reklama

ako na čokoládu?

plummm , 24. 03. 2011 - 14:14

reklama

Prosím o radu! Chcela by som tortu po bokoch ozdobiť len kúskami čokolády, previazať stuhou a na vrch poukladať ovocie. Chcem sa spýtať, ako sa robia tie čokoládové plátky? Čokoláda sa rozpustí nad parou s trochou oleja alebo cery? alebo to tam nepridávať? a potom vyliať na papier na pečenie? Prosím ak máte skúsenosti poraďte, bojím sa, aby sa mi to nepolámalo.ďakujem


reklama


reklama

plummm, Št, 24. 03. 2011 - 15:02

presne také som myslela, ale nie je tam vysvetlené ako sa tá čokoláda topí, taže tam nemám nič pridávať?len čistú čokoládu roztopiť?

zuzia, Št, 24. 03. 2011 - 15:09

no asi najlepsie klasicky roztopis ju nad parou ja ked som pohodlna tak aj v mikrovlnke ale miesam to tak kazdych 15 20 sekund aby mi nepripalila sa
noje tam i pisane ze nemas pridavat nic aby nebola makka
ale neviem zasa s akou coko robis? Úsmev

ja som dávala do čokolády aj trochu cery ,aby sa mi dala dobre rozotrieť po papiery na pečenie a krájala som ju ešte nie úplne tuhú ,aby nepraskala. Použila som čoko z Kauf.. tú veľkú neviem či má 200g Úsmev

dana11, Št, 24. 03. 2011 - 21:23

no daj aj trochu cery aby to nebolo moc husté,ale iba trošičku...aj olej pre lesk. natri to na papier na pečenie....ked som videla videá cukrárov tak oni to krájali ked to trošku stuhlo,nie v chlade....ozaj iba trošku a potom to také naznačené nožom dali do chladu ztuhnuť a ked to bolo tvrdé tak to už iba lámali kde to bolo nakorjené.nelámalo sa to a malo to rovné okraje.alebo potom nakrájať horucim nožom ked je to už ztuhnuté...

ak chcete náhodou ešte zdobiť kúskami čokolády , tak v ADITII z Beluše som objavila , že majú také drobné čokoládové posýpky - kúsky . Vypadá to bombovo na koláčoch aj tortičkách , Aj keď sa vám nepodarí spraviť polevu , tak super Áno to zamaskujete s touto čokoládkou. Ja píšem pani Lenke. lenka@aditia.sk

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama