reklama

Čokoládová plnka

Gledis , 10. 10. 2009 - 18:12

reklama

Ahojte babenky.Skúsila som tu plnku čokoládovú z tých
6 vajec a cukor a čokoládu atď. čo sa šlahá nad parou.
Myslela som že sa mi super podarila ale bola som pozrieť tortu do chladničky či ju už môžem potiahnuť MMF a okolo torty na spodu podnosu je vytečené akoby bielko z tej plnky ale inak je to stuhnuté pekne.
Čo som urobila zle?

Pozrite si aj


reklama


reklama

Gledis ja robievam tiež plnku šľahanú nad parou. Robím vždy naraz z 9 celých vajec + ostatné suroviny. Šľahám to vždy nad parou minimálne 20 minút. Ešte sa mi nestálo, že by z plnky čosi vytekalo. Ako dlho si to šľahala? Može byť chyba aj v tom ak sa hmota nestihla dostatočne prehriať.

Ahoj Gledis, já mám tú plnku od Bohusa a robím ju skoro stále do každej torty. Miešam ju vždy nad parou približne 30 minút a vždy vyjde super. Podľa mňa to bude asi v dĺžke šľahania ako vraví Gabika....

doddy, So, 10. 10. 2009 - 23:47

Tiez s myslim,ze malo slahane nad parou,nic ine tam nemoze byt.Ja ju pouzivam roky a este sa mi to nestalo.doddes

jaja64, Ne, 11. 10. 2009 - 08:33

Aedy pridávate čokládu do vajíčok a akú tam dávate, roztopenú alebo kakao ? Nezrazí sa to ?

ja som si zvykla miešať iba vajíčka+kakao+cukor (najskôr riadne vyšľahám mimo pary a kladiem už nad vriacu vodu a šľahám asi 15-20 minút). Musí to byť hustejšie a aj kontrolujem, či dosť teplé Úsmev
Po vychladnutí vymiešam s maslom, čokoládu roztopím v mikrovlnke, nechám vychladnúť a ešte tekutú vychladnutú ju vmiešam do plnky. Ešte sa mi nikdy nezrazila. Skôr mi robila problém čokoláda, keď som ju šľahala nad parou spolu s vajcami. Dosť záleží od kvality čokolády, preto to robím takto

Gledis, Ne, 11. 10. 2009 - 14:48

Asi som to nemala zbuchať hned všetko dokopi lebo som to šlahala asi 45 min a stále sa mi to zdalo nejaké riadke nabudúce to spravím ako tu píše martuška.
Dik babenkySlnko

Gledis, Po, 12. 10. 2009 - 19:38

babenky tu je receptik neviem či je práve od bohuša ale mám ho z tejto stránky tak nech sa vám vydarí:

6 celých vajec, 300g kryš.cukru, 150-200g čokolády(nemusí byť a bude vanilková), 2lyžice kaaa(tiež nemusí byť), 0,5dlvody, 2sáčky vanilky. Všetko spolu šľaháš nad parou do zhustnutia. Po vychladnutí zmiešať s 500g Hery ktorú si do penista vymiešala s troškou práškového cukru.

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama