Babkina tvarohová štrudľa alebo luxusná žemľovka

Popis

Výborný tvarohový závin podľa mojej babky.Na rozdiel od bežnej tvarohovej štrúdle nie je tvaroh suchý. Plnka sa dá použiť i do sypanej štrúdle
Babkina tvarohová štrudľa alebo luxusná žemľovka - recept

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Zdrojrecept mojej babky
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
Celkový čas
1 hod, 30 minút

Ingrediencie

Inštrukcie

a)Z cca 350 g múky hl. špeciál pripraviť cesto na ťahaný závin bežným postupom, vytiahnuť a naplniť, alebo b)použiť 1 balík polotovaru štrúdľového cesta, alebo c)pripraviť zmes 300 g múky a 350 g práškového cukru, zmes rozdeliť na 4 časti a v hlbokej vymastenej jenskej mise striedať vrstvy zmesi a tretiny plnky, alebo d)do misy vložiť iba plnku a upiecť ako žemľovku. Plnka: 350 g cukru krupica premiešať s mletou škoricou 500 g hrudkového tvarohu rozmrviť na tanieri, vyšľahať 5 celých vajec, pridať 500 ml šľahačkovej smotany a 4 rožky, nakrájané na cca 1 cm kocky a nechť rožky dobre navlhnúť, roztopené maslo na potretie cesta rozšľahané vajce na potretie štrúdle Postup prípravy: Vytiahnuté závinové cesto nemastím, polotovar potieram roztopeným maslom. Cesto posypať cukrom so škoricou, potom tvarohom a nakoniec zmesou vajec, smotany a rožkov, zvinúť, vložiť na plech, potrieť roztopeným maslom alebo vajíčkom a upiecť pri 180 st. Výborná je vychladnutá.

Poznámky

Ingrediencie sa mi nedali vpísať

Recepty: 

Základné ingrediencie: 

Vaše hodnotenie: Žiadne
0
Bez hodnotení

Komentáre

tak toto určite vyskúšam,tvarohové u nás ide(clap) TlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskam ďakujem Zlomené srdce Anka

ÁnoÁnoÁnoVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazyk

mnaam,zemlovku som nemala dlho,idem to skusit.Normalne si mi narobila chute...:-P Vyplazený jazykVyplazený jazykKvietokKvietokKvietokTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskam

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.