reklama

Tiramisu torta-prosím poradte dobrý recept


reklama

Sikulky,poradte mi prosim. Objednavka znela torta potahovana PDT s vyzdobou(tu si vybrali konkretnu,takze toto menit nebudem) ale vnutro ma byt co najpodobnejsie tiramisu zakusku,zakaznik miluje tiramisu,tak nieco take. Mam doma cremfix s prichutou tiramisu,este som to neskusala,ale teda viem si to predstavit ako krém,ale co dalej? Piskotovy korpus asi, a obliat to kavovym ci amareto rozvarom?A este nieco,ci to staci?Nebude to suche,nezaujimave? Nechcem v den pecenia naslepo triafat chute, chcu to na sobotu,takze uz intenzivne rozmyslam. Skusal niekto nejaky podobny recept stym,ze mal uspech? Vopred velmi pekne dakujem!! Bozkávam


reklama


reklama

ahoj, ja robím takýto : 1 pochúťkové maslo mana (alebo mascarpone), 1 smotanu 33%, 3-4lyžice cukor práškový, a nesku roztopiť vo vode a podľa chuti pridať- všetko dokopy a zmiešať. najlepšie by bolo keby si ho mala cez noc v chladničke. čo sa týka piškotu ja by som ho poliala kávovím rozvakom (neska, voda, cukor) .-)

ja ti mozem dat receopt na original tiramisu talianske.(kedze tu zijem)Úsmev. ak chces, napis Úsmev

jasne ze mozemÚsmevlen som nechcela zbytocne pisat, ak by nebol zaujem. ale myslim si ze skor system sa da spravit, ale treba upravit troska krem, pretoze talianske tiramisu je ako dezert, krem je maksi, tak ho treba nejak zahustit, ale to sukulky odtialto budu vedet napisem aj tu taliansku piskotu...ja aj ked som zaciatocnik tak robim vzdy s tou a vzdy je suprovaÚsmev
CESTO:75g muky hladkej, 75 g maizeny, 150g cukru, stipka soli,1 van. cukor, 5 vajec
vajicka+cukor+sol 15 min mixovat,muku s maizenou a vanilkou opatrne vmiesat.
cesto sa polieva iba silnou kavou(mozu sa pridat tam aj dve lyzicky cukru, ja robim bez)
krem: 500g mascarpone, 6 vajicok, 120g cukru
rozmixovat zltka s polkou cukru kym nepeni, rozmixovat trocha mascarpone, zmiesat so zltkami,rozmixovat bielka s stipkou soli a potom cukrom, jemne pridat k mascarpone .
ked sa robi dezert, tak sa nakraja na platy piskota, poleje sa kavou, na to krem, na to vrstvy piskot s kavou, krem atd..a nakonec sa posype obycajnym kakaom a kusky cokoÚsmev

ano...do tiramisu idu surove...ale myslim ze sa mozu spravit nad parou. nebude tam vacsia zmena a ak by som robila tortu tak by som dala nad paru zrejme
inac pardon za preklepyÚsmevobcas sa mi nechce kontrolovat co pisem a potom to tak vyzera..

Gigi03, Ut, 22. 03. 2011 - 07:53

vikica, to vajíčko tam vôbec nemusíš dávať. Viem, že to píšu v mnohých receptoch, ale však si sprav podľa seba Mrkám . Ja tam vajíčka nikdy nedávam. Ja robím krém z mascarpone, odkvapkanej kys. smotany ( nechám cez sitko smotanu odkvapkať cez noc, aj 2 dni- bude to hustejšie- je to dobrý základ do receptov, kde sa má použiť krémový syr apod. ) a zo šľahačky. Káva tam môže ísť, piškóty namáčam v zmesi brutál kávy s amarettom. Možno to nie je originál, ale chutí každému Slnko .

vikica, Ut, 22. 03. 2011 - 09:43

tak som to už robila:len šľahačka + mascarpone,surovych vajec sa bojim.aj z odkvapkanou smotanou som skušala višnovy zakusok,chutí vyborne Vyplazený jazyk amaretto nepoznám,do rumovej kávy namačam piškoty Chichocem sa .

