
Rada by som sa s vami podelila o casto vyhladavany recept pod fondant. Budeme potrebovat dve suroviny, slahacku a cokoladu na varenie..
250 | millilitrov | šľahačka |
500 | gramov | čokoláda na varenie |
Budeme potrebovat slahacku a cokoladu. Pri cokolade na verenie je pomer 1:2. Na tortu o priemere 24-28cm potrebujeme 250ml slahacky a 500g cokolady. V porovnani s maslovym kremom je tento krem drahsi, ale neporovnatelne chutnejsi!
Postup: slahacku zohrejeme, netreba ju varit. Musi byt horuca. Nalameme na kusky cokoladu a nasypeme ju do hrnca so slahackou. Nechame aspon 5min oddychovat. Potom pomaly miesame, kym sa vsetka cokolada rozpusti a nechame vychladnut. Pozor, krem nedavame do chladnicky!!! Az sa krem vychladi na izbovu teplotu, mozme nim natriet tortu, vyrovnat vsetky nedostatky. Dame tortu na par minut do chladnicky a potom natrieme zvysny krem. Hotovo!!! Nemusite sa bat, ze sa vam fondant roztopi. Vsetko krasne drzalo aj pri trojhodinovom transporte. :)
Tu nájdete všetko o ganache: poleva, náplň, recept, postup, použitie

Ďalšie recepty
Nie, nie.. Bolo by to velmi tuhe.. Ono to musi mat konzistenciu ako Nutella.. Inak sa to nebude dat natriet. Torta je studena z chladnicky, tento krem rychlo na nej tuhne. Keby som na nu natrela krem z chladnicky, asi by som aj korpus stiahla .. Skladovat sa samozrejme moze v chladnicke ale par hodin pred natieranim ho treba vybrat - musi mat izbovu teplotu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Nejdem sa hádať, ale všetky recepty, čo som na ganache čítala a pozerala boli, že to muselo ísť na pár hodín, najlepšie celú noc do chladničky. Potom v mikrovlnke trochu prehriať, nech pustí.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dobrý deň, ja som tiež veľakrát čítala, že ganache má ísť do chladničky a najlepšie s ňou robiť na druhý deň..ale zatiaľ som nepochopila, aký to má vlastne význam...lebo aj ja sa priznám, že to nerobím a keď ganache vychladne, natieram hneď na stuhnutú tortu...a nerobí mi to nejaký problém, tak neviem, prečo deň dopredu...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja som tiež čítala už viacero recpetov... rozdiel je v tom, na čo chceme ganache použiť... či ako krém, plnku - vtedy je potrebné ganache dať do chladničky na pár hodín alebo ako polevu, vtedy sa používa hned po príprave...
Napr. tu je o tom popísané viac:
http://www.apetitonline.cz/recepty/8900-ganache.html
a podobne som čítala už z viacrých zdrojov...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
tam potom vidim ten krok s chladnickou zbytocny , kedze tak ci tak sa musi krem dat prehriat do mikrovlky. Ja si krem uvarim vzdy rano a okolo obeda, ked mam tortu uz naplnenu, natriem ganache. Necham dobre vytuhnut a potahujem fondantom..
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja mam este dotaz - ako robite aby bol ganache uplne hladky? ja aj ked krasne coko rozmiesam a prepoji sa,.. vyzera hladko. ale ked natieram na tortu tak su tam take kusocky co niesu tak celkom hladke tycovy mixer by nepomohol? alebo.. ?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ganache sa (vraj ) nesmie vela miesat..Zlahka premiesavat ked je cokolada roztopena aby sa do nej dostalo co najmenej vzduchu. Ja mam krem vzdy hladucky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nieeee!! s mixerom nie! pri tomto kreme sa nepouziva ziaden mixer
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ďakujeme za receptík
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Mne sa najlepsie pracuje s ganazou po 2-3 hodinach. Nedavam do chladnicke, potom je velmi tuha. Na 24cm tortu,vysoku 9cm robim zo 125ml smotany a 200gtmavej cokolady.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
super!! Tesim sa, ze sa podarilo
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
ja robím z kyslej smotany v pomere 1:1 s čokoládou a robím takmer hneď po zmiešaní, chuťovo výborné a tuhne super
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Nela88 to sa kyslá smotana pri zohrievaní nezrazí?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
nie, najprv klasicky roztopím čokoládu a potom tam šupnem smotanu. Dám dolu z plameňa až keď mám smotanu vmiešanú do čokolády. A tá chuť
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Chcem sa opýtať, tento krém je len pod poťahovku alebo aj ako plnka do torty?
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Zevraj sa to da pouzit aj ako plnka do torty (prave aj ja nad tym silno rozmyslam,ze tak ucinim,lebo idem piect cokoladovu pre kamosku),len to treba dat zevraj nachvilu do chladnicky potom,tak som aspon pocula,samozrejme,su tu isto aj skusenejsie zienky,ktore by Vam pomohli lepsie
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Toto je pod poťahovku, ako plnku do torty použi parížsku šľahačku - 250ml smotany na šľahanie (33% nie 30%) + 50g čokolády (rôzne recepty udávajú od 50g do 100g), za stáleho miešania nechať zovrieť (len zabublať a odstaviť, nemusí sa variť) a najlepšie do druhého dňa nechať chladnúť, potom vyšľahať ale nie prešľahať.
Ganache sa nešľahá, krém sa šľahá
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ja by som sa chcela este opytat,ze ako dlho mozem ganache skladovat v chladnicke? teda aby som to vysvetlila,chcem cast pouzit pod potahovku,a myslim,ze mi asi z ganache ostane (ci?),ze kolko to moze byt v chladnicke,chcela by som to potom o 2 tyzdne pouzit na dalsiu tortu pod potahovku,ci to uz nebude moc...dakujem
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Myslím si že dva týždne je aj na rastlinnú šľahačku moc...
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dakujem velmi pekne za odpoved
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Na prvykat sa celkom slusne podarila :) aj ked som ju musela ohrievat v mikrovlnke potom,chi
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dobrý večer, Dievčatá.Na ganache používate aj rastlinu šľahačku, či iba živočíšnu ?Ďakujem.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Už je to úplne jedno akú použiješ pretože väčšina tých živočíšnych prejde aj tak tou UHT technologiou a majú trvanlivosť aj 5 mesiacov Akurát že živočíšna je zdravšia
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Ano aj biela, len pomer 3 : 1, takže napr. 200 gr šľahačky a 600 gr bielej čokolady
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
moja skúsenosť je, že ganache musí ísť do chladničky na pár hodín, či?