Cannelés de Bordeaux

Popis

Cannelés Bordelais sú skromné, francúzske malé koláčiky z Gironde/Bordeaux, ktoré vraj len veľmi málo šéfcukrárov dokáže správne pripraviť. V podstate je to improvizované palacinkové cesto pečené v malých medených formách, ktoré zvonka ostáva hnedé a chrumkavé. Vnútri majú zostať vlhké, čím sa vytvorí veľmi pekný kontrast. Po niekoľkých hodinách kôrka vďaka vlhkosti vo vnútri zmäkne, takže kto má rád chrumkavé, spraví najlepšie ak ich bude papať hneď po upečení.
Cannelés de Bordeaux - recept

Zhrnutie

Výnos
Jedna dávka cesta
Zdrojje to recept od francúzskeho šéfcukrára
Čas prípravy
2 hod
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
2 hod

Ingrediencie

300gramovpráškového cukru
150gramovmúky
750millilitrovmlieka
50gramovmasla
3kusyzltky
3kusycelé vajcia
1kusvanilkový struk
1polievková lyžicavanilkoveho cukru
60millilitrovrumu
1kusšpeciálna silikónová forma na mini cannelés

Inštrukcie

Mlieko s otvoreným vanilkovým strukom a semiačkami priveď do varu a nechaj v ňom roztopiť nakrájané maslo. Dobre premiešaj a nechaj vychladnúť. V mise zmiešaj žĺtky, vajcia, cukor, vanilkový cukor a rum do krému, nie do peny. Postupne pridávaj do zmesi múku. Primiešaj teplé mlieko a všetko vvymiešaj na hladké cesto, ktoré môžeš nechať odpočinúť v chladničke počas 1 hodiny, alebo aj celý deň. Moje stálo v chladničke celú noc. Rúru predhrej na 250°C (teplovzdušné rúry -20°C). Do každej bunky silikónovej formy cesto do výšky 2/3 bunky. Cannelés peč po dobu 5 minút. Silikónovú formu nie je potrebné vymazať ničím; iba by sa tak zanechali odtlačky prstov vo forme. Ja som niekoľko formičiek pred naplnením na skúšku vysypala 1 čl cukru. Len tak, čo to spraví a boli tmavšie, ale super! Po 5 minútach pečenia zníž teplotu na 180°C (teplovzdušné rúry -20°C) a peč po dobu ďalších 15-25 minút. Po vybratí z rúry ich nechaj vychladnúť na plochej doske počas niekoľko minút a potom cannelés z formy uvoľni jednoduchým prevrátením formy na dosku. Kto chce bordúrky chrumkavejšie a tmavšie, nech ich pečie dlhšie. Kto ich chce svetlejšie a jemnejšie, nech ich pečie len stanovený čas. V prípade, že chceš formičky pred pečením vysypať cukrom, radím ich najprv vytrieť roztopeným maslom. Podrobný fotopostup nájdeš tuto: http://povvi.com/canneles-de-bordeaux/

Recepty: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení
 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.