reklama

zakusky na svadbu od kedy piect

PAJ , 05. 08. 2013 - 12:06

reklama

Mile a zlate babenky, kamoska ma poziadala o 1ooo zakuskov na svadbu a ja dusa lutostiva som jej to slubila Chichocem sa.
Svadba bude 14 septembra,zakusky potrebuje na piatok ale ja neviem odkedy mam zacat piect aby bolo vsetko OK. Len rezy nic suche.
Prosim, prosim poradte ako na to Zlomené srdce Zlomené srdce
Velke dakujem Kvietok Kvietok Kvietok

Pozrite si aj


reklama


reklama

GitkaK, Po, 05. 08. 2013 - 13:15

Ahoj PAJ, aj ja idem presne na tento termín piecť. Mám to jednoduchšie v tom, že chcú aj suché a štrúdle som delegovala susede, tak mi vypomôže. Medové a piškótové pláty si napeč utorok. Uskladni v bavlnenej utierke a mikroténovej taške v chladničke a postupne vyberaj, ako budeš plniť. V stredu navar plnky, večer vyšľahaj s maslami. Štvrtok naplniť, večer polevy a ozdoby a piatok nakrájať a dávať do krabíc. Všetko záleží od sortimentu a v piatok večer si prídu? Kým pokrájaš také čokopolevy, to tiež trvá. Ja som si spísala plán na celý týždeň, čo v akom poradí. No mne prídu až v sobotu, lebo od rána 2.00 hod v noci budem piecť 300 kusov slané - to je dobré čerstvé. Nech sa Ti darí a všetko dobre dopadne. Aj ja mám stres, či bude všetko OK. Držím Áno Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa Kvietok Kvietok

PAJ, Po, 05. 08. 2013 - 16:06

ahoj GitkaK oni si pridu v piatok rano Slnko Slnko Slnko Slnko
ale aj tak dakujem a asi si idem spravit poradovnik Chichocem sa Chichocem sa

ahoj ku mne si po svadobné tiež chodia tak max. do 14:00, aby si v kľude pochystali výslužky. Osobne si to viem rozložiť na celý týždeň. Pon. suché, gúľané pláty, snehové, šamróle... Uto. piškóty. Streda plnenie. Tu robím zásadne varené plnky, v žiadnom prípade nerobím žiadne smotanové, tvarohové a podobné rýchlo kazivé zákusky. Štvr. polevy, po zatuhnutí krájanie (pri väčšom množstve dá aj to zabrať a zaberie kopu času). Z okrojkov robím guľky. No a v piat. už len čisto balenie. Ono sa zdá, ale aj pri tom sa poriadne zabavíš. Hlavne ak ste sa dohodli aj na niakych zvláštnych "extra" kartónoch (napr. na sálu, príp. výslužky a pod.) A ak robíš zákusky len príležitostne v takomto väčšom množstve, ten poradovník nieje až tak zlý nápad Chichocem sa Jednoducho si urob harmonogram na celý týždeň, aby si potom v strese niečo nepozabudla. A hlavne si počítaj aj určitú časovú rezervu, lebo vždy sa niečo pokazí, tak aby si sa potom zbytočne nestresovala a spávať tiež musíš Mrkám Nech sa darí.

ja Vás teda obdivujem, bežne pečiem zákusky nám na oslavu niekolko druhov ale také množstvo si teda ani neviem predstaviť, to ani do ladničky nevojde len tak, minimálne treba ešte jednu veľkú a do práce pri tom ísť si neviem predstaviť, no fuška riadna klobúk dolu, držím palce dajte potom vedieť ako to dopadlo.

evkala, Ut, 06. 08. 2013 - 09:37

Tak to bude riadna fuška 1000 ks, chodíš aj do práce???, Ja keď pečiem tak z jedného plechu mám 44 ks, to znamená že by som mala urobiť nejakých 22-23 druhov Prekvapenie Prekvapenie Prekvapenie , Nikdy nerobím taký veľký počet na jeden krát, ale počula som, že pri veľkej objednávke si napečú piškótové pláty vopred, po vychladnutí ich zabalia do fólie a dajú do mrazničky. Raz sa mi stalo, že som piekla na objednávku, a keď som mala piškóty upečené, tak mi zavolali, že prišlo k nedorozumeniu - manžel tiež objednal a niekde inde.
V ten čas som nepotrebovala zákusky, tak som to urobila presne tak. Zabalila do potravinovej fólie, potom naukladala jednu na druhú a dala do mrazničky. Asi po mesiaci sa mi tak zišli ako nikdy... boli úplne super, ako čerstvo upečené a vychladnuté.
Možno by aj toto pomohlo....., Držím Áno Áno Áno Áno Áno Áno Áno Áno Áno Áno Áno, nech sa dobre vydaria a teším sa na foto.... Pá

PAJ, Ut, 06. 08. 2013 - 21:40

Ahoj Evka, tak do prace chodim ,a uz nejaku tu predstavu ako na to mam ale sa bojim ze sa nieco pokasle a ja budem v keli. Chichocem sa Chichocem sa
Ale pozerala som tvoje obrazky a nasla som tam vela dobrych a urcite aj chutnych zakuskov. Asi pohladam v receptoch a naberiem nove inspiracie. Samozrejme s tvojim dovolenim. Kvietok Kvietok

GitkaK, Ut, 06. 08. 2013 - 22:05

Ahojte, ja do práce nechodím, opatrujem mamku Keďže má parkinsona, cukrovku a má aj amputovanú nohu, tak pečenie je môj relax, aby som nebola stále v tom istom kolobehu. Tiež som len začiatočníčka, aj keď za 28 rokov manželstva a pri 3 deťoch som už toho napiekla akurád. Ale do tortičiek som sa chytila vďaka tejto super stránke. Nájdem tu všetko čo potrebujem. Ste neskutočne šikovné a aj zlaté, že máte chuť sa podeliť o skúsenosti a aj ste ochotné ukázať a poradiť. Ste super, vďaka. Tlieskam Bozkávam Pohoda

PAJ, St, 07. 08. 2013 - 14:27

Ahoj Gitka v tvojich obrazkoch som videla zakusky posypane kokosom,mozes mi napisat ake to su zakusky a ci si ten kokos farbis sama alebo je kupeny Úsmev Úsmev dakujem Kvietok Kvietok

GitkaK, St, 07. 08. 2013 - 14:44

Ahoj PAJ, ten farebný kokos je na domino kockách. Vrch som si takto vymyslela, aby boli ozdoby z každého rožku trošku. Keďže aj do koláča išla kokosová plnka, tak som práve preto ozdobila kokosom tento koláčik. Kokos si zafarbíš tak, že do igelitového sáčku dáš trošku farby zmiešanej s vodou (alebo vodkou Chichocem sa ) a trasieš, kým to nieje rovnomerne zafarbené. Ak si dala trošku viac farby, nechaj polhoďku obschnúť na vzduchu. Aj keď som si pracne vyrobila šablonku s rovnomernými odstupmi, nedalo sa mi to poriadne sypať, tak som robila odoka, veď tam sa to stratí. Inak minula som máličko, tak si veľa kokosu nefarbi, aby Ti ten čo ostane - nevybledol. Ak chceš recept na domino kocky, tak daj vedieť, pošlem.pápá

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama