reklama

Trvanlivosť korpusu

Zuna11 , 08. 10. 2015 - 11:45

reklama

Ahojte. Chcela by som vás poprosiť o radu. sľúbila som susedke upiecť na sobotu tortu ale medzičasom sa mi v práci "vyvinula" služobná cesta od utorka rána s príchodom domov v piatok večer. Očividne nestihnem upiecť korpusy, naplniť, nechať stuhnúť a potiahnuť tak aby bola v sobotu dopoludnia hotová.

Myslíte si, že ak upečiem v pondelok korpusy budú vhodné do torty ? Nemala by som ich dať zmrznúť a potom v piatok mi ich muž vytiahne, aby sa do večera rozmrazili? A ak ich nedám zmrznúť, nebudú tvrdé ? Fakt neviem, ako to spraviť... diky za každý návrh.


reklama


reklama

Gitula, Št, 08. 10. 2015 - 12:40

ja som už dala zamrznúť a bolo fajn ale to bolo pre nás nič mu neboloVyplazený jazyk

to už je na Teba či to tak urobíšTlieskam

zinka16, Št, 08. 10. 2015 - 12:44

Určite vydržia, ja bežne pečiem korpusy na víkendové torty v utorok a nikdy sa im nič nestalo. Prikrývam ich vybraté z formy a vychladnuté potravinárskou fóliou, aby nevyschli. Mohla by si to urobiť aj tak, ako píšeš, teda zamraziť, ale myslím, že je to zbytočné.

Zuna11, Št, 08. 10. 2015 - 12:56

Dik dievčatá za rady. No nič, rozhodla som sa. Polovicu ( má to byť veľká, otvorená kniha) dám zamraziť, polovicu zabalím do fólie a uvidím.... napíšem skúsenosti Hambím sa uvidím čo sa mi bude zdať lepšie. Snáď ma "baba" nezabije. A dám jej to cenu len za suroviny.... no čo už Smútok

zinka16, Št, 08. 10. 2015 - 13:37

Prečo len za suroviny? Urobia to za Teba škriatkovia?MrkámVeď ak kvalita neutrpí, nevidím dôvod - aj keď to vlastne nie je moja vec. Cenu každá upravujeme z rôznych dôvodov, takže už mlčím.Mlčím

Zuna11, Pi, 09. 10. 2015 - 14:36

Ále, je to suseda tak to tak neberiem, raz ja jej poslúžim, raz ona mne Hambím sa....  aj by som sa z toho "vyzula" ale je to tak na poslednú chvíľku tak by ma to mrzelo. Na druhej strane ma štve že tie korpusy nebude mať akurát čerstvé Smútok

Zuna11, Pi, 23. 10. 2015 - 10:40

No, tak som vyskúšala oba spôsoby. Dva - orechový a kakaový boli v mrazničke, vanilkový a kávový boli len vo fólii. Zmrznuté boli po rozmrazení taký krehkejšie ( najmä orechový ) a pri rezaní sa viac "melili" ako tie nezmrazené. Tie boli viac hutnejšie a rýchlejšie sali pri kropení. Záver : oba spôsoby sú fajn ak sú do týždňa použité. Komentár typu "zožrali sme ju bez hanby na posedenie celú".... pre mňa znamenal že nebolo poznať rozdiel Veľký úsmev

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama