Aby čokoládové figúrky nezbeleli

Ahojte. Ako vyrobiť čokoládové ozdoby z čokolády aby potom po schladení nezbeleli? Prípadne akú čokoládu použiť... či recept? Ďakujem

Kategória: 

Podkategória: 

Ahoj, základom pre čokoládu je správne zaobchádzanie s ňou. Pokiaľ čokoládu pred naliatím do foriem riadne nenatemperuješ, tak sa pri chladnutí čokolády vyzráža kakaové maslo a urobí ti fľaky na povrchu čokolády. Nauč sa temperovať čokoládu a všetko bude OK. Osobne odporúčam kurz čokolády u majsterky cukrárky Jožky Zaukolcovej. Mrkám

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.