ostali len 2 - zjedli sa ani neviem kedy

Komentáre
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mňam, mňam, kokos zbozňujem, dáš nám receptík?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dobre vyzerajú pošli receptík ,ďakujem .
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tešíme sa na receptík Primilka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
super, ja som také ešte nerobila, ale by si dala recept, vyskúšala by som
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Recept:
3 bielka trocha vyšľaháme do peny, postupne pridávame počas šľahania 210 gr kryštálový cukor - nad parou potom došľaháme na tuhý lesklý sneh - ak je už cukor úplne rozpustený
a sneh drží / stojí/ na šľahacej metličke, tak je to hotové. Odstavíme a šľaháme ďalej, kým hmota trochu nevychladne. Zamiešame 180 gr jemne strúhaný kokos, na plech dáme papier na pečenie a robíme naň z kokosovej hmoty kôpky / ja si dávam hmotu do zdobiaceho sáčku, avšak nedávam naňho žiadnu zdobičku, len cez okrúhly otvor vytláčam na papier rovnaké kôpky
/ o priemere 4 - 4,5 cm/.
Pečieme v slabo vyhriatej rúre na 160 stupňoch / plynová rúra / asi 8 - 10 minút, potom rúru otvoríme a necháme sušiť ešte asi 15 minút pri 50 stupňoch.
Pečenie je potrebné sledovať, aby nám kokosky ostali pekné biele. Keď sú na dotyk rukou pevné a odlepia sa ľahko z papiera, sú upečené.
Linecké cesto: Linecké cesto - hocijaké, ktoré zvykneme robiť, vyvaľkáme na hrúbku 3 -4 mm a vykrajujeme z neho kolieska vo veľkosti kokosiek, pečieme ich na suchom plechu asi 10 minút pri 180 stupňoch / plynová rúra /.
Moje linecké: 230 gr hladká múka, 70 gr práškový cukor, 1 vanilínový cukor, 140 gr masla
/palmarín/, 1 PL rum, trocha citrónovej šťavy / nemusí byť - ak nemám doma citrón, tak je bez/.
Na kokosky z 3 bielkov stačí linecké z polovičnej dávky, zo zvyšku zvyknem urobiť nejaké iné vykrajované koláčiky.
Čokoládový krém: 100 gr horkej čokolády rozpustíme v horúcom vodnom kúpeli, potom pridáme 1 PL med a miešame do vychladnutia. Nakoniec pridáme 1 PL práškový cukor, 50 gr maslo
/heliu/ a vyšľaháme na hladký krém.
Môžeme však použiť hocijaký iný maslový krém, len pridáme doň rozpustenú čokoládu.
Na linecké kolieska nastriekame zdobičkou po obvode čokoládový krém, doprostriedka dáme
trocha ríbezľový alebo višňový džem, prilepíme kokosku, necháme zatuhnúť v chladničke, potom namáčame spodnú časť / linecké + plnku / do čokoládovej polevy.
Ak robíme sneh z 3 bielkov - je z toho celkom 24 kokosiek.
Môžeme však robiť ľubovoľný počet: na l bielok 70 gr kryštálový cukor a 60 gr kokos.
Dobrú chuť!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dobrý den.Chtěla jsem se zeptat jestli je možné místo kokosu použít ožechy(rozemleté slunečnicové semínko)kvuli aleggii.Děkujůůůů
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Podobné sú orechové pyšteky:
5 bielkov
350 gr práškový cukor
150 gr orechy
20 gr hrozienka/nemusia byť/
citrónová kôra
Bielky ušľaháme s cukrom, dáme nad paru do vodného kúpeľa/ a ešte šľaháme, kým nie je sneh hustý. Potom primiešame zomleté orechy, postrúhanú citrónovú kôru a posekané hrozienka.
Na plech dáme papier na pečenie, alebo vymastíme a vysypeme múkou - dávame kôpky, ktoré usušíme v rúre podobne ako kokosové.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Strašně moc děkujůůůů
.Určitě se o ně pokusim.Máte tu na stránkách nádherné věci a jste všichni šikulky.Mám ze Slovenska švagrovou a její babička taky úžasně peče.Ale nemá internet abych se ji zeptala.Ahojky a ještě jednou díky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Podobné obrázky