reklama

punčvé ako sa robili kedysi

Pridal/a atigram dňa 25. 03. 2009 - 21:58
punčvé ako sa robili kedysi, torta, Zákusky, atigram, 1

reklama

reklama

reklama

Komentáre

werona, St, 25. 03. 2009 - 22:08

hodíš receptík???vyzerajú úžasne hneď by som si dalaTlieskam Tlieskam Tlieskam Áno Áno Áno Áno Áno

atigram, St, 25. 03. 2009 - 23:27

Nieje problém weronka tu je:
Upeč 2x2pláty a to biely plát je z 12vajec(odeliť bielky) do toho pridať 36dkg pr.cukor,2pol.lyžice rumu vyšlahaj do peny,do tohto pridaj 32dkg hl.múky šp.,ušľahaj sneh,pridaj súčasne a vmiešaj múku zo snehom+na špičku noža pr.do peč.,túto hmotu si odoka rozdel na dva plechy hlboké,ale na dno si daj mastný papier upeč!
druhé cesto:
8 vajec,tiež žĺtky zvlášť,pridaj 24dkg pr.cukru červenú farbu ak sa zdá bledá pridaj od oka,pridaj 2pol.lyžice rumu vyšľahaj,pridaj zase múku a to 16dkg špetku pr.do peč.pridaj sneh spojiť tak ako prvý a tak isto vylej na mastný papier a upeč tieto upečené korpusy hneď po upečení prevráť na biele pláty oni sa zlepia a popritláčaj z fareného papier stiahnúť a upečené sa máčajú v pripravenom syrupe,ktorý si nalievam do hlbokého plechu a do toho pláty zmočím obidva ten prvý potriem džemom hrubšie najlepší je rýbizlový druhý nenatieram,len pomocou papiera prenesiem a preklopím na natretý plát do rána zaťažím dávam tam asi tak päť kg hocičoho čo je po ruke,ale aj z papierom ten sťahujem z korpusov až ráno!
syrup:
2dc rumu(umu),punčová esencia,2ks vanilínový cukor a dopusti do 3/4l vodou,používaj syrup až je cukor rozpustený rozdel na dva krát a zmoč pripravené pláty postup je hore!
Poleva:
3/4kg pr.cukru tam nesmie byť hrubý daj kvalitnejší,farbivo od oka,puč.esencia,pol.lyžica oleja,zalej vriacou vodou,POZOR!! z vodou opatrne radšej prilievaj po troške ,aby to nebolo moc riedke,keď to robíš prvý krát potom to už odhadneš malo by to máť konzistenciu pudigu než stuhne myslím tým keď sa lieva do misiek,nalej na pláta zbavené papiera rozotri a asi po dvoch hodinách krásne nakrájaš:môžeš robiť aj z pol dávky na dva plechy!Ja s toho nakrájam 52ks!
DOBRÚ CHUŤ!!!Úsmev Kvietok Kvietok Kvietok

Starý,ale veľmi dobrý.Výborný recept.Áno Áno Áno Slnko Slnko
Skúšala som a osvedčil saKvietok Kvietok Kvietok


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama