reklama

Tuhý krém


reklama

Ahoj žienky. Robila som falošný parížsky krém, tuná zo stránky . (smotana,kakao a troška čoko,a maslo) Po klasickom zatuhnutí torty (odovzdaní,degustovaní a olizovaní sa :D) je ten krém straašne tuhý... Ked mi dali okoštovať, tak bolo to celkom ok. Ale na druhý deň ráno som sa pozrela, a ked som poťukala po tom kréme, tak to skoro až ozvenu urobilo, taký tuhý...Nedá sa ten krém v procese jeho výroby nejak upraviť, napr.pridať viac smotany, aby nebol až tak veľmi tuhý? Použila som Heru , nemohlo to byť aj tým? VĎAKA 


reklama


reklama

Ja robím tento 250 ml šľahačky, 100 gr čokolady, 150 gr kr.cukru, 150 gr cery a 250 gr maslaVáľam sa od smiechu po podlahe

robím falošný parížsky často a je vynikajúci len zdá sa že máš nejaký iný recept lebo do toho čo robím ja nejde čokoláda

- večer prevarím šlahačku so žltkom a cukrom, do horúceho pridám kakao a ceru. Na druhý deň rozšlahám s maslom a trošičku rumu ak pre dospelých  - je výborný, ono všetky maslové krémy v chladničke viac tuhnú ale stačí mať tortu chvílu vonku a maslo povolí a je mňam

No ja som ho našla tuná niekde v diskusiách a odpísala do zošita :) Pôvodne tam ide len kakao ,ale ja som dala na pol kakao a na pol čoko. :) Chuťovo bol ako úžasný! Aj príjmateľka si pochvaľovala veľmi....Ale ako vravím, celkom dosť na druhý deň stuhol...Tak som myslela, že či sa to nedá tak troška pririediť,alebo čo...:) 

Ja som ho kedysi robievala, ale Cery som tam dávala menej a mám pocit, že tam nešla čokoláda, ale kakao. V čokoláde je tiež tuk, asi to preto tak stuhlo. Daj menej cery nabudúce.

No nerobila som s Cerou. Iba maslo. Dávala som na 370ml šľahačky , 100g kakaa,50g čoko a 1 1/2 masla . 

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama