
Kamila | Nepečená torta s broskyňami a macarpone
Recept s fotopostupom na výbornú jednoduchú, nepečenú ovocná tortu so smotanovou náplňou. Môžete použiť iné výraznejšie ovocie, kompót, napr. jahodový, višňový, čučoriedkový...
150 | gramov | sušienky |
80 | gramov | maslo |
1 | plechovka | broskyňový kompót |
1 | balík | Zlatý klas |
250 | millilitrov | šľahačková smotana |
1 | kus | mascarpone |
1 | polievková lyžica | práškový cukor |
1 | kus | vanilkový cukor |
3 | plátky | želatína |
Sušienky zomelieme, pridáme k nim roztopené maslo a dôkladne premiešame. Hmotu natlačíme na dno tortovej formy, moja mala priemer 22 cm.
Kompót scedíme, v šťave rozmiešame zlatý klas a uvaríme hustú "kašu", ale zahustíme pomocou želatíny, podľa návodu na obale. Ak máme málo šťavy môžeme doplniť vodou do cca 350 ml. Do horúcej kaše primiešame broskyne nakrájané na malé kúsky a ešte dáme na malú chvíľu variť. Hmoty roztrieme na korpus a necháme vychladnúť.
Šľahačku s práškovým cukrom vyšľaháme do tuha. Mascarpone, mali by sme ho vybrať z chladničky aspoň hodinu skôr, prešľaháme s vanilkovým cukrom. Dôkladne spojíme so šľahačkou do hladkého krému a zahustíme želatínou, pripravenou podľa návodu na obale.
Smotanovú náplň rozotrieme na vychladenú ovocnú časť a dáme schladiť do chladničky.

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila

Kamila
Ďalšie recepty
Orechové fúkané rožky
LiViera | Orechové fúkané rožky
Orechové fúkané rožky
Ľahučké orechové fúkané rožky s dutým vnútrom, upečené do chrumkava a poliate čokoládou. Ideálne na Vianoce či Veľkú noc.
Kokosové laskonky s kávovým krémom
Martuška 123 | Kokosové laskonky s kávovým krémom
Kokosové laskonky s kávovým krémom
Chrumkavé kokosové laskonky s lahodným kávovým krémom. Tradičný recept na sviatočné pečenie, ktorý si zamilujete.