reklama

Bezlepkový krém pod poťahovku

jaja64 , 06. 12. 2016 - 14:22

reklama

Ahojte,

chcem poprosiť o radu, idem robiť prvý krát bezlepkovú tortu, chcem urobiť korpus klasicky ako robím, akurát z bezlepkovej múky, a vnútri má byť krém z mascarpone, ten však pod poťahovku dať nemôžem, ale rozmýšľala som že by som uvarila puding z tej  muky a mlieka a trochu vanilky, a vyšľahala s maslom, nemáte s tým skúsenosť, vydrží to pekne, keďže tam bude namiesto pudingu táto špeciálna múka, príp. čo dávate v takom prípade pod poťahovú hmotu ?

Ďakujem za rady


reklama


reklama

Bea40, Ut, 06. 12. 2016 - 18:38

ahoj, normálne klasicky vyšľahaj maslo s cukrom alebo maslo s čokoládou, potri tortu, nechaj dobre stuhnúť, najlepšie cez noc, potom už iba obalíš tortu

môžeš dať aj čokoládovú ganachce, v tomto prípade asi najlepšie z bielej čokolády

Kamila, St, 07. 12. 2016 - 08:52

Nie som odbornik na krem po potahovky, ale ten pudingovy krem sa da v pohode spravit z vanilkoveho pudingu, Zlateho klasu. Oetker - acke pudingy pokial viem su bezlepkove, len kukuricny skrob.

jaja64, St, 07. 12. 2016 - 12:23

Ja som čítala na tom pudingu, že obsahuje lepok. A čokoládová sa nehodí a ani ju nechcú, lebo krém vnútri bude z mascarpone. Alebo možno ešte skúsim roztopiť tú bielu čokoládu s tým maslom vyšľahať.

Kamila, St, 07. 12. 2016 - 17:31

Nemyslim si, ze obsahuje lepok, Zlaty klas ma zlozenie len kukuricny skrob, akutat sa vyrobca isti, tymi formulkami, lebo sa to vyraba v jednom zavode, kde  a pouziva aj muka ... Inak skvely krem je aj ked v cca 100ml slahackovej smotany uvaris vo vodnom kupeli "kasu" s dvoma zltkami a to vyslahas  s maslom, zltka so smotanou nahradia puding, muku. Len to asi nebude az tak huste, chutovo vyborne.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama