Ako zahybate marcipan pod tortu?
Pozrite si aj
ja som skúšala potiahnúť tortu v celku aj s podložkou a orezala som marcipán na kraji podložky. pozri v mojich fotkách macko Poo, je tam síce okraj tráva, ale potiahnutá je v celku
veľa šťastia
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dakujem Eli, aj tak sa to da, ale ja idem robit poschodovu tortu gulatu na svadbu a ma byt len cista s ruzickami na vrchu, ale len polozene kruhy na sebe bez obruby, takze nemam ako zamaskovat nedostatky, preto potrebujem vediet ako to dokazete tak krasne dolu zahnut a zaoblit.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj ja ho nezahýbam, myslím, že to musíš tesne odkrojiť pri kraji niekedy sa mi to podarí a inokedy maskujem chce to cvik mne to tiež nejde dokonale
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
To sa nezahyba. Tiez sa mi to este velmi nedari, ale najlepsie mi to ide ak zehlickou zatlacim (trenim) hmotu pri okraji torty az uplne na podlozku - miestami sa hmota na podlozke pretrhne. Hmota musi presne opisat hranu medzi tortou a podlozkou, potom ked budes hmotu odkrajovat od torty mala by ostat pekna rovna hrana.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Já to zahýbám takovou placatou zaoblenou kosticí a jde to výborně. Zkus to třeba malou kulatou lžičkou (aby nebyla do špičky) - obrať vypouklou stranou nahoru a zatlačuj jemně potahovku mírně pod dort. Vyzkoušej před svatebním dortem, myslím, že by to mělo fungovat.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja zahybam tak že marcipan necham od okraja torty asi 1cm potom ho orežem a celu tortu s potahovkov dam na menši hrniec alebo vedierko a pekne zahnem pod tortu potom už len položím priamo na podložku.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj...sikovne gazdinky,klobuk dole nad vašou pracou.....
...tiež rada pečiem tvorím ...ale potrebujem poradit chcela by som zdobit tortu bielkovou penou...možem poprosit recept?radu?..mam na mysli tu cukrovu co stuhne....dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ahoj mirca na 1 bielok davam 7dkg cukru krystal a slaham nad parou do druheho dna na torte stuhne.pekavam penovky casto platy susim v trube ale vrch ked zdobim tak na druhy den je stuhnuty.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte torticky, chcem vas poprosit o radu ako zahybate marcipan pod tortu, ze ho mate taky uhladny. mne sa to nedari, skusala som to nozom, ale sa mi to lepilo a mam to kostrbate. chcela by som tortu bez spodnej ozdobnej obruby, aj bez stuhy, ale to musi byt krasne zahnute. Poradte mi prosim nejaky grif, dakujem