
katarinalucanova | Čerešňovo-makové muffiny s parížskou šľahačkou
reklama
Čerešňovo-makové muffiny s parížskou šľahačkou sú výborné. Ozdobiť si ich môžete ovocím, v zime napríklad cukrovými vločkami.
Ingrediencie
200 | gramov | polohrubá múka |
100 | gramov | práškový cukor |
50 | gramov | mletý mak |
balík | prášok do pečiva | |
1 | kus | vajce |
150 | millilitrov | mlieko |
50 | gramov | maslo |
plechovka | čerešne |
Postup
Všetky ingrediencie na cesto, okrem čerešní, spolu vyšľahať. Lyžicou rozdeliť do papierových košíčkov pripravených v plechu na muffiny a do stredu vložiť 1-2 čerešne.
Piecť 20-25 min na 180 stupňov.
Vychladené ozdobíme vyšľahanou parížskou šľahačkou. Vyberte si recept na parížsku šľahačku alebo krém.
Doplňujúce poznámky
ostatne ingrediencie :1 vajce,1,5dl mlieka,50g masla-roztopeného
Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
reklama
reklama
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.