Keďže pri pridávaní obrázkov zákuskov mi posielali niektoré dievčatá žiadosti o recepty, budem sa snažiť hneď k obrázku dať aj recept: -P

Komentáre
srdecna vdaka za recept
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
d í í k
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
to je super obrázok a hneď aj recept
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
teplota rúry asi tak 180stupňov? vyzerajú super
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem dievčatá - Andrea123 - nielenže vyzerajú dobre, ale aj výborne chutia - tak odmerala som dnes teplotu v rúre, lebo ja pečiem všetko len tak od oka - musela som znova tie rožky upiecť, lebo som už asi 1/3 zjedla, a tá pani, čo jej na zajtra pečiem zákusky na oslavu mi výslovene prízvukovala, nech jej urobím tie fajne orechové rožky - no čo už s ňou -
tak teplota rúry 160 stupňov / ja mám plynovú rúru/ ˇ- nech sa Ti podaria
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
dakujem budem ich určite robiť,
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Recept:
Vypracujeme cesto z týchto surovín:
260 gr hladká múka + 220 gr maslo / palmarín / + 50 gr vanilínový cukor + 70 gr mleté orechy + 1 vajíčko.
Ručne tvarujeme z cesta šúľky, ktoré slabo pováľame na doske v hladkej múke, vtlačíme do suchých formičiek, pečieme v mierne vyhriatej rúre asi 10 min doružova. Upečené ešte teplé obaľujeme v zmesi práškového a vanilínového cukru.
Ak niekto tvaruje rožky ručne, pečú sa na suchom plechu. Ja ich pečiem vo formičkách len preto, že sú krajšie.
Z tejto dávky upečieme vo formičkách 45 kusov.

Rožky sú jedlé - mäkké hneď po upečení, nepotrebujú čas na zmäknutie. Vydržia aj mesiac za predpokladu, že sa nezjedia hneď / čo u nás nehrozí/.