
plnka s mascarpone
Ingrediencie
Cesto: | ||
5 | kusy | vajce |
200 | gramov | kryštálový cukor |
5 | polievkové lyžice | voda horúca |
200 | gramov | polohrubá múka |
1 | čajová lyžička | prášok do pečiva |
Plnka: | ||
3 | kusy | žĺtok |
100 | gramov | práškový cukor |
500 | gramov | mascarpone |
250 | millilitrov | rastlinná šľahačka |
deciliter | vaječný likér | |
15 | gramov | Créme Olé puding vanilkový |
6 | kusy | banány |
Poleva: | ||
200 | gramov | horká čokoláda |
6 | polievkové lyžice | voda |
2 | polievkové lyžice | maslo |
5 | polievkové lyžice | sladká smotana |
Ešte potrebujeme: | ||
džem | ||
čokoláda |
Postup
Cesto:
Vajcia oddelíme, z bielkov a polovice kryštálového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky s kryštáľovým cukrom vyšľaháme, postupne pridávame horúcu vodu, potom pridáme preosiatú múku s práškom do pečiva, zamiešame. Pridáme tuhý sneh z bielok a opatrne zamiešame.Cesto vylejeme na plech vyloženým papierom na pečenie. Upečieme pri 160 °C
Plnka:
3 žltky s 100g práškového cukru uvaríme nad parou dohusta.Necháme vychladnúť a primiešame 0,5dcl vaječného likéru. Vyšľaháme 250ml rastlinnej sladenej šľahačky. 500g mascarpone vyšľaháme s vychladnutým žĺtkovým krémom a s 15g Creme Olé vanilka nakoniec do toho primiešame vyšľahanú šľahačku.
Čokoládová poleva:
200g čokolády nalámeme do plechového hrnčeka, ktorý dáme ohrievať do vodného kúpeľa na miernom plameni. K čokoláde hneď na začiatku pridáme 6 PL vody a za priebežného miešania čokoládu rozpustíme. Na záver pridáme maslo, cca 2 PL akonáhle je rozpustená, pridáme ešte 5 PL sladkej smotany 30%.
Dokončenie:
Piškótový plát natrieme džemom ríbezľovým, marhuľovým, navrstvíme plnku rozotrieme, poukladáme banány ktoré rozkrojíme na polovicu a navrstvíme na plnku nakoniec rozotrieme čokoládovú polevu, posypeme strúhanou čokoládou.


- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.