Bielká na zdobenie
Pozrite si aj
jednoznačne vyšľahať bielka s cukrom nad parou, ale môžeš ozdobiť boky aj rastlinou šľahačkou ja som tak zdobila celé macka dúfam že som pomohla
http://www.tortyodmamy.sk/zvieratka/macko-72
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja by som skôr tou šľahačkou alebo čokoládou, nie bielkom
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som zdobila bielkom ,1 bielok ,150až 180gr ml. cukru ,treba ho preosiat a šlahat aspon 10 min.dat do sáčku z malou dierkou a zdobit
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Možno že mám hlúpu otázku ale tie bielká mi z čoho tvrdnú na torte?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vplyvom vzduch stvrdnu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja robím na jedno bielko 7dkg cukru (rozdelím napoly). Polovičku cukru a trošíčka vody dáme uvariť na bubliny (aby cez drôtené očko išli bubliny ako z bublifuku) trvá to približne 10minut, ale treba to odsledovať. Medzitým začneme šľahať bielka, do ktorých postupne pridávame zvišný cukor. Keď už cukor zovre, tak vlievame potroške rozvar do bielok a šlaháme až kým trošku nevichladne. Potom už dávame na tortu. Ja klasicky nožom naberem a roztrem. Tento sneh až tak nestuhne ako sneh šlahaný nad parou ale pekne drží tvar.
tu su moje tortičky robené týmto spôsobom
nech sa darí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
krásne
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
presne takto to robim aj ja
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Možno to je od veci, ale ja som raz tiež mala takú objednávku od zákazníčky, že vraj nechce, aby to bolo veľmi sladké, tak som jej dala ochutnať, mala som vtedy práve rozrobené bielka, citronové MMF(dávam kys. citronovú aj arómu) a čokoládu. Vybrala si MMF. Hovorila, že raz mala poťahovanú tortu a celý ten vrch vyhodili, lebo to bolo hnusne sladké, z tohto bola úplne unesená, lebo poťahované torty sa jej veľmi páčia, len tá sladkosť ju odradila. A hoci je pravda, že tam je hrooooozné množstvo cukru, a je to úplne nezdravé, takto to je celkom dobré.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Zákazníčka ma poprosila aby som boky tôrt nezdobyla poťahovkou aby to nebolo také sladké. Napadlo ma,že by som mohla vyzdobiť vyšlahanými bielkami lebo som vydela jednu tortu čo bolo s tým zdobené. Len neviem ako sa to robí či ich mám vyšlahať nad parou s cukrom a keď s tým vyzdobím tortu čo mám robiť aby bielká na torte trošku stvrdli aby aj na druhý deň to ostalo pekné. Neviem či viete na čo myslím. Alebo ešte nejaký dobrý nápad na boky tôrt? Ďakujem