Uskladnenie cukroveho rozvaru?
Pozrite si aj
rozvar dávam tesne pred plnením pridávam aj rum a skladujem v chladničke keď mi zostane, ale bez rumu som ešte neskladovala
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Robim si vacsinou tolko, kolko miniem, aby sa nepokazil skladovanim...ale rum a iny alkohol konzervuju trosku, mozno by vydrzal, neskusala som
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ak robím torty týždeň po týždni tak si rozvaru narobím viac a nechám v šroubovacom pohári v chladničke. Ja ho dávam pod výparník a tam je v takom chlade, že sú v ňom až kryštáliky ľadu. Na tortu dávam rozvar studený. Ja dávam aj korpusy do chladničky, také studené polejem tým studeným rozvarom, naplním, zaťažím a dám do chladničky, takto urýchľujem tuhnutie plnky Robím to vtedy, ak mám málo času a to mám skoro stále
Ale len dolu v chladničke by som ten rozvar nenechávala. Keď pečieš iným nikdy nevieš ako dlho tú tortu budú mať, aby im to neskyslo. Ja pečiem len pre nás tak viem, že torta nikdy dlho netrvá. Ale záleží aj od toho čo si do toho rozvaru použila. Niekto robí len vodu, cukor, rum/to vydrží/ niekto aj džem /kupovaný obsahuje dosť konzervantov na niekoľkodňové skladovanie/. Ja používam marhule a to by iste nevydržalo bez ľadu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte sikulky
Prosim,chcem sa len opytat, ci a ako dlho mozem skladovat cukrovy rozvar v chladnicke? Doteraz som korpus vzdy len potrela dzemom, ale teraz si pytali "mokru" tortu,tak som spravila rozvar,ale dost mi ostalo a aj sa mi to celkom pozdava, ze by som aj do dalsich torticiek take davala, len neviem ci si ho mam nechat v chladnicke a potom mozem pouzit (o tyzden,alebo aj dva?). Alebo vy si vzdy robite cerstvy? A este jedna otazocka - davate ho na korpus az ked je uplne studeny, alebo moze byt teply?
Vopred veeelka vdaka za kazdu radu