Cesto spracujeme z týchto surovín: 400 gr hladká múka + 250 gr masla / palmarín / + 140 gr práškový cukor + 1 vajce + 1 ČL prášok do pečiva + 1 PL lyžica jemne zomletej kávy.
Cesto dáme odležať na 1 hodinu do chladničky / ani viac mu nepoškodí/ , potom vyvaľkáme na hrúbku asi 4 mm a formičkou / dlhší priemer 5 cm / vykrajujeme oválky.
Pečieme na suchom plechu asi 10 - 12 minút v mierne vyhriatej rúre / asi 180 stupňov plynová rúra - keď sú okraje ružové, tak by to malo byť upečené/.
PLnka: 250 ml mlieko + 50 gr kryštálový cukor + 1 Zlatý klas uvaríme na hustý krém - necháme za občasného miešania vychladnúť. 250 gr maslo / heliu / vymiešame do penista, po častiach pridávame vychladnutý uvarený krém, nakoniec primiešame jemne pomletú zrnkovú kávu / asi 1 až 2 PL/.
Oválky naplníme plnkou za pomoci zdobičky s ozdobným nástavcom, dáme stuhnúť do chladničky.
Vrchný ovál namáčame do tmavej čokolády, na ešte nestuhnutú hneď kvapneme asi 3-4 bodky bielej čokolády / ja ich robím asi po 5 kusov - namočím - ozdobím/ , prejdeme po nich - spojíme ich spolu špáratkom tak nám vznikne pekná ozdoba/.
Z tejto dávky je asi 50 ks už spojených zákuskov - sú vynikajúce, zmäknú do druhého dňa.
Dobrú chuť!

Komentáre
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vďaka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Primilka, vdaka za recept a vybornu radu na ozdobnu polevu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Super,vyskúšam
