tvarohova, mascarpone a ovocna plnknka pod potah
Pozrite si aj
Určite by som nedávala čisto tvarohovú tortu pod poťah, ak zákazníčka neznesie čisto maslové plnky, možno by jej nevadilo maslo+cukor+korpus spolu zmixované a natrieť tým tortičku...v najhoršom prípade skús tvaroh+ cukor+ korpus - ale neručím za výsledok, ja osobne som takto pre istotu neskúšala.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
jani, poťah to zvládne ak dáš pre istotu mantinel z maslového krému a jasne, že celú tortu na záver potrieš maslovým krémom
ja bežne poťahujem tiramisu a ešte sa mi nikdy nestalo, aby mi to čo i len slzilo
môj krém pod poťah: 200cukor+30kakao+80voda roztopiť, v horúcom rozpustiť 100čoko a vychladené vyšľahať s 250maslo...
a toto je tiramisu:
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
robím to tak ako kramky, piekla som už aj svadobné s takými plnkami, s ovocím, tortu som obmazávala krémom šľahaným nad parou, aj mantinely som z neho robila a vydržala na svadbe na stole bez problémov. Nemusíš sa báť.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Robim prevazne taketo plnky ako pises, ludia v mojom okoli akosi maslove nechcu, vzdy tak ako pisu babenky, bielym alebo tmavym maslovym kremom obtries, podla farby plnky a spokojnost
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja robim tiez casto tvarohovu a z mascarpone, len treba spravit mantinel s maslom a nic sa nestane....tvaroch obsahuje vela vody preto ti potahovka mokne a rozteka sa....
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja ti este mozem poradit inu variantu, ako to robim ja, pod potah davam ganache, to je 300g cokolady + 180g smotany na slahanie, spolu rozpustit ale nesmie zovriet, potom schladit. Pekne to drzi na torte aj pod potah, navyse vyborne chuti. Najcastejsie robim s bielou coklid, ale tam davam menej smotany...treba skusit
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
kľudne daj plnky aké chce zákazníčka ... nemusíš robiť ani mantineli ... a len pod poťah daj maslový krém, alebo maslo s cukrom....vôbec to tam nebude extra cítiť. Zákazníčke slušne vysvetli, že poťahované torty sa bez štipky masla robiť nedajú a hotovo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja tiež tak robievam,ako nataly - proste naplním tortu a boky "zarovnám" maslovým krémom - maslo-korpus-džem. poprípade si priprav nejaký klasický maslový, však to bude poschodová torta a na obtretie to minieš, môžeš dať trošičku hrubšiu vrstvu a budeš mať istotu
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Zdravim sikulky. Potrebovala by som poradit. Mam robit svadobnu tortu poschodovu, ja osobne uprednostnujem maslove plnky, ale zakaznicka by chcela tvarohovu, mascarpone a ovocnu. Nie som si ista, ci to potah zvladne, uz som parkrat skusala potiahnut tavrohovu a bud to slizilo alebo robilo bubliny, co si pri tejto torte dovolit nemozem. Planujem potiahnut WI, alebo MMF.Dakujem za rady