reklama

Anjelské rezy

Pridal/a evkala dňa 19. 05. 2013 - 19:49
Anjelské rezy, torta, Zákusky, evkala, 1

reklama

reklama

reklama

Komentáre

alena60, Ne, 19. 05. 2013 - 21:34

prekrásne Tlieskam Tlieskam Tlieskam Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce poprosila by som recept ako máš ukladané to stedné cesto Kvietok Kvietok Kvietok ďakujem Objímam Objímam Objímam, lebo v receptoch je to úplne iné a tvoj je vzhľadovo veľmi pekný Slnko Slnko Slnko

Mlnadherne vypadajucu kolacik a urcite je aj chutny Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam Tlieskam a mohla by som poprosit aj ja o recept?

evkala, Ne, 02. 06. 2013 - 18:31

ANJELSKE REZY
Ingrediencie
20 vajec
4 pudingy čokoládové oetker
4 pudingy jahodové oetker
1 prášok do pečiva
cukor kryštálový
3 ks vanilka
jahodový džem
20 g prášková želatina
3 smotany sladké 33 percentné
1 tvaroh jemný
Inštrukcie
Upečieme 2 čokoládové pláty na jeden plát použijeme:
5 vajec šľaháme s 5 lyžicami kryštálového cukru po vyšľahaní
pridáme 1 moca lyžičku prášku do pečiva a jemne primiešame 2 oetker
pudingy čokoládové pečieme v teplovzdušnej rúre na 170 ˚C asi 10
minút (ja som piekla asi 15 minút). TÝMTO postupom upečieme znovu
ďalšie 2 pláty s jahodovým pudingom, tieto zvinieme do rolády a po
vychladnutí ich natrieme jahodovým džemom.
DŽEMOM natrieme aj čokoládové pláty.
Pripravíme si želatinu. Dáme ju napučať do 1dcl mlieka. V mixéry
vyšľaháme 3 smotany s vanilínovým cukrom, pridáme asi 3 polievkové
lyžice jahodového džemu, nakoniec vmiešame tvaroh. TÚTO ZMES SI
ROZDELÍME NA DVE ČASTI
ZATOČENÉ ROLÁDY SI NAKRÁJAME NA TENŠIE REZY. NA ČOKOLÁDOVÝ PLÁT
NATRETÝ DŽEMOM DÁME PRVÚ ČASŤ VYŠĽAHANEJ SMOTANY DO KTOREJ SME
PRIDALI POLOVICU ŽELATINY, NA TO POUKLADÁME ROLÁDOVÉ REZY NA CELU PLOCHU
ČOKOLÁDOVÉHO PLÁTU A NATRIEME DRUHÚ ČASŤ SMOTANY DO KTOREJ SME PRIDALI
DRUHÚ POLOVICU ŽELATINY. NA TO POLOŽÍME DRUHÝ ČOKOLÁDOVÝ PLÁT
NATRETÝ DŽEMOM TAK, ŽE NATRETOU ČASŤOU PRILOŽÍME NA SMOTANU. VRCH
POLEJEME ČOKOLÁDOU.
P.S.:
Ja rada občas mením recept. Tento krát som zmenila to, že som nedávala
lekvár do rolád a na tmavé pláty, ale som urobila želatinu z jahodového
kompótu a sirupu (celkový objem 8 dcl)- podľa návodu v giovani rezoch.Po
uvarení a miernom prechladnutí rozdeliť na štyri časti. Potom som
natrela rolády a čokoládové pláty. Nechala stuhnúť a vychladnúť.
Plnka: vyšľahala som 3 sladké smotany s vanielkovým cukrom, pridala
napučanú a zohriatu želatinu, jemný tvaroh, jahodový kompót bez šťavy
a trošku som pridala práškového cukru (od oka).
Rolády pokrájam na rezy. Na prvý čokoládový plát, na ktorom je
natretá jahodová želatina, dám polovicu plnky, poukladám naležato
roládové rezy, jeden vedľa druhého, zakryjem druhou polovicou plnky a
nakoniec dám druhý čokoládový plát želatinou na plnku. Nechala som
trochu stuhnúť, potom som koláč zaťažila, aby sa nám všetko pekne
spojilo. Najlepšie od večera do rána. Na vrch som dala polevu s
čokotransférom.
Pekne to stuhlo a dobre sa krájalo...., všetkým chutil.
Pá a nech sa vydarí ešte lepšie ako mne. Evka

LidMat, Ut, 08. 10. 2024 - 16:29

Krásny recept a veľmi zrozumiteľne napísaný. Chystám sa upiecť na sviatok Martina. Mám ale 2 dotazy. Aký veľký plech si použila (dúfam, že tykanie nevadí) na pláty a ďalší, roládky sú odhadujem 3 cm kúsky, alebo väčšie? Ďakujem za odpoveď. 🌹 Lilly 

evkala, Št, 10. 10. 2024 - 18:31

Dobrý deň,

Plech je rozmerov 43x32 cm. Merala som od vonkajších okrajov. Roládky sú hrúbky 2 cm.

Nech sa Vám vydarí a ešte viac chuti.

 


reklama

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama