reklama

Trhá sa mi hmota z Marschmallow- čo s tým?


reklama

Ahojte. Robila som už pár poťahovaných hmôt, cukor do Marschmallow pridávam od oka. A stále neviem vychytať jednu drobnosť: hmota vyzerá super, je vláčna, pekne sa vyvaľká ... ale keď ju chcem preniesť na tortu, niekde sa mi vždy trošku potrhá, na záhyboch vidno akési zvráskavenie. Ako keby rýchlo uschla, alebo čo. Smútok Neviem, či mám vtedy v hmote málo vody, alebo cukru, alebo mám dať viacej Cery...??? Alebo je možné, že ju vaľkám veľmi natenko?
Prosím, poraďte mi. Plačem
Vopred ďakujem za všetky rady.

Pozrite si aj


reklama


reklama

anibas, Po, 11. 10. 2010 - 13:02

Presne podľa Tonky, ja ju pred vaľkaním poriadne premiešavam v rukách a tie si stále mažem cerou, cukru čo najmenej používaj pri vaľkaní. Mrkám

aj mne sa trhala, ale pridala som trosku tuku (cery alebo aj obycajneho masla - ale to len ak sa torta rychlo spapa) a poriadne ju premiesila v rukach, aby bola hmota tepla... cukor tiez davam od oka a nebol s tym problem... ono ked je studena hmota, tiez sa trha, lebo sa uz sprava ako marshmallow cukrik - a pri valkani skus napriklad maizenu (cornflour) - je to jemnucke a hmotu to nevysusi... vela zdaru ;o) Torta Torta Torta

ja aj pri vaľkaní potieram podložku cerou a nikdy mi hmota nepraskala,a ked sa trhá,môže byť že je na tenko vyvaľkaná.alebo sa mne niekedy trhá ked je ešte čerstvá,už ked hodinku dve postojí je to v pohode.

Keď pri vaľkaní potrieš podložku Cerou, to sa ti vôbec nelepí??? Musím to skúsiť, ja používam Solamyl, ale niekedy toľko lepí, že dávam stále viac a viac- možno aj to je problém.

Mirka nie nelepí-vyskúšané a hmota je potom pekná lesklá bez fľakov od solamylu,cukru....
a veľmi dobre sa s ňou potom pracuje-je taká tvárnejšia.

Tak som to dnes vyskúšala na niekoľkých ružičkách a je to teda rozdiel!!! Prekvapenie Okraje sa mi konečne netrhali. Fakt dobrá rada, ďakujem. Zlomené srdce Tlieskam

mirka nie je za čo som rada,že som pomohla-ja som sa to tiež naučila na tejto stránke asi pred rokom Úsmev
už sa teším na foto

adamira, Po, 11. 10. 2010 - 14:24

to zvraskavenie neviem odstranit ani ja na hranach teba to len hladkat a hladkat teplymi rukami a obcas sa to dokonale vyhladi...
Aj mne sa lepsie pracuje ked je hmota odlezana
Skus pridat zopar roztopenych cukrikov mala by ziskat elasticitu-to ak si dala vela cukru....
Skusaj, po kuskoch: do jedneho pridaj vodu-opatrne , do druheho ceru a do dalsieho cukriky, tak skusam aj ja ked sa nedari a len tak pridem na to co tomu chyba....Beloba farbenie znehodnoti hmotu Nech sa TI dari

kočky mne v lete poradili dievcata prave na to praskanie dat namiesto cery olej.. misku len vytriem olejom, nasyoem cukriky, trosku citron, zohrejem.. vmiesam cukor a je to super.. nazoaj sa mi robi ovela lepsie.. a tiez pomohlo, ze som vyvalkala hmotu na hrubsie..

inak.. odkedy je nove JOJO.. take tmavsie (ta ruzova cast) robi sa mi velmi velmi zle.. strasne sa hmota lepi.. predtym sa mi to nestavalo.. momentalne skusam K2.. je to neporovnatelne..

vodu ??? nie.. iba citronovu stavu.. jedine, ze nemam citron, tak dam trosinku vody a citrodeko..

mia55, Po, 11. 10. 2010 - 17:42

aj mne sa viac páči s olejom na ten jeden balík dám velkú lyžicu oleja a je to dobré cukor od oka Slnko Slnko Slnko Slnko Slnko Slnko Slnko Slnko Slnko

Kočky, všetkým vám ďakujem za rady. Aspoň mám prehľad, čo sa dá skúsiť, keď hmota nevyšla, ako má. Naozaj robím hneď s čerstvou hmotou, nechám ju teda odležať. Aj ten pokus s troma rôznymi kúskami je dobrý. Tak na isto zistím, čo pomôže.
Ste tu všetky super. Áno Zlomené srdce Som rada, že som na túto stránku "narazila".

A ešte jedna otázka: pri vaľkaní a práci s hmotou ju neustále zohrievate? Lebo ja už na konci robím za studena. Len teplota od rúk...

mirka už nezohrievať-pretože ked je teplá trhá sa,len ked si urobíš dopredu a ideš s ňou znovu pracovať a je tvrdá tak na chvíľu(3-5s)do mikrovlnky a prepracovať.

mia55, Po, 11. 10. 2010 - 18:14

ešte sa vraciam k tomu ja dávam aj 2PL lyžice vody pol lyžičky kyseliny citr.1 PL oleja tiež som dlho skúšala Objímam Objímam Objímam Objímam Objímam Objímam Objímam Objímam Objímam

A môžem ťa o ten recept poprosiť? Vyskúšala by som... ďakujem. Mrkám

Bejanka, Ut, 12. 10. 2010 - 09:47

daj si do vyhľadávača marsschmellows fondant a hned prvý recept je od Bohuša

staci teplota od ruk... a hmotu nechat odstat cez noc, ja si MMF pripravujem den vopred, potom 10 sekund do mikrovlnky a premiesim a je to dobre... ale to s tym olejom znie dobre, to skusim aj ja!!! Áno

jano1, St, 13. 10. 2010 - 20:51

ja davam 175g marsschmallows cukríkov,2Pl vody,aromu podla chuti ja dávam mandlovú,tuk cera viac ako vlašský orech,rozpustím v mikrovlnke,potom pridám 400g praškovy cukor zamiešam a postupne pridám ešte 150g práškového cukru a je to dobre.Pri valkaní s cukrom opatrne len tolko aby sa to nelepilo. Kvietok Kvietok Kvietok

reklama

Súťaž

Súťaž na Tortyodmamy.sk

reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

Jarné časopisu Torty od mamy 2025

reklama
reklama
reklama