reklama

Uskladnenie cukroveho rozvaru?


reklama

Ahojte sikulky Mrkám Prosim,chcem sa len opytat, ci a ako dlho mozem skladovat cukrovy rozvar v chladnicke? Doteraz som korpus vzdy len potrela dzemom, ale teraz si pytali "mokru" tortu,tak som spravila rozvar,ale dost mi ostalo a aj sa mi to celkom pozdava, ze by som aj do dalsich torticiek take davala, len neviem ci si ho mam nechat v chladnicke a potom mozem pouzit (o tyzden,alebo aj dva?). Alebo vy si vzdy robite cerstvy? A este jedna otazocka - davate ho na korpus az ked je uplne studeny, alebo moze byt teply?
Vopred veeelka vdaka za kazdu radu Mrkám


reklama


reklama

Lyduna, St, 22. 05. 2013 - 23:03

rozvar dávam tesne pred plnením Torta pridávam aj rum a skladujem v chladničke keď mi zostane, ale bez rumu som ešte neskladovala

Robim si vacsinou tolko, kolko miniem, aby sa nepokazil skladovanim...ale rum a iny alkohol konzervuju trosku, mozno by vydrzal, neskusala som Kvietok

Kazuso, Št, 23. 05. 2013 - 08:46

Ak robím torty týždeň po týždni tak si rozvaru narobím viac a nechám v šroubovacom pohári v chladničke. Ja ho dávam pod výparník a tam je v takom chlade, že sú v ňom až kryštáliky ľadu. Na tortu dávam rozvar studený. Ja dávam aj korpusy do chladničky, také studené polejem tým studeným rozvarom, naplním, zaťažím a dám do chladničky, takto urýchľujem tuhnutie plnky Úsmev Robím to vtedy, ak mám málo času a to mám skoro stále Chichocem sa Ale len dolu v chladničke by som ten rozvar nenechávala. Keď pečieš iným nikdy nevieš ako dlho tú tortu budú mať, aby im to neskyslo. Ja pečiem len pre nás tak viem, že torta nikdy dlho netrvá. Ale záleží aj od toho čo si do toho rozvaru použila. Niekto robí len vodu, cukor, rum/to vydrží/ niekto aj džem /kupovaný obsahuje dosť konzervantov na niekoľkodňové skladovanie/. Ja používam marhule a to by iste nevydržalo bez ľadu.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama