Chutné recepty na jar + súťaž

Dievčatá, zapojte sa aj vy do prípravy vášho časopisu Torty od mamy. Pošlite nám svoj obľúbený recept na koláč, zákusok, suché pečivo, tortu ... a priložte kvalitnú fotku, ktorú by sme mohli uverejniť v časopise spolu s vaším receptom. Päť vylosovaných autoriek získa balíček produktov Dr.Oetker v hodnote 15 €. Najlepšie recepty s pekne nafotenými hotovými koláčikmi ... uverejníme postupne v časopise Torty od mamy. Pri aranžovaní a fotení zákuskov sa môžete inšpirovať aj u odborníkov na stránke www.oetker.sk. Svoje recepty posielajte na mail marketing@tortyodmamy.sk do 10.4. Prosím posielajte svoje overené recepty, svoje fotky, nie odnekiaľ skopírované, autorské práva sú dôležité. Ak môžete pošlite mi prosím Váš recept vo worde. Ďakujem.

Ponúkame vám jarné inšpirácie s pudingami Original od Dr. Oetker.

Mandľová bábovka

Prísady:

Na cesto:
• 4 žĺtky
• 50 g práškového cukru
• 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
• 4 PL oleja
• 3 balíčky Pudingu Originál karamelového Dr.Oetker
• ½ balíčka Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
• 4 bielky

Na poliatie:
• 50 g cukru
• 100 ml vody
• 50 ml smotany na šľahanie
• 15 g masla
• štipku soli
• 1 KL citrónovej šťavy

Na posypanie:
• 50 g mandlí
• 50 g sušienok, napr. Club
• 1 PL masla
• 50 g hrozienok
• 1 KL citrónovej šťavy

Ešte potrebujeme:
• formu na bábovku (23 cm)

Príprava:

1. Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni žĺtky, cukor, vanilínový cukor a olej do peny. Vmiešame puding a kypriaci prášok a nakoniec ručne vmiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy, vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 160 °C
Teplovzdušná rúra: 140 °C
Plynová rúra: stupeň 2 – 3

Doba pečenia: asi 40 minút

2. Na poliatie zalejeme cukor vodou a necháme variť do karamelovej farby, potom pridáme šľahačku, maslo, soľ a citrónovú šťavu.
3. Na posypanie nasekáme mandle a sušienky najemno a restujeme na panvici s maslom do zlatista. Odstavíme, pridáme hrozienka a 1 KL citrónovej šťavy.
4. Upečenú bábovku necháme vychladnúť, polejeme ju karamelom a posypeme mandľami so sušienkami a hrozienkami.

Kysnuté koláčiky s tvarohovým pudingom a ovocím


Počet kusov: 24
Doba prípravy: asi 20 min. (bez doby kysnutia)
Doba pečenia: asi 20 – 25 minút

Prísady:

Na cesto:
• 1 balenie Buchiet Dr.Oetker
• 260 ml vlažnej vody
• 120 ml oleja

Na náplň:
• 1 balíček Zlatého klasu Dr.Oetker
• 300 ml mlieka
• 30 g cukru
• 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
• 250 g mäkkého polotučného tvarohu

Na ozdobu a posypanie:
• 50 g nasekaných nesolených pistácií
• 300 g nakrájaného ovocia (slivky, marhule)
• 1 vajce na potretie cesta
• 2 zarovnané PL práškového cukru

Ešte potrebujeme:
• plech na pečenie
• papier na pečenie
• váľok
• menší pohár

Príprava:

1. Na koláčiky pripravíme cesto na buchty s vodou a olejom podľa návodu na obale. Po vykysnutí cesto rozdelíme na 24 dielikov, rozvaľkáme na výšku asi 1 cm a z každého dielika vytvarujeme guľôčku. Pomocou dna pohára z guľôčky vytvarujeme placku s vyšším okrajom.
2. Na prípravu náplne pripravíme pudingový prášok s mliekom (300 ml), cukrom (30 g) a vanilínovým cukrom podľa návodu na obale a necháme vychladnúť. Pridáme tvaroh a vymiešame dohladka.
3. Náplňou naplníme stredy koláčikov, povrch ozdobíme kúskami ovocia, posypeme pistáciami a okraje koláčikov potrieme rozšľahaným vajcom. Koláčiky kladieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3

Doba pečenia: asi 20 minút

Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom a podávame.

Kategória: 

Dievčatá, len Vás chcem poprosiť, prosím, posielajte svoje overené recepty, svoje fotky, nie odnekiaľ skopírované, autorské práva sú dôležité. Ďakujem.

Zdravím Kamilka Úsmev chcem sa opýtať, či môžeme posielať fotky, ktoré boli uverejnené aj tu na stránke? Myslím v mojich prispevkoch, nie v receptoch.
Ďakujem Kvietok

Ano mozu byt aj uz uverjnene fotky, len ak maju byt uverejnene v casopisu musia byt kvalitne

Dievčatá, zatial som dostala 11 receptov aj s fotografiami. Dakujem za vase prispevky zajtra budem zrebovat vyherkyne sutaze. Len bohuzial nie vsetky recepty mozem uverejnit v casopise, kvalita fotografie, aranzma ... je pre uverejnenie v casopise velmi dolezita. Este v priebehu dnesneho dna mi mozete posielat vase recepty s nafotenymi kolacmi, zakuskami...
Avšak aj po ukončení súťaže uvítam, všetky vaše recepty s pekne nafotenými obrazkami, s ktorými by ste sa chceli podeliť v časopise Torty od mamy.

Dievčatá, ďakujem Vám za vaš recepty. Vylosovala som 5 dievčat, ktoré získavajú balíčky produktov Dr.Oeker. Sú to tieto dámy: herbie 31, Katarína Čížová, meggienka, varan a sabialla 01. Dievčatá, ak ste mi neposlali s receptom vašu adresu, proisím pošlite mi ju cez KOntakt, aby som vám mohla dať poslať ceny. Ďakujem. Dievčatám, ktorých recepty zverejníme v časopise Torty od mamy sa ešte ozvem, ohľadne doladenia receptov, alebo fotografii.

a kedy asi tak príde výhra domov? Hambím saChichocem sa

Vcasinou to rva dlhsie, kym ja pozbieram vsetky adresy, poslemd o PR agentury, ktora psoela ceny, kym oni poslu ceny, obcas aj mesiac prejde.

Kedy budú výherné recepty v časopise? Lebo v tomto novom čísle som ich vôbec nevidela. Ďakujem za odpoveď

Vyherne recepty dostali balicky Dr.Oetker. Zverejnovala som tie recepty, ktore mali fotky pouzitelne pre casopis, pripadne sa nam neopakoval recept.

Kamilka, ďakujem za uverejnenie môjho receptu na karamelovú mňamku Hambím sa veľmi ma potešilo, že som si ho v časopise našla Bozkávam Aj keď som nevyhrala balíčak, tak ostatným výhercom blahoželám a vám prajem veľa trpezlivosti do tvorby ďalšieho úúúúžasného čísla KvietokKvietokKvietok

Budú uverejnené aj ostatné recepty? Hambím sa

Sezónne recepty

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.