
Sladký chutný dezert bez lepku.
Ingrediencie
Cesto: | ||
6 | kusy | žĺtok |
6 | kusy | bielok |
300 | gramov | bezlepková múka |
300 | gramov | cukor |
1 | čajová lyžička | guarová guma |
150 | millilitrov | olej |
100 | millilitrov | mlieko |
50 | millilitrov | rum |
1 | balík | prášok do pečiva |
Plnka: | ||
750 | gramov | kyslá smotana |
1 | balík | stužovač šľahačky |
500 | millilitrov | smotana na šľahanie |
200 | gramov | práškový cukor |
3 | balíky | vanilkový puding |
1 | polievková lyžica | marhuľový džem |
Postup
Žltka si vyšlahame s cukrom na penu, pomaly prilievame mlieko (mierne teple zmiešane s rumom) a olej-striedavo
Potom pridáme múku zmiešanu s PDP,guarovou gumou a pomaly šľaháme
Nakoniec primiešame varechou vyšľahaný sneh zo 6 bielkov
Cesto vyleje ma vymastený kokosom vysypaný plech, a pecieme na 180 stupnov cca 30 minut
plnka: uvarime puding(mlieko, pud.prasok,200g cukru) po vychladnuti ho prepslahame, aby tam neboli hrcky a varechou primiesame kyslu smotanu
upecene cesto potrieme dzemom (tenku vrstvu) natrieme pol plnky, na plnku dame piskoty(ja som piekla domace) namocene v kave a rume, na piskoty druhu polovicu plnky, na plnku dame vyslahanu slahacku(tu uz nesladim lebo kolacik je dost sladky) ale ak ma niekto raad sladsie kludne moze prisladit aj slahacku, slahacku este posypeme kakaom:)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.