Čokoládovo - šľahačkový krém

Popis

Ľahký čokoládový krém vhodný pod poťah

Čokoládovo - šľahačkový krém - recept

Zhrnutie

Výnos
Torta
ZdrojNeviem presne už kde som tento recept našla, niekto pri pátraní na internete, používam ho dlho a zatiaľ všetkým veľmi chutil :)
Čas prípravy
15 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
15 minút

Ingrediencie

250millilitrovšľahačky
200gramovčokolády - tmavej
200gramovmasla
2polievkové lyžicepráškov. cukru

Inštrukcie

1. Rozpustíme si čokoládu v šľahačke na miernom ohni. Pozor - nesmie vrieť. Šľahačkovú zmes necháme vychladnúť.

2. Medzitým si zmiešame maslo s cukrom. Cukor dávam podľa chuti, radšej robievam sviežejšie menej sladké torty, preto používam len 2 lyžice práškového cukru.

3. Vychladenú šľahačkovú zmes zľahka zmiešame s rozmixovaným maslom. A máme hotovo.

Výborne chutí v kombinácii s kyslým džemom alebo rôznym ovocím, napr. višňami, jahodami, mandarinkami a pod.

Ilustračná fotografia: Pixabay.com

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

pod poťah máš vyskúšané??? ináč ten krém je Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazyk

mne sa furt zgrcne tak neviem .. ale vzdy pomoze a zachrani creme ole Slnko inak chutovo super a aj dlho vydrzi Slnko

Mne ked sa krem zdrcne, dam ho na 5-10 sekund do mikrovlnky a vymiesam. Krasne sa spoji :)

mne sa zgrcol vtedy, ked som to nechala cez noc v chladnicke a na druhy den vymiesat.. teraz to nechavam len vychladnut, cca 3 hodky a ziadny problem.. uz sa mi podarilo, ze to spolu aj bublinkovalo ked som to varila a nic sa nestalo...

a čo sa zgrcne? aj na to mám triky :)

Pod poťah je v pohode, pretože je maslový, mám to odskúšané :) . Okrem toho používam fígle - za tortu v chladničke dám utierku alebo ideálne aj kartón, poťah sa potom vôbec nenarosí.

Robievam podobný - 250ml šľahačky, 100g52 % čokolády, 2lyžice (aj menej) cukru a dávam len 125g masla, môže ísť aj pod poťah, mám to veľa krát odskúšané.

ako krém poznám je to mňam ale ne vedela či môže ísť aj pod poťah,ďakujem BozkávamKvietok

Blacksun,vždy krém dávaj do masla po troška tak budeš mať v poriadku,
nech sa ti darí ÁnoKvietok

ono je to v podstate parížsky krém

šlahačku môžete kľudne priviesť k varu - lepšie vydrží ja aj klasickú parížsku šlahačku nechám pár sekúnd prevariť

aby sa to nezgrclo treba - najprv poriadne rozšlahať maslo a postupne po lyžiciach pridávať do toho tú čokoládovú šlahačku

TlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskam

super vyskusamKvietokÁno

maslo musí byť mäkké a poriadne rozmiešané, najlepšie rozmixované, potom sa nezgrcne. 

Každý ako komu chutí, ja už do plniek nedávam skoro žiaden cukor, kombinujem s kyselkavým ovocím alebo džemom. Ide leto, bude kadejakého ovocia a tento krém sa výborne hodí. Zajtra ho budem práve robiť na tortičku :)

super krém teraz som odskúšala rýchly a chutnučkýÁnoÁnoÁnoVyplazený jazyk

super krém teraz som odskúšala rýchly a chutnučkýÁnoÁnoÁnoVyplazený jazyk

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.