"Vcucnutá" poťahovka

Ahojte, dievčatá, stretli ste sa niektorá s týmto? Už som vyskúšala všetko možné, ale takmer ihneď po potiahnutí sa mi poťahovka takto vcucne, zvlní. Konkrétne táto torta bola pritom obtretá plnkou s bielou čokoládou, poriadne stuhnutá, ako škrupina. A potom ju potiahnem a ihneď badať, kde je korpus a kde plnka. Už som torty skúšala aj menej šťavovať, dokonca obtierať celú tortu punčovinou, nechať fondán fakt hrubý a aj tak sa mi to urobí. Používam Smartflex. Nemáte nejakú radu?  

Kategória: 

bielou čokoládou obtretá v akom pomere k šlahačke? a v akej hrúbke ? môže byť ak je veľmi tenká, že pri manipulácii a uhradzovaní strán sa popraská, môže byť že únik vzduchu.

je to v miestach kde je krém

no s týmto problémom aj ja bojujem ...Smútok

Aj mne to robilo, treba naplnenú tortu dať dobre zachladiť aspoň 12 hodin, potom pekne do rovna orezať a až potom natrieť ganache, alebo maslo s cukrom, ja obtieram maslom s roztopenou čokoládaou a zase vychladiť aspoň 4 hodinky a potom poťahovať

Presne ja mám tiež tento problémÚsmev

 

Tortyodmamy.sk

Pochváľte sa svojimi tortami, pridajte obrázok, požiadajte o radu v diskusnom príspevku, podeľte sa o fotopostup na sladké tvorenie vo fotopostupe, podeľte sa o svoj recept, Odporúčame využívať Posledné príspevky. Tu nájdete Rady pre začiatočníkov. Dodržujte, prosím, Etický kódex.