
Komentáre
Nieje problém weronka tu je:
Upeč 2x2pláty a to biely plát je z 12vajec(odeliť bielky) do toho pridať 36dkg pr.cukor,2pol.lyžice rumu vyšlahaj do peny,do tohto pridaj 32dkg hl.múky šp.,ušľahaj sneh,pridaj súčasne a vmiešaj múku zo snehom+na špičku noža pr.do peč.,túto hmotu si odoka rozdel na dva plechy hlboké,ale na dno si daj mastný papier upeč!
druhé cesto:
8 vajec,tiež žĺtky zvlášť,pridaj 24dkg pr.cukru červenú farbu ak sa zdá bledá pridaj od oka,pridaj 2pol.lyžice rumu vyšľahaj,pridaj zase múku a to 16dkg špetku pr.do peč.pridaj sneh spojiť tak ako prvý a tak isto vylej na mastný papier a upeč tieto upečené korpusy hneď po upečení prevráť na biele pláty oni sa zlepia a popritláčaj z fareného papier stiahnúť a upečené sa máčajú v pripravenom syrupe,ktorý si nalievam do hlbokého plechu a do toho pláty zmočím obidva ten prvý potriem džemom hrubšie najlepší je rýbizlový druhý nenatieram,len pomocou papiera prenesiem a preklopím na natretý plát do rána zaťažím dávam tam asi tak päť kg hocičoho čo je po ruke,ale aj z papierom ten sťahujem z korpusov až ráno!
syrup:
2dc rumu(umu),punčová esencia,2ks vanilínový cukor a dopusti do 3/4l vodou,používaj syrup až je cukor rozpustený rozdel na dva krát a zmoč pripravené pláty postup je hore!
Poleva:
3/4kg pr.cukru tam nesmie byť hrubý daj kvalitnejší,farbivo od oka,puč.esencia,pol.lyžica oleja,zalej vriacou vodou,POZOR!! z vodou opatrne radšej prilievaj po troške ,aby to nebolo moc riedke,keď to robíš prvý krát potom to už odhadneš malo by to máť konzistenciu pudigu než stuhne myslím tým keď sa lieva do misiek,nalej na pláta zbavené papiera rozotri a asi po dvoch hodinách krásne nakrájaš:môžeš robiť aj z pol dávky na dva plechy!Ja s toho nakrájam 52ks!
DOBRÚ CHUŤ!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
super zakusok aj recept
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Starý,ale veľmi dobrý.Výborný recept.
Skúšala som a osvedčil sa
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
To ma teší vďaka aj ja ho veľmi často robievam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
hodíš receptík???vyzerajú úžasne hneď by som si dala
