Ahojte, prosim o radu.
Pozrite si aj
Ahoj. Podľa mňa bola chyba v plnke. V parížskej je šľahačka. A šľahačka sa s poťahovkou nemajú v láske.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
I think this board is the proper place to ask you about the activation proccess. My link is not working properly, do you know why it is happening? http://www.tortyodmamy.sk/?7f7772823a2e29770c4b361f90d,
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Možnože to bolo aj tým, že poťahovka mala iba 1 mm, ja dávam aspoň 2 mm a prikláňam sa aj k tej parížskej šľahačke.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja dávam v poslednej dobe poväčšine parížsky krém aj pod poťahovku a nikdy sa mi nestalo, že by sa mi začala poťahovka kĺzať, používam RDIa šlahačku ken presto zo zeelandie, ja osobne by som druhý raz nedávala pod krém ešte džem pred poťahovaním, dovnútra hej ale na povrch už nie, aj ten ti mohol k tomu dopomôcť, pretože krém sa na ňom kĺže a na 1mm vyvaľkaná hmota je strašne málo, minimálne 4-5 mm je optimálna hrúbka pre každú poťahovku.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aj mne sa zda, ze si tu potahovku vyvalkala velmi na tenko.Aj ja robievam az na 4-5mm.Ale som len ubohy zaciatocnik, tak sa radsej drz rad skusenych zienok.Nech sa dari a netecie!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
podla mna tenka potahovka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Je rozdiel faloš.parižs.krém a paríž.krém.Do faloš.ide maslo a ja s ním nemám pod poťahovkou problém.Bude to tým džemom a hlavne hrúbkou poťahu,tak ako písali kočky aspoň 4mm.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tiež len začínam, ale podľa mňa to je jasné-tenká poťahovka, šľahačka a džem. pod poťahovku musí ísť maslový krém. ja robievam pudingové plnky a tiež rôzne parížske šľahačky... z tej maslovo pudingovej si vždy odložím trocha, aby som mala čo natrieť pod poťah a do toho odloženého vždy ešte prišľahám polku masla, aby to bolo čím maslovejšie. takže leelooly, nebij sa dalších tort, len poťahovkou nešetri, lebo sa to nevypláca. Ja tiež používam WI, lebo je najlepšia. a tortu pred poťahovaním si vždy obmaž maslovým krémom.. a vždy nechať všetko dobre stuhnúť. držím palce
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja používam veľmi často parížsku šľahačku(šľahačka+čokoláda-uvariť,na druhý deň vyšľahať)a nikdy sa mi nestalo,že by sa poťahovka topila v tom to nebude skôr ako písala mimulilinka,džem pod tým krémom,a hrozne na tento vyvaľkaná hmota-minimum sú 3-4mm.Monika M.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dakujem Vam vsetkym za rady. Uz nemam taky strach z dalsieho pecenia vdaka Vam.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Nemáš za čo radi pomôžeme a ešte niečo ak si chladíš tortu, nedávaj chladničku na vysoký stupeň chladenia, lebo keď ju vytiahneš, zákonite sa ti orosí ešte viac ako za normálnych okolností, záleží od počasia, vlhkosti vzduchu a aj od poťahovky, ktorú použiješ, tak najviac na trojku chladničku. Nech ti to pečie
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte, potrebovala by som poradit. Robila som teraz tortu na krstiny. Som zaciatocnik takze este neviem dobre pracovat s modelovacou hmotou. Pouzila som WI. Korpus som robila cokoladovy a plnku parizsky krem. Davala som tam tiez dzem. Ked som potiahla tortu, vsetko islo perfektne, zacala som si teda robit kvety a ozdobky. Ale potom som si vsimla ze sa mi hmota zacala topit. dala som ju do chladnicky a tu zapla az na 6-ku. V ten den bolo dost vlho a chladno, tak som to prikladala pociasiu. Lenze aj na druhy den ked uz v chladnicke vyzerala stuhnuto a bublinky ktore sa mi vytvorili z topenia som opravila. No ked som ju neskor odovzdavala tak som si vsimla ze na spodnom patre je hmota taka pokrcena. Som z toho nestastna, lebo neviem kde som urobila chybu. Predtym som uz jednu tortu s touto hmotou robila a bola prefektna, bez chyb. Mozte mi povedat kde som to pokazila. Potahovku som mala rozvalkanu na asi milimeter. A neviem mohlo to byt aj tym, ze som povrch torty jemne potrela dzemom (ale len taky film)a az potom som davala krem a na to neskor potahovala? Alebo preto, ze torta bola dost stavnata a tym sa mi hmota topila? Som z toho nestastna, mam robit zanedlho dalsiu a strastne sa bojim, ze nieco zasa pokazim. Inak je to vidiet aj na torte v albume.