
LiViera
Videopostup na prípravu zrkadlovej polevy - mirror glaze a zamatovej čokolády.
Ingrediencie na zrkadlovú glazúra pre tortu s priemerom 18 cm a výškou 8 cm:
- 10 g (1 polievková lyžica) želatíny a ½ dcl studenej vody na napučanie
- 200 g (1 šálka) bielej čokolády Callebaut
- 170 g (¾ šálky) cukru
- 150 g (½ šálky) vody
- 120 g (½ šálky) kondenzovaného mlieka
- 15 g (1 polievková lyžica) kukuričného sirupu...voliteľné
- gélová potravinárska farba

LiViera

Zrkadlová poleva (mirror glaze) a zamatová čokoláda , návod, Videopostupy pre začiatočníkov
Komentáre
Evi
ja som samotnú tortu mala v chladničke 5 dní a bola stále rovnaká. No možno by bolo dobre pripomenúť, že v chladničke nebolo nič iné len torta. Mám zvlášť chladničku len na koláče a torty. Najviac by som mala obavu z priestorovej vlhkosti, aby sa torta nezarosila a preto by som volila suché a chladné miesto.
Nech sa darí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vierka, krásne sú ❤️ Robila som podľa vás s tmavou čokoládou bola krásna, ale v chladničke mi úplne zmatnela
Ako prosím uskladnujete potom tortu s mirror glaze? Ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ivanka
, akú čokoládu a želatínu si použila ? Najlepšia čokoláda na zrkadlovku je Callebaut ( mliečna, horká, biela ), no dostať ju kúpiť len na nete , alebo v cukrárskych potrebách. Želatína je najlepšia jemne mletá na zákusky od Dr. Oetkera . Tá je dostupná aj v bežných potravinách.Tento druh čokolády a želatíny, na zrkadlovku používam ja a vždy sa podarí tak, že v chladničke vydrží krásne lesklá ,aj niekoľko dní.
Nech sa Ti darí. Na druhý pokus to bude určite lepšie
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vierka ďakujem veľmi pekne ❤️ Vyskúšam, zrejme to bude v tých ingredienciách čo som použila
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dobry vecer, som zaciatocnik a chcem naplnit tortu s kremom z mascarpone, salhacky a jemneho tvarohu. Otazka znie, bude mi na tomto kreme drzat zrkadlova poleva? Dakujem pekne :-)
.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Pani Danka, ak je krém pevný a po rozmrazení sa neroztečie, tak poleva by na ňom mala držať... možno toto video https://youtu.be/02cn2cdkJR0 Vám poslúži ...nach sa Vám darí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Srdecna vdaka :-)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dobrý deň...Ďakujem za informáciu a radu...ja som sa obávala či sa neporuší behom niekoľkých hodín či 1-2 dní štruktúra zrkadlovej polevy...či to má byť v chladničke, či v chladnejšej špajzy...snáď môže byť do nasledujúceho dňa aj v špajzy...???...či radšej v chladničke?...plánujem robiť normálne piškótový korpus s plnkou čokoládovou...