bielka nad parou - ako vyšľahať?
Pozrite si aj
Ja robievam bielka na penove torty. Vyslaham bielka so stipinkou soli /potom su krasne tuhe/a ked su už tuhe,ze nepadaju z hrnca po obrateni,vmiešam krystalovy cukor a slaham na miernom ohni dlho aj 40min, pokym to poriadne nezhustne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
apsara, takže nad parou ich šľaháš až po pridaní cukru, dovetdy len tak normálne so štipkou soli...a dávaš koľko cukru na je bielko? 60-70g alebo si bielka odvážiš a podľa toho dávaš dukor?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ano moja, nad paru idu až po zmiešani s cukrom. Važim bielka ano, na 420g bielkov /14-15 vajec/davam 840g kryst cukru. Alebo davam 300g biekov /10-11 vejec/ a 600g kryst.cukru. cize kolko bielkoov raz tolko cukru.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja miešam od začiatku nad parou aj s cukrom, ale nie mixérom, ale ručne takou metličkou na bielky. trvá to síce dlhšie, ale cukor sa rozpustí.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja robím podľa tohto receptu.pomer surovím si delím,ako potrebujem http://www.tortyodmamy.sk/penova-torta-7
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tento recept poznám, ale mne ide hlavne o to, ako postupovať pri šľahaní - či najprv bez cukru a bez pary, či priamo nad parou a bez cukru a až do snehu pridať cukor alebo nad parou a od začiatku do tekutého bielka dať cukor, alebo......ja som najprv vyšľahala nad parou bielko a potom pridala cukor (kryštálový) cca 70g a než sa mi cukor rozpustil tak mi bielko zhustlo a ostala mi "chrumkavá" pena
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja si myslim dadika,ze problem bol v mnozstve,pises ze si mala 1 bielko,ono sa tak rychle zohrialo,ze sa ten cukor nestihol rozpustit pekne,ja slaham mixerom,hned idem nad paru,bielky len preslaham tolko co sa spenia a zbeleju a pridam cukor a slaham a slaham,pri takom malom mnozstve by som si to vyslahala v mixeri az kym by nebol cukor rozpusteny a az tak by som to dala nad paru
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ďakujem megy57, súhlasím s tebou, že problém bol v malom množstve - robila som tortu pivný krígeľ a potrebovala som z bielka urobiť "pivovú penu", bola len pre rodinu, takže mi to chrumkanie až tak nevadilo, cez víkend robím pivný krígeľ pre kolegyňku a preto som chcela vedieť ako to správne vyšľahať aby som sa za penu nehambila Ešte raz Ti ďakuejm
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte babenky
minule som šľahala jeden bielok nad parou s cukrom a nerozpustil sa mi cukor poriadne a pena bola taká "chrumkavá". Poraďte mi prosím, ako mám postupovať, mám najprv vyšľahať bielky s cukrom a potom to dať nad paru zhustnúť, alebo hneď na začiatku šľahania nad parou pridať cukor. A musím použiť len práškový alebo môže byť aj kryštálový cukor? Chcela by som ten sneh taký krásny jemný. Ďakujem 