Jarná súťaž

reklama

Cena torty - opat

Spagi , 20. 01. 2009 - 08:48

reklama

Viem, ze tu tato tema bola uz x krat, ale zaujimalo by ma nasledovne:
1) ked si u vas niekto objedna tortu a zaujima ho cena, poviete mu hned definitivnu, vyslednu cenu? Pri tortach, ktore ste uz robili, alebo su si podobne je mi to jasne. Ale co torty, ktore ste este nerobili a teda neviete kolko materialu spotrebujete, popripade ani kolko sa narobite?
2) Rozlisujete v cene medzi tortami s rovnakou hmotnostou, ale odlisnym zdobenim? Napr. na jednu tortu naukladate kvety vykrojene formickou, na inu pracne vyrobene ruze, na dalsiu posadite vymodelovane postavicky, dalsiu tortu ste zrezalavali do pozadovaneho tvaru.....
3) Hmotnost, ktoru uvadzate je hmotnost kompletne ozdobenej torty?
Vazne som sa zamyslela nad tym ako si cenim svoju pracu a chcem to zmenit. Dakujem za kazdu radu. A keby niektora z vas odhalila cenu niektorej zo svojich torticiek velmi by mi to pomohlo (viem, ze je to osobna otazka). DAKUJEM Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce

Pozrite si aj


reklama


reklama

akinom, Št, 22. 01. 2009 - 23:54

Lillyyyyyy,okrúhla torta,dajme tomu 3,5kilová, excelentne ozdobená nie je nic... a za 500,-sk by som ju leda urobila svojej rodine a nie na predaj...a zas kto si neváži umeleckú zručnosť a kvalitu torty, nech kupuje v kauflande...tie torty nazývam obyčajné nič a nie tie ktoré sa tu prezentujú... aj na takej guľatej sa človek napiple...sice s láskou , ale napiple... prečo rozdávať svoju prácu zadarmo? Mne zatial okrem rodiny zadarmo nedal nikto nič a za všetko si riadne zaplatím.... napríklad murár za vydlaždenie balkóna čo mu trvalo hodinu a balkón má velkosť 3 m2 zobral 1800,-sk...materiál na dlaždenie stál 1000,-sk... a teda potrebuje to človek raz za čas... tak ako tortu...myslíš si, že zato že sme amatérske cukrárky máme robiť zadarmo? aj ten akože murár bol profesionálny hasič a murárčinu robí ako hobby...

jolly1, So, 07. 08. 2010 - 18:27

Lillyyyyyy, zapajam sa tiez svojou troskou do mlyna. Na vnukove narodeniny dcera objednala z nemenovanej cukrarne v BA nadherny vrtulnik v cene 98 Eur / 25 porcii, dalej Pat a Mat 43 eur /15- 20 porcii.Takze ta cena v BA urcite nie je zanedbatelna. Obidve torty boli pecene na jedno kopyto,korpus o nicom a cokoladovy krem tiez nic moc. Potah neviem urcit, ale bolo to vypracovane pekne, nemali na vzhlad chybu.Cestovala pre ne z Piestan, chcela so svokrou urobit malemu radost.
Ja som upiekla autodrahu, nebola taka vypracovana ako tie dve, ale kazdemu chutila a maly sa s nou este aj zahral. Vazila vyse 3kg, bol mramorovy korpus potrety ribizlovym dzemom s rumom a orechova maslova plnka s pudingom. Urcite by som nesla s cenou pod 30 eur.Kazdy s pritomnych mi dodatocna volal, ze moja aj ked nebola tak nadherna, ale zatienila chutou tie dve. Ak budes mat zaujem, mailom ti mozem poslat foto vsetkych troch.

