
Chutné a bez lepku
Ingrediencie
Cesto: | ||
3 | kusy | vajce |
100 | millilitrov | mlieko |
50 | millilitrov | olej |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
1⁄2 | čajová lyžička | guarová guma |
150 | gramov | cukor |
150 | gramov | bezlepková múka mix C |
Jablková náplň: | ||
1 | kilogram | jablká |
1 | balík | vanilkový cukor |
trocha | kryštálový cukor | |
Smotanová plnka: | ||
250 | millilitrov | smotana na šľahanie |
3 | polievkové lyžice | cukor |
500 | gramov | kyslá smotana |
Postup
Cesto:
Žĺtka si vyšľaháme s cukrom na penu, pomaly prilievame mlieka (mierne teple zmiešane s rumom) a olej- striedavo
Potom pridáme múku zmiešanú s PDP, guarovou gumou a pomaly šľaháme
Nakoniec primiešame varechou sneh vyšľahaný zo 6 bielkov
Cesto vyleje ma vymastený kokosom vysypaný plech a pečieme na 180 stupňov cca 30 minút.
Jablková plnka:
Jablká očistíme a nakrájame na menšie kúsky, dáme do hrnca dusiť (podlejeme troškou vody), dochutíme cukrom a poprípade citrónovou šťavou, keď budú jablka mäkké zalejeme ich pudingom vymiešaným v troške vody, prevaríme a necháme vychladnúť.
Jablkovú plnku dáme na vychladnutý, džemom potretý korpus
Smotanová plnka:
Šľahačku vyšľaháme s cukrom, pomaličky vmiešame kyslú smotanu do vyšľahanej šľahačky.
Na šľahačku dáme čokoládové hobliky a celé to dáme stuhnúť do chladničky.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Bratislavské rezy
Bejč | Bratislavské rezy
Bratislavské rezy
Recept na tradičný dezert, ktorý poznáme z cukrární. Vanilkové korpusy so sviežim citrónovým krémom a čokoládovou polevou. Výborný zákusok na sviatky aj oslavy.
Dobošové rezy
Bejč | Dobošové rezy
Dobošové rezy
Recept na tradičné dobošové rezy s tenkými korpusmi, čokoládovým krémom a čokoládovou polevou potešia všetkých milovníkov klasických zákuskov.