reklama

želatinova potahovka


reklama

Ahojte babule, mam taky mensi problemik, vzdy ked robim zelatinovu potahovku robim klasika z glukozy(tu si zarabam s gluk. prasku a vody) a glycerinu, dobre sa mi s nou pracuje, ale vzdy ked ju uz dam na tortu tak mi po nejakej chvilke stvrdne, a uz nie je taka vlacna maksia ako ked som ju davala na tortu, mate nejake finty nato, alebo to mate tiez tak ako ja..... mam dilemu poradte mozno nieco robim zle


reklama


reklama

duranlb, Pi, 28. 10. 2011 - 19:23

ahojky, ja poznam jednu specialistku na zelatinovku jaja19. a ta do rozvaru glicerin nedava a zelatinovku ma vzdy makku. ja ju robim tiez, a veru vzdy ju mam makkucku aj na druhy den.

Ahojček,ja robím želatínovku s medom,nedávam tam glukózu, vždy dávam glycerín a je v pohode..

jaja19, So, 29. 10. 2011 - 12:22

ahoj marylin, ja som do želatinovky prestala dávať glycerín, keď som ho nemala poruke a potrebovala som rýchlo spraviť tortu, odvtedy ho tam nedávam. neviem koľko želatiny máš v recepte, ja som skúšaním zistila, že ked dám viacej želatiny, tak je pevnejšie poťahovka, a nezožerie toľko cukru a tým pádom neni presladená. ona ti na začiatku bude mäkunká a jemná, ale keď prestaneš pracovať s hmotou, tak želatina automaticky zatuhne. mne sa na vrch spraví len taká škrupinka jemná, ale pod ňou ostáva mäkká. a výhoda hlavná je že ani so zlým zaobchádzaním netečie a ani nezlieza z torty ani v horkých. med nedávam do želatinovky ani do čokohmoty, men osobne tam vadí tá chuť medu, ale ja mám fajnovú papuľku.
a lucík teda zabila sííí. Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe

ja som len raz skúšala želatínovú poťahovku recept mám z tejto stránky, už neviem od koho, je v nej aj med aj ten glycerín ale tvoja verzia sa mi pozdáva, nakoľko píšeš, že nemusíš dávať toľko cukru, napísala by si prosím ťa presné množstvá ako ty používaš, mne totiž vadilo to množstvo cukru. Ďakujem

ja som ju raz skušala podla receptu. neviem čo som robila zle,ale skončíla v koši PlačemPlačem vobec sa mi s nou nedalo robiť

adamira, So, 29. 10. 2011 - 17:53

MARYILIN21 este ze sa Ti podarila
katuska29 presne aj moja skoncila v kosi Smútok uz 2x, hroza , nechcela papat cukor...a vsetky suroviny som presne podla receptu dodrzala !!!A lamala sa no strach a hroza!!Keby 1x ale 2x ? Prekvapenie

jaja19, Ne, 30. 10. 2011 - 08:49

kočky zlaté, keď bude dobrá koštelácia hviezd u nás doma pridám aj fotopostup sľubujem, ale možno to bude trvať nejaký ten týždeň, tak buďte prosím trpezlivé. ďakujem. Bozkávam

babule dakujem za postrehy robim z 15g zelatiny tu som niekde objavila ten recept teraz mam robit tri torticky tak vyskusam bez glycerinu, mam ho normal vypustit z receptu alebo ho len niecim nahradit, zelatinovka sa mi vzdy podarila krasne som ju preniesla na tortu a dokonca mi drzala aj v horucavach na tortach v tom neni ziadny problem no ked som videla niektore torticky ten marcipan bol taky maksii na nich na tej mojej bol taky tvrdkavy a posledny krat sa mi dokonca pukal ked som chcela prenasat tortu mozno je to tym ze som nedala glukozu z glukopuru ako davam vzdy ale som si ju spravila z cukru a vody mozno v tom a mozno to bolo aj v zelatine lebo som nezohlanala tu ktoru pouzivam stale jaja19 aky mas rozpis na tu zelatinovku ty ?

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama