Čokoládová torta

Popis

Recept s fotopostupom na intenzívne čokoládovú tortu.

Čokoládová torta - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
1 hod, 30 minút

Ingrediencie

2šálkykryštálového cukru (cesto)
3⁄4šálkykakao (cesto)
1kusvanilkový cukor (cesto)
1 1⁄2čajová lyžičkasódy bicarbony (cesto)
1⁄2čajová lyžičkasoli (cesto)
1 3⁄4šálkahladkej múky (cesto)
2kusyveľké vajíčka, alebo 3 menšie (cesto)
1šálkacmaru alebo kyslej smotany (cesto)
1šálkahorúcej kávy ( 2 lyžičky instatnej kávy) (cesto)
125gramovbielej čokolády (svetlý krém)
50millilitrovšľahačkovej smotany (svetlý krém)
50gramovmasla (svetlý krém)
75gramovpráškového cukru (svetlý krém)
200gramovhorkej čokolády (tmavý krém)
200millilitrovšľahačkovej smotany (tmavý krém)
50gramovmasla (tmavý krém)
2polievkové lyžicemedu (tmavý krém)
75kusybiela čokoláda (zdobenie)
1⁄2šálkaoleja alebo roztopeného masla (cesto)

Inštrukcie

Cesto:

Vymiešame všetky sypké ingrediencie na cesto. V inej miske vyšľaháme mokré ingrediencie na cesto, okrem kávy. Obe hmoty spojíme a prilejeme teplú kávu. Vznikne nám redšie cesto, ktoré vylejeme do okrúhlej formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri teplote cca 180°C (alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou) cca 35-40 minút. Pred vybratím skúste špajlou skontrolovať či je cesto upečené, mala by ostať suchá. Korpus necháme vo forme vychladnúť.

Svetlý krém:

Na biely krém roztopíme v parnom kúpeli bielu čokoládu s trochou šľahačkovej smotany. Hmotu necháme vychladnúť. Práškový cukor vyšľaháme so zmäknutým maslom do svetlej peny a prišľaháme k nej vychladenú ale ešte riedku čokoládu. Vychladený korpus rozrežeme na dve časti. Na spodný diel rozotrieme biely krém, prikryjeme druhou časťou a dáme chladiť do chladničky.

Tmavý krém:

Ganache (tmavý krém) pripravíme tak, že nad parou zohrejeme šľahačkovú smotanu, odstavíme z tepla a rozpustíme v nej čokoládu, maslo a spojíme s medom do hladkej hmoty. Dáme ju chladiť do chladničky na cca 1 hodinu. Vznikne nám krásny vláčny krém, ktorým podľa fantázie ozdobíme v hrubej vrstve tortu. Na záver môžeme ešte pridať hobliny z bielej čokolády.

Poznámky

Korpus je trochu iný na aký sme zvyknutý, trochu vlhkejší s intezívne čokoládový a výrazný vďaka pridanej káve.

Čokoládová torta - recept postup 1
Čokoládová torta - recept postup 2
Čokoládová torta - recept postup 3
Čokoládová torta - recept postup 4
Čokoládová torta - recept postup 5
Čokoládová torta - recept postup 6
Čokoládová torta - recept postup 7
Čokoládová torta - recept postup 8
Čokoládová torta - recept postup 9
Čokoládová torta - recept postup 10
Čokoládová torta - recept postup 11
Čokoládová torta - recept postup 12
Čokoládová torta - recept postup 13
Čokoládová torta - recept postup 14
Čokoládová torta - recept postup 15

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

0
Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

To zní dobře až se mi sbíhají chuťě Úsmev

ÁnoÁnoÁnoÁnoÁno

juj to ja také môžem mňamko určite vyskúšam Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykÁnoÁnoÁnoÁno vďaka Zlomené srdceTortaKvietokSlnko

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.