reklama

čierna poťahovka


reklama

Ahojte zienky. Potrebovala by som spravti tortu jedneho loga, ktory ma podklad cierny. Rozmyslala som, ze by som tortu potiahla falosnym marcipanom zo suseneho mlieka, praskoveho cukru a Cery a ze by som ju nafarbila farbou v spreji ciernou. Neskusali ste niektora, ako sa zachova ta farba a ako sa zachova potahovka? Aku velku plochu je mozne zafarbit z jedneho spreja? Dakujem za skore odpovede.

Pozrite si aj


reklama


reklama

Mozno nie som ten najspravnejsi clovek na radenie, ale ja by som to cele farbila povrchu rozriedenou gelovkou

katrina, Ut, 08. 03. 2011 - 22:59

ak ides farbit mliecny marcitan tak ja by odporucila ciernu geluvku.ja jedine zo suseneho mlieka hmotu viem nafarbit na cierno Kvietok

este som nekupila, ale nasla som ho na nete v niektorom z obchodikov co su uvedene nizsie vpravo...

ja som tiež farbila marcipán zo sušeného mlieka načierno tak, že som si ho najprv zafarbila kakaom na tvamohnedo alebo aj fialovou gelovkou na škaredo fialovo / ostal mi taký nepekný sivofialový/ a až potom som ho povrchu už na torte zafarbila čiernou gelovkou rozriedenou v troške alkoholu / robila som to hubkou / Úsmev

Ja najčastejšie poťahujem práve marcipánom zo sušeného mlieka a perfektne mi ide zafarbiť ho trochou modrej a tmavým kakaom na čierno... ostane naozaj super čierny a hlavne dobre čokoládovo chutí Vyplazený jazyk ale robievam ten recept, kde ide len máličko cery a nahrádzam ju troškou oleja.

ornella694 - môžeš mi napísať svoj pomer surovín- chcela by som vyskúšať ten marcipán - práve tento, ktorý má máličko Cery- príp. mi napíš do mailu. Ďaaaaaakujem . Anka.

Základný pomer je 2 diely práškového cukru na 1 diel sušeného mlieka + cca lyžica oleja a voda podľa potreby, aby si dostala dobre tvarovateľnú hmotu... ja zarábam také väčšie dávky: 500g mlieka, 1000g cukru a cca 250 ml vody a tú lyžica oleja.. nech sa podarí Úsmev

masenka, St, 09. 03. 2011 - 13:25

Mozem sa spytat? Ked potahujes torty touto potahovkou,ako sa sprava jej povrch po nejakej dobe? naprikla den vopred potiahnes a nazdobis a na druhy den nieje povrch potahovky na torte suchy?? Ja som to skusala raz s potahovkou zo suseneho mlieka(ale tam isiel rovnaky posiel sus.mlieka a cukru) a teda na druhy den bol povrch potahovky na torte suchy a najma tvrdý.Pod potahovku vzdy davam krem z masla a cukru.Vopred diky za odpoved Bozkávam

Ono táto poťahovka trochu stvrdne, ale stále sa dá tortička dobre krájať. Ale ak do nej pridáš pšeničný, alebo ryžový sirup, ostane dlhšie relatívne mäkká. Ja používam práve tento marcipán najčastejšie, lebo práve ten odo mňa pýtajú. Inak, práve vyšší pomer sušeného mlieka spôsobuje to tvrdnutie, preto pomer 1:1 požívam skôr na kvietky, lebo tie potrebujem aby rýchlo stvrdli. Pod poťah používam vaječný krém šľahaný nad parou. Slnko

Ja mam recept - 150g praskoveho cukru, 150g plnotucneho suseneho mlieka a 200g Cery. Mate nejaky iny? Mozete ho prosim napisat? Neviem ako sa tento farbi, ked sa do neho nepridava ani voda, ani olej, tak neviem, v com mam rozmiesat tu farbu, lebo ked ho uz urobim, tak sa mi nedal zafarbit. Pri inych hmotach nemam problem, ale tento mi moc zafarbit nejde (a chutovo mi pride najlepsi). Akurat som ho ofarbila kakaom na tmavohnedo. Ale je dost masny, tak neviem, ci mi ta gelovka potom nan chyti, aby mi neostali flaky...

Ja robievam:150g mlieko,150g práškový cukor,2PL oleja,2PL medu a 3-4 PL vody ale s tou opatrne,najskôr postupne všetko premeišať a po lyžiciach pridávať do požadovanej tvarovateľnej hmoty a problém s farbením tiež nemám.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama