Jarná súťaž

reklama

Lenky pre Matúška

Pridal/a kamilka22381 dňa 11. 11. 2007 - 20:56
Lenky pre Matúška, torta, kamilka22381, 1

reklama

reklama

reklama

Komentáre

Elena, Po, 12. 11. 2007 - 08:46

To nevadí, neuberá im to na kráse, sú milučké...Vyplazený jazyk

Je to marcipán. Robila som ho prvýkrát, ale musím sa ešte veľa učiť.
A ďakujem

sonika, Ut, 13. 11. 2007 - 14:11

a je to prilis tazke,myslim praca s marcipanom.tiez sa chystam prvy krat pracovat s nim

mala som nejaký recept a veľmi mi to nešlo. hrešila som ako pohan:-/ a povedala som, že nikdy viac, ale treba sa zdokonaľovať. treba skúšať, skúšať a znova skúšať.

sonika, St, 14. 11. 2007 - 21:58

no dufam,ze to nie je ten recept co mam ja.chystam sa piect tortu:-}

mám niekoľko receptov. vtedy som robila s prášk. cukrom, suš. mliekom, bielkom a cerou. ale nikto mi nepovedal, že ceru treba roztopiť. keď som to spojila, tak tá cera sa mi nechcela spojiť s cestom a tak mi ostali malinké mastné hrudky. neskôr som skúšala s olejom a bez bielka a bolo to lepšie. ale stále mi to nejde rozvaľkať a potiahnuť celú tortu. teraz rozmýšľam, že vyskúšam aj poťahovaný fondán.

sonika, Št, 15. 11. 2007 - 23:18

ja mam tiez ten z cerou,ale bez bielka.tak musim roztopiť tu ceru?a kde chceš kupit fondan.ja som sa na to pytala a všade len na mňa pozeraju.u nas je problem zohnať aj farbu,maju ju iba v tescu,nikde inde som na ňu nenaďabila

teraz som si práve predrobila figúrky na tortu z marcipánu. (suš. mlieko a prášk. cukor asi 1:1, olej, voda). a vyšiel mi v pohode. farby používam obyčajné práškové (granulky) a rozpustím ich v kvapke vody. predávajú ich v drogérii. keď mi marcipán stvrdne počas spracovania, dám ho do mikrovlnky na 5-10 sekúnd, v závislosti od výkonu mikrovlnky a veľkosti hmoty. a fondán na poťahovanie chcem spraviť, ale akosi zatiaľ nemám odvahu.

Adriana, So, 17. 11. 2007 - 13:01

ahoj Soni , ja si kupujem fondan v nitre v Ekvie, ale je to vo väčšom balení , tuším 10 alebo 15 kg!! ale mám bez starostí, nemusím ho pracne robiť! a skús ten marcipán bez cery a bielka!! len s vodou, pomer 2 diely cukru, 1 diel suš. mlieka a trosku vody, s tou opatrne!! inak budeš musieť pridavať cukor s mliekom, aby sa to nelepilo!! a potom miesiť na troške oleja a dobre vypracovať!! nesmie byť tvrdý, lebo ho nevyvaľkáš!! taký vláčny!! aby sa s ním dobre pracovalo!! keby dačo, vieš ,kde ma nájdeš! ok??Veľký úsmev

sonika, So, 17. 11. 2007 - 23:16

dakujem baby za rady.Uz som včera vyskušala a podaril sa mi.dik.


reklama

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama