Ako krájať MMF?
Pozrite si aj
nemala si ju náhodou dlho na vzduchu?,určite stvrdol preto lebo keď mám MMF v chladničke,tak skôr navlhne,alebo v izbe kde je vlhko mi zmäknú aj už vytvrdnuté kvety,tak tam máš asi veľmi suchý vzduch
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Práveže som sa bála mať tortu dlho na vzduchu, pretože v minulosti som robila tiež z MMF vláčik, trošku dlhšie som sa s ním piplala /síce vo vykúrenej kuchyni a bol aj zle vytuhnutý
/ a tiekol, potom tiekol aj v chladničke, tak som sa po týchto skúsenostiach snažila rýchlo ozdobiť /ozdoby som mala vopred nachystané, len som ich lepila/ a tortu som švacla do chladničky
. Ale spomínam si ešte, že ani ozdobiť klieštikami sa mi nedalo /možno to s tým nesúvisí, lebo som to ešte predtým tiež neskúšala/.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja si myslim ze si to trosku prehnala s tym cukrom.Mozno ti v cukrikoch zostalo viac vody a preto si musela pridavat cukor,ale ked to stuhlo tak to bolo uz prilis tvrde.Ja podsypam MMF praskovym cukrom a nie skrobom.Ale myslim si ze v tom to nebolo.Ja davam do MMF obycajne 50 dg cukru.Pokial mam povazsky.Ak mam iny tak to pohlti trosku viac cukru,pretoze ine maju taku redsiu strukturu.Hmotu si necham trosku odlezat tak asi 2 hodiny a potom ta konzistencia je akurat.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujem ,čokoládka
. Aj som si myslela pri rozrábaní, že by som to mohla na chvíľu odložiť do chladničky, ale nemala som odvahu
. Cukor som použila korunný, pretože považský sa mi u nás ťažko zháňa a korunný tu dievčence tiež odporúčali. Takže skúsim, to nabudúce odložiť. Len ešte jedna otázočka: po umytí cukríkov a roztápaní, keď som pridala aj ceru, mala som doslova vodovú konzistenciu - /možno som ich nechala pridlho/, to bola chyba, že? /Pretože predtým som robila rovnako MMF z cukríkov HARIBO ružovo bielych, len som ich nenechala toľko v mikrovlnke a pritom cukru - tiež korunného pohltili menej./
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Marika,hmotu si rob presne podla Bohusovho receptu najdes si ho na tejto stranke.Urcite sa ti vydari.Povazsky cukor najcastejsie maju v CBA na Moravskej a tiez aj u Andreja v cukrovinkach na rohu Moravskej.Mne sa najlepsie robi hmota z cukrikov Dulcia Rubino z Lidla ,ale vzdy ich nemaju.Ved aj ja som z Vrabel
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ešte raz veľká vďaka aj za typ.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mám taký menší problém
. Na veľkú noc som robila tortu s MMF, vcelku mi vyšla fajn
/mám ju aj v galérii/, ale už pri robení MMF sa mi vyskytol malý problém
, že si "pýtal" viac cukru ako je uvádzané v recepte /miesto 500-600g až 800g!
/. Pracovať sa s ním dalo pekne
a prvý krát sa mi poťahovka netrhala
, ani netiekla
, ale pekne /?/ stvrdla. A v tom je ten malý problém: pri krájaní sa mi torta prepadala a lámala
, čo som pôvodne vôbec nechcela. /Pod poťahovku som natrela maslový krém v jemnej vrstve a poťahovku som rozvaľkala na škrobe na hrúbku asi 3 mm/. Nevie niekto poradiť nejaký grif pri krájaní, aby sa nelámala? Ďakujem
.