ja som už dala zamrznúť a bolo fajn ale to bolo pre nás nič mu nebolo
to už je na Teba či to tak urobíš
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja som už dala zamrznúť a bolo fajn ale to bolo pre nás nič mu nebolo
to už je na Teba či to tak urobíš
Určite vydržia, ja bežne pečiem korpusy na víkendové torty v utorok a nikdy sa im nič nestalo. Prikrývam ich vybraté z formy a vychladnuté potravinárskou fóliou, aby nevyschli. Mohla by si to urobiť aj tak, ako píšeš, teda zamraziť, ale myslím, že je to zbytočné.
Dik dievčatá za rady. No nič, rozhodla som sa. Polovicu ( má to byť veľká, otvorená kniha) dám zamraziť, polovicu zabalím do fólie a uvidím.... napíšem skúsenosti uvidím čo sa mi bude zdať lepšie. Snáď ma "baba" nezabije. A dám jej to cenu len za suroviny.... no čo už
Prečo len za suroviny? Urobia to za Teba škriatkovia?Veď ak kvalita neutrpí, nevidím dôvod - aj keď to vlastne nie je moja vec. Cenu každá upravujeme z rôznych dôvodov, takže už mlčím.
Ále, je to suseda tak to tak neberiem, raz ja jej poslúžim, raz ona mne .... aj by som sa z toho "vyzula" ale je to tak na poslednú chvíľku tak by ma to mrzelo. Na druhej strane ma štve že tie korpusy nebude mať akurát čerstvé
No, tak som vyskúšala oba spôsoby. Dva - orechový a kakaový boli v mrazničke, vanilkový a kávový boli len vo fólii. Zmrznuté boli po rozmrazení taký krehkejšie ( najmä orechový ) a pri rezaní sa viac "melili" ako tie nezmrazené. Tie boli viac hutnejšie a rýchlejšie sali pri kropení. Záver : oba spôsoby sú fajn ak sú do týždňa použité. Komentár typu "zožrali sme ju bez hanby na posedenie celú".... pre mňa znamenal že nebolo poznať rozdiel
Ahojte. Chcela by som vás poprosiť o radu. sľúbila som susedke upiecť na sobotu tortu ale medzičasom sa mi v práci "vyvinula" služobná cesta od utorka rána s príchodom domov v piatok večer. Očividne nestihnem upiecť korpusy, naplniť, nechať stuhnúť a potiahnuť tak aby bola v sobotu dopoludnia hotová.
Myslíte si, že ak upečiem v pondelok korpusy budú vhodné do torty ? Nemala by som ich dať zmrznúť a potom v piatok mi ich muž vytiahne, aby sa do večera rozmrazili? A ak ich nedám zmrznúť, nebudú tvrdé ? Fakt neviem, ako to spraviť... diky za každý návrh.