Gigi03, Ut, 22. 03. 2011 - 13:42

Tlieskam super, určite bolo mňamkové, amaretto je mandľový likér( ja ho niekedy dávam aj do kávy so šľahačkou Mrkám )

taketo je original tiramisu a nejde sem ziadne amareto..je vynikajuce ..hlavne musi byt ta kava extra silnaÚsmevja problem nemam, kedze mam masinku na nu a taliana vyberave tiezÚsmev

rada vam napisiem hocijaky taliansky recept...hlavne dezerty sa robievaju tu,. popripade hocijake cestovinky, rada robim vsetko domaceÚsmev staci len napisat co ÚsmevSlnko

aj ja mam recept :1 natierkove maslo bez prichute + slahacka 33%, cukor podla chuti.Slahacku vyslahat potom pridat maslo a cukor, este vyslahat. korpus poliat silnou kavou (moze byt aj troch rumu)dat plnku a dalsi korpus. Ja som davala aj na vrch druhu polovicu plnky a posypala kakaom. Ale robila som to len raz pre domacich. Slahacka bola len 30% tak sa mi uplne nevyslahala. Neviem ci ti to pomohlo.

Slavena, Ut, 22. 03. 2011 - 08:13

2x nátierkové maslo (2x 200 g)
200 g pr. cukru - môže byť aj menej
2 šľahačky
Toto všetko vyšľahať a vprípade ak by to išlo ako krém do torty určite "poistiť" stužovačom (možno dvoma ...). Piškóty polievam silnou sladkou kávou s rumom. Mám toho plnú tortovú formu - 24ku. Najlepšie výsledky mám so surovinami s L..L

masenka, Ut, 22. 03. 2011 - 08:23

Dakujem vam vsetkym velmi pekne, ma to byt klasicka torta ale aby chutou co najviac pripominala tiramisu. Esteraz dakujem,pokombinujem si a porozmyslam nad vasimi radami,snad bude zakaznik spokojny! Krásny dník želám babenky! BozkávamBozkávam

Zakulka, Ut, 22. 03. 2011 - 12:47

ja robím tak isto ako slavena, bol vynikajuci to maslo sa kludne može rovnať mascarpone, len je to lacnejšie, a práve rozmyšlam, či ti vydrží poťah na tom.

Vlnka03, Ut, 22. 03. 2011 - 13:05

ahojte, citam si vase recepty...tiez robievam tiramisu z natierkovych masiel...je to vyborne a priatel sa ho nevie dojest...len rozmyslam, ze si to neviem predstavit ako by som to dala do torty a este ju aj potiahla...ten krem ma trosku redsiu konzistenciu a to je na tom to vyborne, ze ho je na tych piskotach tak vela a nie je hutny...budem drzat palce a ak nieco vymyslis alebo najdes, budem rada ak sa podelis Úsmev

aj ja vam posielam recept na prave talianske tiramisu(krem), ktore robievam v jednom 4*hotely v taliansku

500g mascarpone
500g šlahačky
200g cukru
10g vaječneho likeru
4 vajička

1. vajička, cukor a liker šlahame nad parov asi tak 10 min. a potom ešte došlahame ale už nie nad parov

2. vyšlahame si šlahačku do ktorej potom vmiešame mascarpone ale opatrne

3.všetko teraz spolu zmiešame.

masenka ja by som si asi upiekla piškotove platy a tie by som poliala kavou do ktorej daj cukor a trocha rumu.Do kremu daj kludne aj želatinu.

ÚsmevÚsmevÚsmev

alla, St, 23. 03. 2011 - 17:21

dievcata, potrebujem tiez poradit. Robim na sobotu tortu pre seba, bude nas vela, tak by som chcela robit piskotu na klasickom plechu. mam predstavu, ze piskota, plnka, piskota plnka a navrch len posyp kakaom - kolko toho kremu tiramisu budem potrebovat? Krem by mal byt aspon tak hrubo ako je piskota. Poradite? Dakujem Slnko

masenka, Št, 24. 03. 2011 - 10:26

Tiramisu je kremovy zakusok,tam povodne ide ovela viac kremu ako piskoty,takze ja by som v ramci moznosti asi dala tolko kremu,kolko to unesie Veľký úsmev

ahojte, ja by som asi urobila jeden a pol davky, ale ak by ti zostalo niečo z toho kremu tak ho nôžeš dať do nejakej formičky vyleženej foliou a dať zamraziť a maš vybornu maškrtku, ÚsmevÚsmev

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama