Popis
Výborný tvarohový závin podľa mojej babky.Na rozdiel od bežnej tvarohovej štrúdle nie je tvaroh suchý. Plnka sa dá použiť i do sypanej štrúdle

Zhrnutie
Výnos | |
---|---|
Zdroj | recept mojej babky |
Čas prípravy | 1 hod, 30 minút |
Čas varenia / pečenia | |
Celkový čas | 1 hod, 30 minút |
Ingrediencie
Inštrukcie
a)Z cca 350 g múky hl. špeciál pripraviť cesto na ťahaný závin bežným postupom, vytiahnuť a naplniť, alebo
b)použiť 1 balík polotovaru štrúdľového cesta, alebo c)pripraviť zmes 300 g múky a 350 g práškového cukru, zmes rozdeliť na 4 časti a v hlbokej vymastenej jenskej mise striedať vrstvy zmesi a tretiny plnky, alebo
d)do misy vložiť iba plnku a upiecť ako žemľovku.
Plnka:
350 g cukru krupica premiešať s mletou škoricou
500 g hrudkového tvarohu rozmrviť na tanieri,
vyšľahať 5 celých vajec, pridať 500 ml šľahačkovej smotany a 4 rožky, nakrájané na cca 1 cm kocky a nechť rožky dobre navlhnúť,
roztopené maslo na potretie cesta
rozšľahané vajce na potretie štrúdle
Postup prípravy:
Vytiahnuté závinové cesto nemastím, polotovar potieram roztopeným maslom.
Cesto posypať cukrom so škoricou, potom tvarohom a nakoniec zmesou vajec, smotany a rožkov, zvinúť, vložiť na plech, potrieť roztopeným maslom alebo vajíčkom a upiecť pri 180 st.
Výborná je vychladnutá.
Poznámky
Ingrediencie sa mi nedali vpísať
Recepty:
Základné ingrediencie:
- Ak chcete komentovať, prihláste sa alebo zaregistrujte
Exportovať do:- Vytlačiť
- prečítané 3037x
Komentáre
tak toto určite vyskúšam,tvarohové u nás ide(clap)








ďakujem
Anka
mnaam,zemlovku som nemala dlho,idem to skusit.Normalne si mi narobila chute...:-P