adik71, Ut, 20. 01. 2009 - 19:19

Ak sa môžem pripojiť aj ja/nedá mi nereagovať/,tak ja tie torty nemám zďaleka také krásne ako Vy,ale za tie peniaze by som to nepiekla čo tu niektoré píšete.V tých bývalých témach sa veľa rozoberalo.Začnem asi tým,že väčšina z Vás chodí popri pečení ešte do práce,takže stihnúť všetko okolo domácnosti a samozrejme chcieť vytvoriť znova nejakú novú tortu a skúsiť na nej niečo nové,to všetko chce ČAS.A ten je vzácny.Ja keď pečiem,tak väčšinou po nociach a večeroch,samozrejme sa nevenujem vtedy mojím 3 deťom.Ak to chceme robiť,tak nech nám aj zaplatia.Spýtajte sa zákazníčky,či by Vám ona za tých pár korún tú tortu urobila.Určite nie.Každá máte na ceny iný meter.Je pravda,že za prácnu tortu nemôžeme pýtať toľko ako za jednoduchú.Ja si vždy zrátam suroviny a ako raz písal Bohuš,vynásobím to tromi.Napr.torta,do ktorej som dala materiál za 16,60eur,vypýtam si za ňu 50€.Podľa toho,či je ešte k tomu náročná,tak niečo prihodím/samozrejme od oka/.Zatiaľ kôli cene nechceli tortu len dve zákazníčky,ináč s cenou súhlasia.Je tam čisté maslo,marcipán,rum alebo orechy,všetko len dobré.Ak chcú lacnejšie,tak nech idú do cukrárne.Dám jednu tortu,možno sa bude zdať drahá,ale zákazníčka nepovedala ani slovo.Je to svadobná s motýlikmi,vážila 14kg a stála 3000sk.Žienky vážte si svoju robotu,ste šikovné,tak prečo by ste si na svojej šikovnosti nezarobili!Veď len pomôcky s ktorými robíte stáli kopu peňazí.Prajem veľa dobrých zákazníkov.Bozkávam

kubka, Ut, 20. 01. 2009 - 19:33

baby a tie ktore robite barbiny, uctujete aj barbinu alebo vam ich zakaznici vracaju? A kolko si pytate za tu krasu? aj ked na niektorej nie je vela cesta ale ta makacka...potrebujem poradit kolko pytat.DakujemBozkávam

Ja si za Barbie beriem zálohu v jej hodnote.Vždy kúpim novú,dám im to aj s krabicou a šatami a bud mi to prinesú nazad a ja vrátim zálohu,alebo si ju nechajú.Zatiaľ si ju vždy nechaly.Je jedno čo počiem postup pri rátaní ceny mám stále rovnaký.Už som písala vyššie.Bozkávam Mrkám Slnko

K tomu čo píše adika71 že dve zákazníčky nechceli tortu kôli cene. Tie v živote nepiekli. Lebo každý kto upiekol koláč, tortu a podobne a porátal si cenu surovín a všetko to spracovať a vytvarovať. Ja chodím do roboty a torty robím po večeroch. Jednu tortu spravím za tri večery. Zoberte si koľko zarobíte za hodinu v práci plus cena surovín plus práca nadčas. Masér má za hodinu 350 až 400 korún. Keď dorobíte tortu nepadla by vám vhod taká masáž? Tak pýtajte za tortu tak aby vám na tú masáž zostali korunky. Vy nemáte právo na oddych a relax? Sme tiež ľudia z mäsa a kostí.Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Bozkávam Kvietok Slnko Kvietok Slnko Kvietok Slnko Kvietok

Tu mám aj kamarátku tiež z BB ( majenka ). A určite je nás tu viac len o sebe nevieme. Úsmev Slnko Úsmev

Matulko, aj ja som z BB, a ak to tvoje 74 znamená rok narodenia, tak aj ja som 74Mrkám Torta

PatríciaH, ty sa popri pečení určite venuješ telepatii. Áno, som ročník 1974 a bývam B.Bystrica - Sásová. A to by bolo keby sme sa ešte aj poznali. Tak to by ma ani neprekvapilo, lebo tvrdím že B.B. je jedna veľká dedina. Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa

vidite a mne tu jedna pani (v Anglicku) povedala, ze 20libier je pre nu velaVyplazený jazyk tak som ju nechala v tom

Ahoj Mirka, teda Asistentka, až teraz som si všimla, že si tiež Mirka. Ja som si tiež nevedela vymyslieť meno, nik ma Mirčuš nevolá, ale čo už. Tak sa maj a veľa šťastia na ďalekom západe.Bozkávam Bozkávam Bozkávam Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce Objímam Objímam Objímam

Zuzanka, Ut, 20. 01. 2009 - 23:17

Len chcem ešte doplniť - a kto umyje a uprace? Veď ešte robíme zadarmo aj upratovačku. Tiež mi jedna pani povedala, že za poschodovú tortu je 800 Sk veľa (suroviny aj práca), a odišla. Viac sa našťastie neozvala.

Tiež by som dakedy neveril, kým som si nezačal robiť cennový rozpočet na koláče a torty. Zas z ničoho sa zázraky nedajú robiť.

akinom, St, 21. 01. 2009 - 10:26

nedá mi nepotvrdiť to čo napísal matulko74, v BA ketteringové firmy naozaj za exkluzívnu tortu zaplatia od 50€ do 166€, viem to zo skúsenosti čo som mala nedávno... jedna známa kettering robí a videla moje torty, oslovila ma či môže v budúcnosti objednať tortu u mňa, tak som jej opísala torty a ona ich ocenila...uvediem príklad z môjho albumu -srdiečko so snoopym : čokoládový korpus, banánovo-čokoládová plnka, potiahnuté MMF + dekorácia ,celková váha 3kg - ocenená na 60€, ďalej prsia : čokoládová komplet,korpus aj plnka ,potiahnutá MMF,váha 4,5 kg, ocenená na 83€... ja by som to srdiečko predala asi za 27€ a prsia za 33€... ale po tejto skúsenosti veru neviem ako také ceny budem robiť... matulko má pravdu aj v tom že naša robota z toho mánajväčšiu cenu a aj pomôcky k výrobe takej torty nestoja málo...treba riadne zvážiť to najdôležitejšie - na koľko si ceníme sami seba a naše umenie, a nebáť sa to predaťMrkám

Ahojte, ja som tiež rada že sa otvorila znova táto téma. Ja pečiem rekreačne na MD. Pečiem v prvom rade rodine, známym a úplne cudím som piekla za dva roky mojich pokusov len dvom. Za tortu beriem materiál + robota 100 - 300Sk (nie vždy - podľa toho čo robím a a ko sa mi robí a aký to je známy) a muž mi frfle že to robím zadarmo. Piškót a krém sa oklamať nedá, recept ma nepustí a krém šľahám nad parou. Všetko robím čerstvé, aj marcipán si robím sama a modelujem ručne napr. Pat a Mat. Celá kuchyňa oprskaná, ale baví ma to:) S upratovaním a riadmi je to horšie. Bývam na dedine a tiež si myslím že veľa pýtať nemôžem hoci viem, že to má cenu. Lebo to robím. Ten, kto nevie koľko čo stojí a koľko je s tým roboty, tak Vám povie, že napr. 700,- Sk za tortu nedá. (veľa formičiek som podostávala, ale keby som ich mala kupovať tak minimálne 4000,- neni mojich.) Ale som rada, že ku mne chodia väčšinou takí ľudia, ktorým sa to páči a nechajú aj niečo naviac - napr. vínko alebo bonbonieru, či čokoládu pre moje dve neposlušné deti. Poteší to. Na druhej strane sa mi už aj stalo, že mi volala jedna pani že ma odporučila kamarátka a chcela, peknú, chutnú, orechovú, 3D... a keď som povedala že má počítať minimálne 700,Sk, tak mi povedala,že aby som sa nehnevala, že ona za tortu 700,-Sk nedá. Tak to Vás položí. Od nového roka som si povedala, že už budem musieť pýtať viac. Ale akosi sa toho nedržím. A faktom zostáva: chceš, nechceš - nechaj tak. Dá sa to?
Koľko by ste dali za Pata a Mata 3D na stránke:
http://picasaweb.google.sk/bezdedovci

Alena R, Št, 22. 01. 2009 - 12:45

Babuľky,ako som už tu písala v jednej diskusii nepečiem tak často ako vy,ja tak viac rezy,alebo kysnuté,ale aj nejaké tortičky som už celkom dobre zvládla,hoci neboli také vycifrované ako vaše,lebo to modelovanie mi až tak nejde,ale deti vždy pomôžu.Mám zopár obrázkov,tak ich pošlem.Chcem k tomu pečeniu a cene za tortu.Z tých pár čo som piekla nemám dobrú skúsenosť,lebo som si nevedela rovno povedať cenu a niektorí to aj využili a určili si ju sami.Susedke som piekla klasickú okrúhlu,celkom som ju aj pekne ozdobila./suroviny si doniesla/,povedala,že za robotu sa potom vyrovnáme,doniesla mi 1l vína a bolo vybavené.Druhá sa zasa čudovala,ako môžem minúť do jednej torty na plnku celé maslo,alebo Heru.Tak som povedala koniec a pečiem len pre tých mne najdrahších s láskou a zadarmo. Nech sa vám darí,obdivujem každé vaše dielka a prajem vám hodne zdaru a zdravia.Kvietok Zlomené srdce Kvietok Kvietok

AlenaR, tebe sa čudovala ako môžeš minúť na jednu tortu celé maslo a keď by som jej povedal že na tortu napríklad prsia v bielom alebo kamión som minul cca 1kg masla a to som ešte šanoval, a vyšlo to tak tak, tak by ju porazilo. A podľa mňa krém musí chutiť a nie byť samé maslo ale vzduchom sa plniť nedá. Úsmev Úsmev Úsmev

tulipan, Št, 22. 01. 2009 - 19:27

Ahojte, uz dlhsie sledujem tuto stranku. Cerpam inspiraciu a obdivujem torty, ktore som sa este neodvazila upiect, lebo sa mi zdaju narocne. Niektore su skutocne excelentne. Chcem sa zapojit do temy o cenach tort. Prosim Vas, nepodcenujte sa a postavte sa pevne za cenu.Porovnam murara,{ak si ho pozvete domov na fusku}, ktoreho obsakuju dvaja pomocnici, vsetko mu podaju do ruk, nakrmite a napojite ho, a potom Vam po "znamosti" zoberie 70 eur.Ved to co robite nedokaze hocikto a torta sa neobjednava kazdy tyzden, je vynimocna.Ceny tort v Bratislave si myslim, ze sa uz priblizuju cenam v Rakusku a to je dobre, lebo tam si skutocne vazia rucnu pracu{vlastne skusenosti}.
Za seba mozem povedat, ze tortu pod 4o eur by som nepiekla, a toho sa drzim{a to este nemam bohvieaky zisk}Zamyslite sa kolko platite za akukolvek pracu pre Vas a z toho vychadzajte, lebo potom tu nikdy nebude ziadne Rakusko. Prepacte, pisem na anglickej klavesnici a syn nie je doma, nema mi to kto prepnut.

katka-k, St, 04. 02. 2009 - 23:23

Ahojte, zatiaľ som robila hlavne dobošové torty a pre známych. Teraz by som chcela začat viac piecť. Robila som okrúhlu z 16 plátov hmotnosť cca 4,-KG, podlhovastú 6kg, používam maslo, nie tuk. Zdobenie väčšinou snehom a kvietkami. Na tú okrúhlu vyjde materiál cca 15€, celkovo za okrúhlu som zapýtala 29€, za podlhovastú 40€. Vyjde to zhruba koľko materiál toľko práca. Aký máte názor na cenu. Je s tým dosť práce ako s obyčajnou piškótovou. Pláty sú pekne tenké, do plnky ide 1kg masla

bebana, Št, 05. 02. 2009 - 07:25

Aojte dievčatá.Torty som piekla len pre rodinu.Ostala som bez práce a tak uvažujem,že by som skúsila piecť na predaj.Minule som piekla tortu knihu,vážila cca 6kg,plny čokoládová a karamelová šlahané nad parou,maslo,punč,potiahnutá marcipánom,ružičky a pýtala som za ňu 33 eur a pani bola spokojná.Myslím si ,že torta na slávnostú príležitosť má mať maslovú chuť a nie nejakú umelú margarínovú.A ked nechcú kúpiť tortu od vás,lebo je drahá,tak nech si upečú sami.

Bebana ja si myslím, že si si pýtala málo. Ja by som za 6 kg tortu zobrala minimálne 40 eur.

Katka a Bebana, ja sa riadim Bohušovou radou a to: váha torty x 10 eur. A zatiaľ ľudia nemali námietky. Skôr som sa stretol s názorom že lacno pečiem. Uvážte si samé. Mrkám

6 kg a za 33eur?????,samozrejme,ze by bola spokojna:))ved lacnejsiu ani nemohla matMlčím Mrkám

Ahojte nasiel by sa niekto kto by mi poradil čo najskor? Ak si pozriete v mojich tortách ten traktor s Matkom a Kubkom tak kolko by som mala zobrat za upečenie? Suroviny si žena dala, okrem vecí na marcipán. Takže robota + marcipán. Torta je na drevenom podstavci ktorý mi potom vrátia.Dakujem vám za radu

bibiana, Ne, 15. 02. 2009 - 09:17

s týmito tortami je to podobné, ako keď si napríklad pozeráte katalóg s dovolenkami,aj tam keď listujete, hneď spoznáte podľa prostredia aj ubytovania,stravovania, koľko asi dovolenka stojí,ak natrafíte na exotiku, hneď viete, že to bude drahé,ale aj tak túžite aspoň občas, alebo možno len raz na takú dovolenku ísť,a myslím ,že s tortami je to podobné, niektoré sú na nezaplatenie, hlavne tá práca a často krát aj nápad, a zoberte si len, že spomienka na krásnu a chutnú tortu vždy ostaneSlnko Kvietok Slnko

ja som robila tento zadok, ktorý vážil cca 6kg http://www.tortyodmamy.sk/?q=pre-dospelych/zadok-4 strašne sa mi páčil a zobrala som za neho 550,- Sk (18.25 eur). takže, keď sa to vezme, tak nejakých 100,- sk/kg. ale už som povedala, že pritvrdím. tiež sa predsa musím venovať rodine, práci... a čo sa týka toho upratovania, ach jáááj, to je to najhoršie. povedala som si, že vezmem tak 150-200,- sk na kile hotovej torty. a ešte záleží aj na náročnosti.

Ahojte baby, tiez by som sa chcela s vami poradit ohladom ceny torty...........dostala som svoju prvu zakazku na tortu a cenu absolutne netusim........
zakaznicka chce tuto tortu co som robila pre babku:
http://www.facebook.com/album.php?aid=2012614&id=1254672924&l=30c93

tu kyticu kvetov, ja absolutne netusim kolko mam pytat, lebo material si viem vyratat...........ten ma vysiel okolo 450sk no len neviem dalej........vy skusenejsie, za kolko by ste takuto tortu urobili???

dakujem za pomocÚsmev)

Deana1611, keď ma suroviny vyjdú ako píšeš cca 450,- Sk tak to je asi 3-3,5kg torta. Takže 30,- až 35,- euro. A to si ešte zváž náročnosť kvietkov. Mrkám

mariad, Po, 02. 03. 2009 - 15:52

tortu si odvaz a podla vahy vypocitaj cenu ako uz tu pisal Bohus 10€ za kilo ked sa ti to zda velmi vela tak si udaj cenu podla seba nech sa Ti zadari

Aj ja by som sa chcela zapojiť do tejto diskusie, pretože rodina mi už nadáva, že robím zadarmo.Len orientačne by som sa chcela spýtať, koľko by u Vás stáli napr.tieto 2 tortičky, nakoľko mám objednané niečo podobné ibaže miesto kabelky mám robiť kufor Luis Vuiton(bude z cca 28 vajec, celá čoko)a guľatá priemer 28 cm tiež celá čoko ibaže s postavičkami macka pú.
http://www.tortyodmamy.sk/?q=3d-torty/kabelka-2

http://www.tortyodmamy.sk/?q=rozpravkove-postavicky/narodeninova-2
Vďaka za každú radu.

Cicapetra ako povedal Bohuš 10Euro za 1kg.Hambím sa Ak si sa pri kabelke narobila viac čo asi aj hej ako na Nemovi. Tak vypýtaj za kabelu viacej. Poviem ti príklad:sestra kupovala mojej dcére na krstiny tortu (okrúhla, potiahnutá marcipánom v strede jedna postavička dievčatka 1kg 500sk)Prekvapenie Pohoda Tak čo ty na to? Sestra zaplatila pretože sa jej tá torta páčila!!!!!!

Judit, Št, 11. 02. 2010 - 14:25

Tak toto je aj moj vecny problem Smútok Ked si vyratam cenu, tak si poviem, ze ja by som za to tolko nedala, radsej by som si upiekla Chichocem sa . Vzdy si spocitam material + energie + robotu (10 - 25 € ) podla narocnosti + ozdoby. Vysledok sa mi zda byt vzdy veeeeela, tak zacnem spekulovat, ale to dojde moj manzel a hned upravi cenu so slovami "vsak si sa narobila, nedaj to zadarmo" Este ze ho mam Veľký úsmev

m_mimi, Ne, 11. 04. 2010 - 22:14

neda mi nezareagovat..nedavno som sa bola pytat v cukrarni kolko stoji kg torty a povedali mi, ze 11€. pritom to su obycajne torty - na 1 kopyto...takze mne sa zda 10€ za kilogram takychto nadhernych kuskov, ake som tu videla malo...

ercicka, So, 01. 05. 2010 - 02:25

Dobry vecer, ludkovia, mali by ste sa pozriet ako sa predavaju 3D torty trebarz len v susednom rakusku, aby sa vam trosku zdvihlo sebavedomie a vedeli by ste si zapytat trosku viacej, ved najdrahsia na tom je ta praca a vy ju davate takmer alebo uplne zadarmo! Mlčím

http://www.bimashofer.at/html/tortengrossen.html

nehovorim, ze mate predavat za taketo ceny, na slovensku by to asi nikto nekupil, ale dobre sa ohodnotit je dolezite!

prajem vela zdaru!

zlatat, Št, 20. 05. 2010 - 14:24

Ja so sa práve bavila s mojim mužom o cenách toriet. Pýtal sa ma, že koľko by som pýtala za tortu, keby si ju niekto objednal. Tak som mu povedala, že 10 € za 1 kg, a povedala som mu príklad, že za moju poslednú tortu - knihu k 75-ke by som pýtala 45 €, tak len zalomil rukami a skonštatoval, že to je nejako veľa.
No nezabijete ho?

A to bola bezlepková a nemliečna ... pričom v obchodoch sú bezlepkové a nemliečne potraviny nenormálne drahé, veľakrát aj 3x drahšie ako normálne

ercicka, Pi, 21. 05. 2010 - 19:11

Moj manzel tiez pusta taketo hlasky, najradsej mam ked sa ma spyta ci to ma byt take ake to je, alebo mi povie, ze si to predstavoval pestrejsie ... no nezabila by si ho??? Veľký úsmev Veľký úsmev Veľký úsmev

zlatat, Pi, 21. 05. 2010 - 20:11

Môj našťastie takéto hlášky nemá ... skôr typu: "prosím ťa a ešte mi povedz, prečo sa tým neživíš " ( no aspoň že mi tortičky pochváli Veľký úsmev Veľký úsmev Veľký úsmev ) ... akoby to bolo jednoduché získať si zákazníkov na dedine, kde je veľká cukráreň, druhá zameraná len na torty + minimálne 2-3 cukrárky,ktoré doma pečú torty.

Tak aj ja sa pripajam, NEPODCENOVAT SA !!!
Ta svadobna s umelymi kvetmi okolo 100e urcite podla mojho,ak by boli kvety z marcipanu tak aj do 150e v pohode...tot moj nazor, teraz som citala tie ocenene 4,5 kg prsia... ze 65e?to tam bolo, no ja som jedny robila, sice neboli vysperkovane,ale boli plnene gastanovym pyre s maslom, no super chut, a veru zobrala som 29,/e. Potom prisla kocka s bonbonierou a vinom, ze boli chutovo uzasne...takze tak. Ale tiez chcem zacat aj von piect nielen rodine a veru neviem ako zacat resp. pokracovat ale za cash>O))). Tak sa drzte a davajte si platit riadne, tak ako murari a tak...

Ahojte všetci cukrari.Chcem sa len spýtat prečo všetci torty važite?Ved ked chcem niaku tortu určite ma nebude trapit jej hmotnost.Kolky ju tak namokria,že je tažka len z tolkej kavy a rumu a potom jasne že aj obyčajna okruhla torta bude vážit aj 5kg.Prečo sa radšej neopytat zakaznika či maju radšej tortu mokrejšiu alebo suchšiu.Niektorý ani nemaju šajnu o tom kolko taka torta može vážit.Potom jasne,že cena torty stupa od kilov.Treba si za svoju robotu vypýtat a nehanbit sa za to.Keby ludia vedeli ako z toho ruky bolia a tie nervy ani nehovorim.

Spagi, So, 04. 09. 2010 - 17:43

Nesuhlasim. Vacsinu zakaznikov zaujima hmotnost a/alebo priemer torty vzhladom k cene torty. Podla mna je najrozumnejsie ( v zaujme oboch stran) napisat pribliznu hmotnost torty a jej priemer (rozmer). Cenu urcit za 1kg, plus priratat cenu za zdobenie. Ak niekto robi velmi stavnate torty a teda hmotnost lacno stupa, potom je to na charaktere toho cukrara, ci pri takejto torte urci inu cenu za 1kg.

mirka2, Ne, 05. 09. 2010 - 14:26

Ahojte cukrarky ja sa neriadim podla vahy.Ja mam cenu za vyzdobenu tortu so slahanou plnkou nad parou+cca 20dkg orechov 22 euro. a cim vacsia torta tym vacsia cena.A komu sa nepaci nech sa paci dalej.

sybil, Pi, 01. 10. 2010 - 11:47

ahojte prosím Vás koľko by ste pýtali za takúto tortu? To som robila pre neter, ale jedna známa by ju chcela. Tak som jej nevedela povedať, je orechová, karamelový krém. Vážila asi 3 kg.

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama