reklama

Ako krájať MMF?


reklama

Mám taký menší problém Mlčím. Na veľkú noc som robila tortu s MMF, vcelku mi vyšla fajn Veľký úsmev /mám ju aj v galérii/, ale už pri robení MMF sa mi vyskytol malý problém Hambím sa, že si "pýtal" viac cukru ako je uvádzané v recepte /miesto 500-600g až 800g!Smútok/. Pracovať sa s ním dalo pekne Úsmev a prvý krát sa mi poťahovka netrhala Áno, ani netiekla Tlieskam, ale pekne /?/ stvrdla. A v tom je ten malý problém: pri krájaní sa mi torta prepadala a lámala Plačem, čo som pôvodne vôbec nechcela. /Pod poťahovku som natrela maslový krém v jemnej vrstve a poťahovku som rozvaľkala na škrobe na hrúbku asi 3 mm/. Nevie niekto poradiť nejaký grif pri krájaní, aby sa nelámala? Ďakujem Úsmev.

Pozrite si aj


reklama


reklama

Aliss, Po, 05. 04. 2010 - 19:52

nemala si ju náhodou dlho na vzduchu?,určite stvrdol preto lebo keď mám MMF v chladničke,tak skôr navlhne,alebo v izbe kde je vlhko mi zmäknú aj už vytvrdnuté kvety,tak tam máš asi veľmi suchý vzduch

Slnko Bozkávam Hambím sa Práveže som sa bála mať tortu dlho na vzduchu, pretože v minulosti som robila tiež z MMF vláčik, trošku dlhšie som sa s ním piplala /síce vo vykúrenej kuchyni a bol aj zle vytuhnutý Hambím sa / a tiekol, potom tiekol aj v chladničke, tak som sa po týchto skúsenostiach snažila rýchlo ozdobiť /ozdoby som mala vopred nachystané, len som ich lepila/ a tortu som švacla do chladničky Chichocem sa. Ale spomínam si ešte, že ani ozdobiť klieštikami sa mi nedalo /možno to s tým nesúvisí, lebo som to ešte predtým tiež neskúšala/.Chichocem sa

Ja si myslim ze si to trosku prehnala s tym cukrom.Mozno ti v cukrikoch zostalo viac vody a preto si musela pridavat cukor,ale ked to stuhlo tak to bolo uz prilis tvrde.Ja podsypam MMF praskovym cukrom a nie skrobom.Ale myslim si ze v tom to nebolo.Ja davam do MMF obycajne 50 dg cukru.Pokial mam povazsky.Ak mam iny tak to pohlti trosku viac cukru,pretoze ine maju taku redsiu strukturu.Hmotu si necham trosku odlezat tak asi 2 hodiny a potom ta konzistencia je akurat.Slnko

Slnko Bozkávam Hambím sa ďakujem ,čokoládka Úsmev . Aj som si myslela pri rozrábaní, že by som to mohla na chvíľu odložiť do chladničky, ale nemala som odvahu Hambím sa. Cukor som použila korunný, pretože považský sa mi u nás ťažko zháňa a korunný tu dievčence tiež odporúčali. Takže skúsim, to nabudúce odložiť. Len ešte jedna otázočka: po umytí cukríkov a roztápaní, keď som pridala aj ceru, mala som doslova vodovú konzistenciu - /možno som ich nechala pridlho/, to bola chyba, že? /Pretože predtým som robila rovnako MMF z cukríkov HARIBO ružovo bielych, len som ich nenechala toľko v mikrovlnke a pritom cukru - tiež korunného pohltili menej./

Marika,hmotu si rob presne podla Bohusovho receptu najdes si ho na tejto stranke.Urcite sa ti vydari.Povazsky cukor najcastejsie maju v CBA na Moravskej a tiez aj u Andreja v cukrovinkach na rohu Moravskej.Mne sa najlepsie robi hmota z cukrikov Dulcia Rubino z Lidla ,ale vzdy ich nemaju.Ved aj ja som z VrabelChichocem sa Slnko

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama