
Komentáre
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
veľmi pekné
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem - martah
- receptík Ti napíšem cez víkend
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mas pekne vsetky zakusky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aj tieto vyzerajú dobre
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Vsetky tvoje zakusky su velmi pekne,urcite su aj chutné
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Recept:
Upečieme si 1 piškótové cesto žlté, každý aké má osvedčené - tenké na plechu 30 x 40 cm :
Ja pečiem zo 4 vajec: 6 PL horúca voda, 16 dg kryštálový cukor, 16 dg polohrubá múka, 1/2 balíčka prdopeč - Žltky trochu rošľahám, postupne pridávam za stáleho šľahania horúcu vodu a polovicu kryštálového cukru - vyšľahám do hustej peny. Zo 4 bielkov a druhej polovice kryštálového cukru vyšľahám tuhý sneh. Do vyšľahaných žĺtkov postupne pridávam striedavo preosiatu múku s práškom do pečiva a sneh z bielkov. Pečiem na plechu na papieri na pečenie.
Tak isto si pripravím tmavú piškótu, ale len z polovičnej dávky / rozmer 30 x 20 cm -
z 2 vajec, 3 PL lyžice horúcej vody, 8 dg kryštálový cukor, 8 dg polohrubá múka, trocha prdopeč, 1 PL kakao.
Plnka: 2 dcl mlieko + 4 PL hrubá múka + 15 dg kryštálový cukor + 1 vanilínový cukor - uvariť na hustú kašu - nechať za občasného miešania vychladnúť. Vymiešať dopenista 20 dg maslo
/helia/ a postupne pridávať vychladnutú kašu.
Plníme: Žlté piškótové cesto rozrežeme na dve polovice 30x 20 cm, :
žltá piškóta - marhuľový džem - plnka - tmavá piškóta, pokvapkať trocha rumom - plnka -
žltá piškóta - vrch potrieme trocha plnkou, zaťažíme a dáme stuhnúť do chladničky.
Stuhnutý zákusok rozrežene na 3 pásy / 30 x 6 cm /, boky ktorých tiež natrieme plnkou.
Kokosová hmota na obalenie:
10 dg jemne strúhaný kokos + 15 dg práškový cukor + 17 dg sladené kondenzované mlieko Salko + štipka sušeného mlieka / len tak do prstov a posypať/ - všetko spolu vymiesime na hmotu ako plastelína / ak je tuhé - pridať trochu sladeného mlieka, ak je riedke pridať trochu práškový cukor/. Hmotu vyvaľkáme na doske, posypanej práškovým cukrom asi na hrúbku 2 mm
na veľkosť 30 x 40 cm. Pracujeme rýchlo, lebo hmota rýchlo tuhne. Postupne na ňu prikladáme jednotlivé pásy a obaľujeme / bok - pretočíme na vrchnú stranu - druhý bok - hmotu odrežeme/
Pri vaľkaní hmoty dbáme na to, aby sme mali dosku aj vrch hmoty stále posypanú práškovým cukrom - hmota je dosť lepivá. Jednotlivé pásy obalené kokosovou hmotou trocha poprášime práškovým cukrom, uhladíme nožom, prikryjeme fóliou, zaťažíme a dáme zatuhnúť do chladničky.
Po zatuhnutí ozdobíme čokoládou, režeme horúcim pílkovým nožom na rezy, ozdobíme želé cukríkmi.
Z tejto dávky je asi 33 ks - z jedného pásu 11 ks.
Nech sa darí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ď A
K
U
J
E
M
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Podobné obrázky