reklama

tvarohova, mascarpone a ovocna plnknka pod potah


reklama

Zdravim sikulky. Potrebovala by som poradit. Mam robit svadobnu tortu poschodovu, ja osobne uprednostnujem maslove plnky, ale zakaznicka by chcela tvarohovu, mascarpone a ovocnu. Nie som si ista, ci to potah zvladne, uz som parkrat skusala potiahnut tavrohovu a bud to slizilo alebo robilo bubliny, co si pri tejto torte dovolit nemozem. Planujem potiahnut WI, alebo MMF.Dakujem za rady

Pozrite si aj


reklama


reklama

Určite by som nedávala čisto tvarohovú tortu pod poťah, ak zákazníčka neznesie čisto maslové plnky, možno by jej nevadilo maslo+cukor+korpus spolu zmixované a natrieť tým tortičku...v najhoršom prípade skús tvaroh+ cukor+ korpus - ale neručím za výsledok, ja osobne som takto pre istotu neskúšala.

kramky, Po, 04. 03. 2013 - 23:18

Chichocem sa jani, poťah to zvládne ak dáš pre istotu mantinel z maslového krému a jasne, že celú tortu na záver potrieš maslovým krémom Mrkám ja bežne poťahujem tiramisu a ešte sa mi nikdy nestalo, aby mi to čo i len slzilo Úsmev
môj krém pod poťah: 200cukor+30kakao+80voda roztopiť, v horúcom rozpustiť 100čoko a vychladené vyšľahať s 250maslo...
a toto je tiramisu:

robím to tak ako kramky, piekla som už aj svadobné s takými plnkami, s ovocím, tortu som obmazávala krémom šľahaným nad parou, aj mantinely som z neho robila a vydržala na svadbe na stole bez problémov. Nemusíš sa báť.

Robim prevazne taketo plnky ako pises, ludia v mojom okoli akosi maslove nechcu, vzdy tak ako pisu babenky, bielym alebo tmavym maslovym kremom obtries, podla farby plnky a spokojnost Áno Slnko

dagaz, Ut, 05. 03. 2013 - 09:38

ja robim tiez casto tvarohovu a z mascarpone, len treba spravit mantinel s maslom a nic sa nestane....tvaroch obsahuje vela vody preto ti potahovka mokne a rozteka sa.... Zlomené srdce Zlomené srdce Zlomené srdce

Ja ti este mozem poradit inu variantu, ako to robim ja, pod potah davam ganache, to je 300g cokolady + 180g smotany na slahanie, spolu rozpustit ale nesmie zovriet, potom schladit. Pekne to drzi na torte aj pod potah, navyse vyborne chuti. Najcastejsie robim s bielou coklid, ale tam davam menej smotany...treba skusit Mrkám

kľudne daj plnky aké chce zákazníčka ... nemusíš robiť ani mantineli ... a len pod poťah daj maslový krém, alebo maslo s cukrom....vôbec to tam nebude extra cítiť. Zákazníčke slušne vysvetli, že poťahované torty sa bez štipky masla robiť nedajú a hotovo

dasak, Ut, 05. 03. 2013 - 21:02

ja tiež tak robievam,ako nataly - proste naplním tortu a boky "zarovnám" maslovým krémom - maslo-korpus-džem. poprípade si priprav nejaký klasický maslový, však to bude poschodová torta a na obtretie to minieš, môžeš dať trošičku hrubšiu vrstvu a budeš mať istotu

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama