Trhá sa mi hmota z Marschmallow- čo s tým?
Pozrite si aj
Keď Ti hmota praská, máš tam veľa cukru...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Presne podľa Tonky, ja ju pred vaľkaním poriadne premiešavam v rukách a tie si stále mažem cerou, cukru čo najmenej používaj pri vaľkaní.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aj mne sa trhala, ale pridala som trosku tuku (cery alebo aj obycajneho masla - ale to len ak sa torta rychlo spapa) a poriadne ju premiesila v rukach, aby bola hmota tepla... cukor tiez davam od oka a nebol s tym problem... ono ked je studena hmota, tiez sa trha, lebo sa uz sprava ako marshmallow cukrik - a pri valkani skus napriklad maizenu (cornflour) - je to jemnucke a hmotu to nevysusi... vela zdaru ;o)
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja aj pri vaľkaní potieram podložku cerou a nikdy mi hmota nepraskala,a ked sa trhá,môže byť že je na tenko vyvaľkaná.alebo sa mne niekedy trhá ked je ešte čerstvá,už ked hodinku dve postojí je to v pohode.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Keď pri vaľkaní potrieš podložku Cerou, to sa ti vôbec nelepí??? Musím to skúsiť, ja používam Solamyl, ale niekedy toľko lepí, že dávam stále viac a viac- možno aj to je problém.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mirka nie nelepí-vyskúšané a hmota je potom pekná lesklá bez fľakov od solamylu,cukru....
a veľmi dobre sa s ňou potom pracuje-je taká tvárnejšia.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak som to dnes vyskúšala na niekoľkých ružičkách a je to teda rozdiel!!! Okraje sa mi konečne netrhali. Fakt dobrá rada, ďakujem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mirka nie je za čo som rada,že som pomohla-ja som sa to tiež naučila na tejto stránke asi pred rokom
už sa teším na foto
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Tak som vložila fotočku torty, ktorú som (aj vďaka radám v tejto debate) zvládla včera. Týmto ďakujem za všetky rady.
Tu je: http://www.tortyodmamy.sk/v-tvare-srdca/pre-moju-mamku-k-narodeninam
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
to zvraskavenie neviem odstranit ani ja na hranach teba to len hladkat a hladkat teplymi rukami a obcas sa to dokonale vyhladi...
Aj mne sa lepsie pracuje ked je hmota odlezana
Skus pridat zopar roztopenych cukrikov mala by ziskat elasticitu-to ak si dala vela cukru....
Skusaj, po kuskoch: do jedneho pridaj vodu-opatrne , do druheho ceru a do dalsieho cukriky, tak skusam aj ja ked sa nedari a len tak pridem na to co tomu chyba....Beloba farbenie znehodnoti hmotu Nech sa TI dari
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
kočky mne v lete poradili dievcata prave na to praskanie dat namiesto cery olej.. misku len vytriem olejom, nasyoem cukriky, trosku citron, zohrejem.. vmiesam cukor a je to super.. nazoaj sa mi robi ovela lepsie.. a tiez pomohlo, ze som vyvalkala hmotu na hrubsie..
inak.. odkedy je nove JOJO.. take tmavsie (ta ruzova cast) robi sa mi velmi velmi zle.. strasne sa hmota lepi.. predtym sa mi to nestavalo.. momentalne skusam K2.. je to neporovnatelne..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Takže ty vytrieš misku olejom a vodu nedávaš vôbec?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
vodu ??? nie.. iba citronovu stavu.. jedine, ze nemam citron, tak dam trosinku vody a citrodeko..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
aj mne sa viac páči s olejom na ten jeden balík dám velkú lyžicu oleja a je to dobré cukor od oka
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Kočky, všetkým vám ďakujem za rady. Aspoň mám prehľad, čo sa dá skúsiť, keď hmota nevyšla, ako má. Naozaj robím hneď s čerstvou hmotou, nechám ju teda odležať. Aj ten pokus s troma rôznymi kúskami je dobrý. Tak na isto zistím, čo pomôže.
Ste tu všetky super.
Som rada, že som na túto stránku "narazila".
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
A ešte jedna otázka: pri vaľkaní a práci s hmotou ju neustále zohrievate? Lebo ja už na konci robím za studena. Len teplota od rúk...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
mirka už nezohrievať-pretože ked je teplá trhá sa,len ked si urobíš dopredu a ideš s ňou znovu pracovať a je tvrdá tak na chvíľu(3-5s)do mikrovlnky a prepracovať.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ešte sa vraciam k tomu ja dávam aj 2PL lyžice vody pol lyžičky kyseliny citr.1 PL oleja tiež som dlho skúšala
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja mám recept od Bohuša a ten je super
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
A môžem ťa o ten recept poprosiť? Vyskúšala by som... ďakujem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
daj si do vyhľadávača marsschmellows fondant a hned prvý recept je od Bohuša
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
staci teplota od ruk... a hmotu nechat odstat cez noc, ja si MMF pripravujem den vopred, potom 10 sekund do mikrovlnky a premiesim a je to dobre... ale to s tym olejom znie dobre, to skusim aj ja!!!
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja davam 175g marsschmallows cukríkov,2Pl vody,aromu podla chuti ja dávam mandlovú,tuk cera viac ako vlašský orech,rozpustím v mikrovlnke,potom pridám 400g praškovy cukor zamiešam a postupne pridám ešte 150g práškového cukru a je to dobre.Pri valkaní s cukrom opatrne len tolko aby sa to nelepilo.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ahojte. Robila som už pár poťahovaných hmôt, cukor do Marschmallow pridávam od oka. A stále neviem vychytať jednu drobnosť: hmota vyzerá super, je vláčna, pekne sa vyvaľká ... ale keď ju chcem preniesť na tortu, niekde sa mi vždy trošku potrhá, na záhyboch vidno akési zvráskavenie. Ako keby rýchlo uschla, alebo čo.
Neviem, či mám vtedy v hmote málo vody, alebo cukru, alebo mám dať viacej Cery...??? Alebo je možné, že ju vaľkám veľmi natenko?
Prosím, poraďte mi.
Vopred ďakujem za všetky rady.