Jarná súťaž

reklama

Zrkadlová poleva (mirror glaze) a zamatová čokoláda

Pridal/a LiViera dňa 04. 04. 2017 - 15:46
Zrkadlová poleva (mirror glaze) a zamatová čokoláda , návod, Videopostupy pre začiatočníkov, LiViera

LiViera


reklama

Videopostup na prípravu zrkadlovej polevy - mirror glaze a zamatovej čokolády.

Ingrediencie na zrkadlovú glazúra pre tortu s priemerom 18 cm a výškou 8 cm:

  • 10 g (1 polievková lyžica) želatíny a ½ dcl studenej vody na napučanie
  • 200 g (1 šálka) bielej čokolády Callebaut
  • 170 g (¾ šálky) cukru
  • 150 g (½ šálky) vody
  • 120 g (½ šálky) kondenzovaného mlieka
  • 15 g (1 polievková lyžica) kukuričného sirupu...voliteľné
  • gélová potravinárska farba

 


Zrkadlová poleva (mirror glaze) a zamatová čokoláda , návod, Videopostupy pre začiatočníkov, LiViera, 1

LiViera


Zrkadlová poleva (mirror glaze) a zamatová čokoláda , návod, Videopostupy pre začiatočníkov, LiViera

Zrkadlová poleva (mirror glaze) a zamatová čokoláda , návod, Videopostupy pre začiatočníkov


reklama


reklama

Komentáre

Dobrý deň...Ďakujem za informáciu a radu...ja som sa obávala či sa neporuší behom niekoľkých hodín či 1-2 dní štruktúra zrkadlovej polevy...či to má byť v chladničke, či v chladnejšej špajzy...snáď môže byť do nasledujúceho dňa aj v špajzy...???...či radšej v chladničke?...plánujem robiť normálne piškótový korpus s plnkou čokoládovou...

 

LiViera, Po, 14. 01. 2019 - 16:12

SrdceEviSrdce ja som samotnú tortu mala v chladničke 5 dní a bola stále rovnaká. No možno by bolo dobre pripomenúť, že v chladničke nebolo nič iné len torta. Mám zvlášť chladničku len na koláče a torty. Najviac by som mala obavu z priestorovej vlhkosti, aby sa torta nezarosila a preto by som volila suché a chladné miesto.

Nech sa darí Úsmev

Vierka, krásne sú ❤️ Robila som podľa vás s tmavou čokoládou bola krásna, ale v chladničke mi úplne zmatnela 

Ako prosím uskladnujete potom tortu s mirror glaze? Ďakujem 

LiViera, Pi, 19. 03. 2021 - 18:31

Srdce Ivanka Srdce, akú čokoládu a želatínu si použila ? Najlepšia čokoláda na zrkadlovku je  Callebaut ( mliečna, horká, biela ), no dostať ju kúpiť len na nete , alebo v cukrárskych potrebách. Želatína je najlepšia  jemne mletá na zákusky od Dr. Oetkera .  Tá je dostupná aj v bežných potravinách.Tento druh čokolády a želatíny, na zrkadlovku používam ja a vždy sa podarí tak, že v chladničke  vydrží krásne lesklá ,aj niekoľko dní. 

Nech sa Ti darí. Na druhý pokus to bude určite lepšieÚsmev

Vierka ďakujem veľmi pekne ❤️ Vyskúšam, zrejme to bude v tých ingredienciách čo som použila 

Dana49, St, 02. 06. 2021 - 20:46

Dobry vecer, som zaciatocnik a chcem naplnit tortu s kremom z mascarpone, salhacky a jemneho tvarohu. Otazka znie, bude mi na tomto kreme drzat zrkadlova poleva? Dakujem pekne :-)

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama