
Komentáre
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
no parada..na tvoje zakusky sa vzdy tesim..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vážne???...., ďakujem Dadka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ano vazne!!!!a nemas zac dakovat..si sikulka..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Fantááázia
nenapísala by si receptík
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Citrónovo-medové rezy
Tmavá piškóta
1 vajce
250 g práškového cukru
80 g masla
1 balíček vanilínového cukru
½ lyžičky mletej škorice
5 lyžíc mlieka
2 lyžice medu
2 lyžice kakaa
450 g polohrubej múky
1 čajová lyžička prášku do pečiva
½ lyžičky jedlej sódy
Žltá piškóta
5 vajec
150 g práškového cukru
150 g polohrubej múky
1/3 lyžičky prášku do pečiva
2 lyžice horúcej vody
strúhaná kôra z 1 citróna
Krém
1 l mlieka
150 g. polohrubej múky
150 g práškového cukru
250 g masla
1 balenie vanilínového cukru
šťava z 1 citróna
Príprava:
Tmavá piškóta - Múku zmiešame s práškom do pečiva a so sódou a preosejeme. Vajcia, cukor, škoricu zmiešame s maslom, pridáme mlieko, tekutý med a kakao. Pridáme k múke a vypracujeme hladké cesto (aby sa nelepilo). Ak je cesto lepkavé pridáme múku. Rozdelíme na 2 časti a každé rozvaľkáme. Na plech dáme papier na pečenie, položíme vyvaľkaný plát – upečieme. Tak isto aj druhú časť. Necháme vychladnúť.
Žltá piškóta – vyšľaháme sneh z bielkov, postupne pridávame práškový cukor, aby vznikla pena, potom vmiešame žĺtky po jednom kuse, pridáme teplú vodu, prášok do pečiva, preosiatu múku a nakoniec nastrúhanú citrónovú kôru. Upečieme a necháme vychladnúť.
Plnka – Múku zmiešame so studeným mliekom na hladkú kašu, zvyšné mlieko dáme variť s vanilínovým cukrom, pomaly prilejeme kašu z múky a uvaríme za stáleho miešania. Necháme vychladnúť, občas premiešame. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom, pridávame vychladnutý uvarený krém a nakoniec pridáme citrónovú šťavu podľa chuti. Plnku rozdelíme na dve časti.
Najskôr natrieme prvý tmavý plát polovicou plnky, položíme naň žltú piškótu, na tú natrieme druhú časť plnky a položíme druhý tmavý plát. Trochu zaťažíme. Vrch môžeme posypať práškovým cukrom, alebo polejeme čokoládou.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Podobné obrázky