
Komentáre
aj ja, aj ja
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Je to klasický kysnutý makovník a orechovník. Ja robím podľa podľa tohto receptu:
500 g hladkej múky špeciál, pol kocky droždia, 3 dcl mlieka, 100 g cukru, soľ, 1 vajce,
1 a pol dcl oleja. Urobím kvások a vypracujem cesto.Netreba nechať kysnúť. Rozdelím ho na 3 časti. Rozvaľkám a naplním jeden makovník a jeden orechovník. Z tretej časti urobím závin plnený napolovicu makovou a orechovou plnkou. Makovník a orechovník rozrežem po dlžke na 2 polovice a stočím jednu polovicu orechového s polovicou makového závinu. Dám na plech a potriem vajíčkom. Po asi 10 minútach pečiem vo vyhriatej rúre na 180 stupňov.
Nech sa Vám to podarí, dúfam, že je to zrozumiteľné.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mnam
moj manzel si prosi recept..