reklama

sviatočné rezy

Pridal/a Primilka dňa 09. 06. 2009 - 20:09
sviatočné rezy, torta, Zákusky, Primilka, 1

reklama

reklama

reklama

Komentáre

Recept:
Upečieme si 1 piškótové cesto žlté, každý aké má osvedčené - tenké na plechu 30 x 40 cm :
Ja pečiem zo 4 vajec: 6 PL horúca voda, 16 dg kryštálový cukor, 16 dg polohrubá múka, 1/2 balíčka prdopeč - Žltky trochu rošľahám, postupne pridávam za stáleho šľahania horúcu vodu a polovicu kryštálového cukru - vyšľahám do hustej peny. Zo 4 bielkov a druhej polovice kryštálového cukru vyšľahám tuhý sneh. Do vyšľahaných žĺtkov postupne pridávam striedavo preosiatu múku s práškom do pečiva a sneh z bielkov. Pečiem na plechu na papieri na pečenie.

Tak isto si pripravím tmavú piškótu, ale len z polovičnej dávky / rozmer 30 x 20 cm -
z 2 vajec, 3 PL lyžice horúcej vody, 8 dg kryštálový cukor, 8 dg polohrubá múka, trocha prdopeč, 1 PL kakao.

Plnka: 2 dcl mlieko + 4 PL hrubá múka + 15 dg kryštálový cukor + 1 vanilínový cukor - uvariť na hustú kašu - nechať za občasného miešania vychladnúť. Vymiešať dopenista 20 dg maslo
/helia/ a postupne pridávať vychladnutú kašu.

Plníme: Žlté piškótové cesto rozrežeme na dve polovice 30x 20 cm, :
žltá piškóta - marhuľový džem - plnka - tmavá piškóta, pokvapkať trocha rumom - plnka -
žltá piškóta - vrch potrieme trocha plnkou, zaťažíme a dáme stuhnúť do chladničky.

Stuhnutý zákusok rozrežene na 3 pásy / 30 x 6 cm /, boky ktorých tiež natrieme plnkou.

Kokosová hmota na obalenie:

10 dg jemne strúhaný kokos + 15 dg práškový cukor + 17 dg sladené kondenzované mlieko Salko + štipka sušeného mlieka / len tak do prstov a posypať/ - všetko spolu vymiesime na hmotu ako plastelína / ak je tuhé - pridať trochu sladeného mlieka, ak je riedke pridať trochu práškový cukor/. Hmotu vyvaľkáme na doske, posypanej práškovým cukrom asi na hrúbku 2 mm
na veľkosť 30 x 40 cm. Pracujeme rýchlo, lebo hmota rýchlo tuhne. Postupne na ňu prikladáme jednotlivé pásy a obaľujeme / bok - pretočíme na vrchnú stranu - druhý bok - hmotu odrežeme/
Pri vaľkaní hmoty dbáme na to, aby sme mali dosku aj vrch hmoty stále posypanú práškovým cukrom - hmota je dosť lepivá. Jednotlivé pásy obalené kokosovou hmotou trocha poprášime práškovým cukrom, uhladíme nožom, prikryjeme fóliou, zaťažíme a dáme zatuhnúť do chladničky.

Po zatuhnutí ozdobíme čokoládou, režeme horúcim pílkovým nožom na rezy, ozdobíme želé cukríkmi.

Z tejto dávky je asi 33 ks - z jedného pásu 11 ks.

Nech sa darí Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Slnko


reklama

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama