a cukor a čokoládu atď. čo sa šlahá nad parou.
Myslela som že sa mi super podarila ale bola som pozrieť tortu do chladničky či ju už môžem potiahnuť MMF a okolo torty na spodu podnosu je vytečené akoby bielko z tej plnky ale inak je to stuhnuté pekne.
Čo som urobila zle?