robila som prvykrat tortu obtahovanu falosnym marcipanom a s hmotou sa mi aj dobre pracovalo, len ked som ju dala na tortu, bolo to uz horsie, pretoze ako som ju obtahovala, zacala sa mi miestami trosku trhat, a nebola az taka tvarna akasi a na konci sa mi riasila az tak ze sa to nedalo urobit pekne hladko. poradi mi niekto kde som urobila chybu? marcipan som robila podla receptu: 250g pr.cukru, 125g suseneho mlieka, štipka cery a trochu vody. stve ma to lebo som sa na tu tortu tak tesila a teraz ma to trosku odradilo:( ak viete preco sa mi to stalo, poradte mi prosim,aby to nabuduce dopadlo lepsie:D
Komentáre
Poradiť ti neviem , ale podľa seba viem že treba stále skúšať. Niektoré veci akoby zázrakom vyjdú
na prvý šup, na iných sa namakáš ako otrok a just sa nedaria
. Treba si trochu prekutať aj túto stránku, o mliečnom marcipáne sa tu veľa popísalo - možno sa nájde rada aj na tvoj problém
. Držím palce, nech sa darí...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Asi preto ,ze hmota sa skoro vysuší,aj mne sa to isté stalo,pri výrobe marc.figur. Minulý týžden som z dortománie vyskušala tento recept.
250gsusené polotuč.mlieko,500g prášk.cukor,3 pol.lyž.medu/kukuričný sirup je lepší/,3 pol.lyž.vody,1 pol.lyžicamandľ.aromy, 1 lyžička oleja. Všetko dobre spracovat a dobre vypracovat hmotu.ak by sa hmota nechcela spojit ,čo sa stalo aj mne,pridala som 1 lyžicu medu/množstvo medu záleži na kvalite /a asi lyžicu vody ,. pozor na vodu,len po troške. Je to dobre tvarna hmota,ak ti z nej zostane,dáš do mrazničky , znovu pred použitím prepracovat.Zabudla som že ,podsypávat solamylom pri spracovaní ak by sa lepilo.Držím ti palce,nech sa ti čo najlepšie darí.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja robím presne tento istý marcipán a aké sušené mlieko pozívas? ja kupujem len sušene mlieko modre v coop jednote. Raz som kupila susene mlieko v bille a to bola katastrofa presne to co si pisala sa mi robilo....a este jedna vec do toho receptu ja davam este 1l. medu a pekne to podsýpam solamylom tak skús este to:)